Ironman World Championship 2017: Nå nærmer det seg!

Neste helg setter Lars Petter, Jarle og jeg kursen mot Hawaii. Jeg kan fremdeles ikke tro at jeg skal stille til start i denne konkurransen sammen med både mann og bror, og at vi skal få oppleve denne turen alle tre. I fjor var jeg på Hawaii og heiet da LP deltok. Det var rett og slett en helt fantastisk opplevelse å se en av verdens største og hardeste endagskonkurranser fra sidelinjen. Men selv om det er gøy å heie, skal jeg ikke legge skjul på at det kriblet enormt mye i både armer og bein. Jeg kjente det i hjertet OG i kroppen. Der og da bestemte jeg meg for alvor: Neste år SKAL jeg klare å kvalifisere meg. Jeg ble rett og slett enda mer motivert for hardtrening av å tilbringe et par uker på samme sted som så mange andre ivrige triatleter fra hele verden, og ikke minst av å se konkurransen live. Jeg forsøkte å kvalifisere meg i Nice i fjor, der hvor Lars Petter kvalifiserte seg, men en sjetteplass holdt ikke med kun to billetter i klassen…

Så under oppholdet på Hawaii la vi en plan, og da vi kom hjem meldte vi oss på IM Sør-Afrika (april) og IM Østerike (juli). Det ville gi oss to muligheter til å kvalifisere til VM i 2017. Med et soleklart mål var jeg supergira på å gjøre den nødvendige treningsjobben gjennom vinteren. Jeg svømte 4-5 ganger i uka, løp mer enn noen gang på tredemølla og syklet – både på rulla og ute på snø og is – for å holde sykkelbeina i gang. I vinter lå jeg på 12-15 timer trening i uka. Ved siden av en full jobb krever det litt planlegging og disiplin, men jeg kan med hånden på hjertet si at jeg har digget hver time. Denne idretten, og trening generelt, er uten tvil min lidenskap. Det er det som får hjertet mitt til å pumpe litt ekstra. Jeg elsker det! Og i tillegg får jeg gjøre det sammen med kjæresten min, som er like lidenskapelig glad i trening og konkurranser som det jeg er. Vi har blitt 37 begge to, men jobber hver dag for å bli bedre både på å svømme, sykle og løpe. Rett og slett fordi vi synes det er sååå gøy! Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen: Det er aldri for sent å lære seg noe nytt!

I IM Sør Afrika fikk jeg lønn for treningsjobben i form av litt flaks. Jeg ble 4 i min klasse, og det var kun tre billetter til Kona. Men hun som ble nummer tre takket nei, og da «rullet» billetten ned til neste kvinne på lista, som da var meg :-) Det er jo litt flaks å få plass på «roll down» så jeg må innrømme at det derfor var vanvittig deilig å vinne klassen min i IM Østerrike i juli. Da var det min tur til å takke nei, fordi jeg allerede hadde VM-plass. Digg! Nå er plassen i hvertfall fortjent, tenkte jeg.

Siden Klagenfurt har jeg også gjort Norseman, så når jeg stiller til start i VM på Hawaii den 14. oktober har jeg allerede tre fulldistanser og en halv Ironman (IM 70.3 Mallorca) i kroppen. Kanskje litt vel mye for en working lady, men jeg er klar! Klar for å gi jernet i Kona! Det kommer til å bli hardt, ekstremt varmt og vindfullt, og jeg kommer til å måtte grave dypt for å i det hele tatt komme i mål under slike forhold. Men fy som jeg gleder meg! Og jeg har allerede en seier i boks – og det er å ha «a slot to Kona» :-)

Vi er to norske kvinner som stiller til start, Lisbeth Olsen Kenyon og meg. Men jeg regner også med finske Heini Hartikainen som litt norsk siden hun bor i Norge:-) Det er totalt ni norske menn på deltagerlisten, og i tillegg til LP og Jarle, er tre av disse blant annet Lasse Finstad, Per Morten Ellingsen og Hans Christian Tungesvik.

Håper du er klar for å sende oss litt gode vibber den 14. oktober:-)

Et lite sitat som jeg liker godt:

The things that excite you are not random. They are connected to your purpose. Follow them.

Her er en liten teaser på hva som venter oss:

Trude

Dette innlegget ble publisert i Konkurranser, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..