Gode minner fra et fantastisk skjærgårdscruise i Kroatia

I sommer har Lars Petter og jeg vært så heldige å få teste en uke med skjærgårdscruise i Kroatia sammen med vår samarbeidspartner Apollo Sports Norge/Apollo Reiser. Vi har svømt, løpt, badet og utforsket! I tillegg til at vi har kost oss med late timer på solsengen, spist rolige frokoster og lunsjer ombord på båten og spist sene middager på et nytt sted hver eneste dag. En helt perfekt kombinasjon av aktivitet og hvile. Vi drømmer allerede om å kunne gjøre det igjen.

Reklame – Innlegget er skrevet i samarbeid med Apollo Sports Norge.

Hva? Skal dere på cruise – dere som liker å trene og være aktive når dere er på ferie? Blir ikke det for rolig og kjedelig for dere? Det var ofte reaksjonene vi fikk da vi fortalte venner og kjente før ferien at vi skulle på skjærgårdscruise i Kroatia. Til dere som lurte: Det ble alt annet en kjedelig! Hver dag ventet et nytt sted. På én uke fikk vi oppleve både Hvar, Bol på Brač, Korčula, Pomena på Mljet, Dubrovnik, Makarska, Pučišća og Split.

Under finner du mange bilder og en dag til dag rapport fra et fantastisk opphold ombord på yachten Captain Bota. Vi hadde korte dagsetapper og båten lå til kai over natten på alle stedene.

En typisk dag ombord var omtrent slik:

  • Frokost på båten fra 07.30
  • Badestopp/svømmestopp (På vei dit solte vi oss på øverste dekk og nøt utsikten på veien)
  • Lunsj på båten
  • Ankomst ny havn
  • Egentid (eventuelt bli med på guidede byturer) Vi løp, svømte og/eller kikket i byen
  • Middag på egenhånd i byen
  • Båten lå til kai til neste dag

I sommer var vi også en uke på fastlandet i Kroatia. Les mer om oppholdet på sportshotellet Alana Beachclun Neilson i Starigrad her.

Dag 1: Split

Startstedet for ukescruiset var havnebyen Split. Vi ankom båten i 13-tiden, og sjekket inn på lugaren. Den var overraskende romslig, med en stor dobbeltseng, en ekstraseng, et stort bad og direkte utgang til dekk. Romsligheten på lugaren var perfekt for oss som alltid har med oss en ekstra bag med diverse treningsutstyr i tillegg til to vanlige kofferter. (Totalt har yachten 18 lugarer på 14-15 kvm.) Vi rigget oss til på lugaren og utforsket deretter båten. I etasjen over lugarene var spisesalen, baren og et utvendig loungeområde under tak. Øverst oppe hadde båten et stort soldekke med solsenger og boblebasseng. Første kvelden skulle vi ligge til havn i Split, så vi gikk inn til gamlebyen for å spise lunsj og utforske de koselige gatene. På kvelden var det samling på båten med et felles velkomstmøte med alle gjestene og middag ombord. Vi fikk da hilse på mannskapet ombord og de andre gjestene. Vi skjønte straks at dette ville bli en veldig trivelig uke, da de andre gjestene var utrolig hyggelige.

Klar for nye eventyr og første natt ombord på yachten.

Foto over og under: Apollo Norge

Dag 2: Split – Brač – Hvar

Vi våknet tidlig neste morgen av at båten la ut fra havnen. Vi hoppet i tøyet og løp opp på dekk for å få med oss utseilingen og utsikten mot Split. Vi hentet oss en kopp kaffe, og satte oss til med en god bok før frokosten startet kl. 07.30.

Morgenstund ombord på Captain Bota. Heldigvis er vi A-mennesker, så vi ikke risikerer å gå glipp av stunder som dette.

Første stopp var stedet Bol på øya Brač. Wow! For et nydelig sted å starte cruiset. Vi ble sluppet i land på formiddagen og hadde da ca. to timer til rådighet. Vi kunne bli med på guidet bytur, dra på stranda eller bare kikke rundt i de koselige gatene. Lars Petter og jeg så med en gang muligheten til å få løpt oss en tur. Vi tok selvfølgelig en tur nedenom den kjente stranden Zlatni Rat.

 Stranden Zlatni Rat.

Bol er en vakker og sjarmerende liten by med koselige kafeer/restauranter og små butikker.

Bilder fra løpeturen vår med utgangspunkt i havnen i Bol:

Midt ute på Zlatni Rat-stranden. Det er strømmene i havet som lager den karakteristiske formen på stranden.

Se de fargene!

Sjekk den veien! Her hadde det vært supert å ta en sykkeltur også.

Etter besøket på Brac kjørte vi til nydelige sted for et badestopp. Det er noe helt eget å kunne bade fra en båt. Krystallklart vann og herlig badetemperatur. Man blir glad av sånt!

Etter badestopp og lunsj satte vi kursen mot Hvar. Her hadde vi hele ettermiddagen og kvelden til rådighet. Vi ruslet rundt i gatene, gikk fra gatekafe til gatekafe, spiste middag og småshoppet litt. Jeg skjønner godt at dette er et populært feriested!

Liten stopp på en kafé for å kikke på folkelivet i de trange gatene.

