Konkurranse + ferie + gode venner = beste kombo’n

For tredje året på rad tok LP og jeg turen til Mallorca for å delta på Ironman 70.3 i Alcudia. I reisefølget var også Charlotte Knudsen, Dag Torp-Hansen og Thomas og Silje Dahlsrud. I tillegg var det flere andre venner og kjentfolk på startlista og i heiagjengen. Det var ekstra gøy å ha med The Dahlsruds da dette ble deres Ironman-debut.

Konkurransen var på lørdag 13. mai, og vi kom ned på torsdagen før. Den siste oppladningen mot konkurransen ble maks dårlig for meg, da jeg på vei ut av flyet klarte å dra på meg en strekk i hamstringsen på høyre side. Hvordan er det mulig!?! Det må være alderen. Eller det at det er livsfarlig å sitte for mye stille!?! Merkelig.

Jeg ble med på gjennomsvømmingen av løypa samme dag uten å kjenne så mye til strekken, men jeg klarte ikke å gå vanlig eller bøye meg uten at det gjorde vondt… Glimrende. Fredag ble jeg med på en kort sykkeltur, men jeg måtte stå over fartsøkninger og en kort løpetur etter sykkel. Jeg var rett og slett i tvil om jeg ville klare å gjøre noe annet enn å svømme på konkurransedagen. Skikkelig, skikkelig kjipt, men jeg tenkte at sånn er det, så da stiller jeg til start og ser hvor lenge det holder. Jeg krysset fingrene for at en rolig dag og en natt til ville gjøre underverker.

Race day

Vi våknet kl. 05.00 og fikk tid til en god frokost med gjengen før vi tuslet til startområdet. Det var en herlig spent stemning – akkurat slik det skal være når 3500 triatleter fra hele verden skal i aksjon. I motsetning fra i fjor viste Mallorca seg fra sin aller beste side. Det var sååå digg å tusle til start i soloppgang vel vitende om at det kun var meldt sol og varme.

Svømmingen

Jeg følte meg offensiv da jeg gikk inn i båsen for antatt svømmetid 30-34 minutter. Tidligere år har jeg svømt på 38 minutter, men jeg håpet jo virkelig på at dette var året jeg skulle få til en bra svømmeetappe. I vinter har jeg svømt mye, så drømmen var å få ut det jeg vet jeg kan også ute i åpent vann. Og det klarte jeg! Ut første halvdel svømte jeg forbi veldig mange og da jeg rundet på ytterste punkt og skulle starte på siste halvdel inn mot land, fikk jeg bedre plass rundt meg og jeg kjente at jeg virkelig fikk svong på teknikken. Jeg trodde nesten ikke mine egne øyne da klokka viste 31:06 min! Yes! 6. plass i klassen opp fra vannet i en Ironman-konkurranse! DET har aldri skjedd før:-)


Litt fortumlet etter svøm gitt, men inni meg smilte jeg fra øre til øre:-)

Syklingen

T1 gikk greit, men da jeg tok de første tråkkene holdt jeg nesten pusten. Hvordan står det til med hamstringsen i dag, tenkte jeg? Til min store glede merket jeg ikke så mye, så jeg bestemte meg for å starte litt rolig og så øke etterhvert hvis alt føltes ok. Vondten holdt seg heldigvis borte og jeg kunne tråkke på. Jeg syklet på 02:49:17. Det er ny pers i Mallorca-løypa og det med kjip vind. Veldig fornøyd med det, men sykt irritert på mange konkurrenter som ikke har skjønt at det ikke er lov å drafte. Ekstremt frustrerende når konkurrenter kommer susende forbi i store felt. Skjerpings!! Jeg lå forøvrig på tredjeplass i klassen etter sykkel, men så var det den hamstringsen på løp da…

Løpingen

Ja, så var det halvmaratonet på slutten da. Jeg må innrømme at jeg holdt pusten de første stegene, og etter tre kilometer kjente jeg at dette ikke var dagen for å løpe fort. Det knøt seg i hamstrings hver gang jeg landet på foten, og jeg fikk etterhvert en slags sigende løpestil for å unngå vondten. Sigende stil er ingen rask stil, så planen om 4.30-fart var det bare å glemme. Det var opp mot 30 varmegrader og rimelig hett, men fordi jeg ikke klarte å pushe ble ikke varmen et stort problem for meg. Jeg hadde et lår å irritere meg over. Jeg løp inn på skuffende 01:44:53 og en femteplass i klassen. Målet var topp tre, men med en slik løpetid var det bare å glemme. MEN jeg er veldig fornøyd likevel, og det av mange grunner. For første var jeg usikker på om jeg i det hele tatt kunne stille til start – det gjorde jeg! For det andre: Jeg perset på svøm! Jeg smiler fremdeles når jeg tenker på det:-) Endelig! Jeg har svømt noen lengder på Drammensbadet for å klare det. For det tredje: Jeg perset på sykkel (i denne løypa) For det fjerde: Ny pers totalt på denne løypa, og det med subbeløp på slutten. Hehehe. Totaltid: 05:11:35. Jeg kan ikke klage da, selv om det hadde vært fantastisk å få ut det jeg vet jeg er god for på løp også. Men det er mye som skal klaffe både før og underveis i en konkurranse som inneholder tre grener og som varer over så lang tid.

I mål møtte jeg gjengen, og det var supergøy å høre hvordan det hadde gått med alle sammen. LP er jo bare helt rå og klinket til med å bli beste age grouper (beste ikke-profesjonelle) og seier i klassen. Les hans rapport på www.oslosportslager.no her!

Charlotte vant sin klasse (40-44), Silje ble 16 (35-39), Thomas 14 (35-39), Dag 13 (35-39). Herlig innsats av alle, og vi er superklare for å gjenta dette neste år:-)

Link til resultatene.

Artikkel om oss jentene på 3atlet.no.
Artikkel om Lars Petters seier på 3.atlet.no

Her er en filmsnutt fra dagen: (klikk på linken)

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FIM703Mallorca%2Fvideos%2F1421252194609435%2F&show_text=0&width=560

Søndag, mandag og tirsdag var satt av til ferie slik vi liker det. Her er noen bilder:

Tur til Cap de Formentor i drømmevær

Et helt tog på tur :-) (LP, Thomas, Silje, meg, Julie, Erik, Charlotte og Dag)

Morgensvøm i Port de Alcudia – beste starten på dagen:


Tur til Caimari for kaffe-, Cola-, smoothie- og kakestopp på Sa Ruta Verda:

Charlotte Kunz og Charlotte Knudsen i bakken opp mot Lluc:-)

Reidar Hellehaugen – alltid like blid:-)

Kongetur til Sa Calobra i kort-kort. Magisk!

Neste store mål nå er Ironman Klagenfurt i starten av juli. Jeg gleder meg allerede!

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Konkurranser, Trening. Bokmerk permalenken.

1 svar til Konkurranse + ferie + gode venner = beste kombo’n

  1. Tilbaketråkk: Ironman World Championship 2017: Nå nærmer det seg! | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..