Dag 3: Hvar – Mljet

Også denne dagen våknet vi tidlig – giret for en ny dag! Dagens mål var det lille stedet Pomena på nasjonalparkøya Mljet, men på veien dit var det igjen klart for et badestopp.

Ny morgen på båten.

Så ankom vi Pomena på Mljet:

Pomena er et lite og svært sjarmerende sted. Her finnes det noen restauranter og øyas eneste hotell.

Mljet er en svært frodig og grønn øy som blant annet er kjent for sine saltvannsinnsjøer. LP og jeg bestemte oss for å utforske området rundt disse sjøene med joggesko på bena, og vi fikk en knallfin løpetur på en fantastisk turvei som gikk rundt sjøene. Her var det også mulig å leie sykler slik at man kunne sykle rundt sjøene. Det var også kanoutleie der.

Vi fikk også en knallfin svømmetur med utgangspunkt i Pomena. Det var blikkstille vann og fantastisk god sikt. På slike turer skulle man ønske man aldri ble sliten i armene, og at det bare var å svømme fler tusen meter til.

Stenovnspizza med utsikt mot havnen i Pomena.

Dag 4 Mljet – Duborvnik

Dagen etter seilte vi videre fra Mljet mot Dubrovnic. På vei dit hadde vi et svømmestopp etter frokost og før lunsj.

Hver dag skrev cruisemanageren vår opp dagsprogrammet på en tavle. Denne dagen så det slik ut:

Vi ankom Dubrovik etter en god lunsj ombord på båten. Her var det mulig å bli med på guidet tur i den fantastiske gamlebyen, men LP og jeg ville ut og løpe og komme oss opp i fjellet for å få panoramautsikt over byen og havet. Det er mulig å ta en taubane fra byen og opp til et gammelt fort over byen, men vi fant ut (ved hjelp av Strava) at det går en veldig fin sikk-sakksti opp til fortet litt på siden av taubanen. Vi fikk oss en god økt fra havnen og opp til toppen. Her ble vi belønnet med en fantastisk utsikt.

På kvelden koste vi oss i gamlebyen. Det er noe helt eget å vandre rundt i slike gamle gater.

I Dubrovnik gikk vi faktisk for meksikansk mat på en veldig koselig gaterestaurant inne i gamlebyen.

Dag 5: Dubrovnik – Korcula

På veien fra Dubrovnik til øya Korcula hadde vi en veldig fin svømmestopp i en nydelig bukt etter frokost. Deretter var det lunsj før båten la til for et nytt badestopp utenfor feriestedet Lumbarda på Korcula.

Morgenstund på vei ut fra Dubrovnik.

Svømmestopp i en vakker bukt:

På ettermiddag la vi til ved kaia utenfor gamlebyen Korcula på øya Korcula. Også her så LP og jeg muligheten for en fin løpetur, før vi spiste middag i byen på kvelden.

I Korcula har de et fantastisk 50-metersbasseng i havneområdet. Da vi var der ble det arrangert svømmekonkurranse for barn :-) Veldig moro å se på!

Bilde tatt fra utseilingen fra Korcula tidlig på morgningen.

Dag 6 Korcula – Makarska

Fra Korcula dro vi videre til fastlandet, nærmere bestemt det kjente feriestedet Makarska. På  veien dit hadde vi en herlig svømmestopp i en vakker bukt ved øya Hvar.

Tid for soling og lesing på vei til dagens bade- og svømmestopp.

Jeg/vi snakker fremdeles om disse svømmestoppene! Det var helt herlig å bare stupe fra båten og legge på svøm.

Makarska.

Etter lunsj ombord på båten var neste stopp Makarska. Vi gikk i land og fikk en kjempefin  løpetur i en nydelig skog rett ved havnen. Vi avsluttet løpeturen med et herlig bad. Kvelden tilbrakte vi i gamlebyen på en koselig restaurant.

Dag 7: Makarska – Pučišća – Split

Fra Makarska dro vi videre til den lille og utrolig vakre lille havnebyen Pučišća. Her fikk vi en fantastisk løpetur med et avsluttende bad.

Her er en video og bilder fra turen:

På vei fra Pučišća til Spilt stoppet vi for turens siste badestopp.

Vi ankom Spilt på ettermiddagen og ble liggende der over natten. Vi fikk derfor ettermiddagen til å bli enda bedre kjent. Det var nesten litt vemodig å legge seg den kvelden og vite at dette var siste natten ombord på Captain Bota for denne gang.

Siste kveld i Spilt.

Dette er uten tvil en ferieopplevelse vi aldri kommer til å glemme. Vi fikk nye venner/bekjentskaper blant de andre gjestene ombord, vi fikk oppleve utrolig mye av den vakre kroatiske skjærgården og vi fikk muligheten til både å trene og utforske selv om vi hadde base ombord på en båt.

Så dersom noen fremdeles skulle lure på om livet ombord på en skjærgårdsyacht kan kombineres med en aktiv sommer, er svaret på det et helt klart Ja!

Les mer om mulighetene for skjærgårdscruise i Kroatia her.

Hilsen oss

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening. Bokmerk permalenken.

1 svar til Gode minner fra et fantastisk skjærgårdscruise i Kroatia

  1. Tilbaketråkk: Aktive sommerferie i vakre Starigrad i Kroatia | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..