IM Nice 2016 – Jeg er en ekte Ironman!

Slagordet til Ironman-konkurransene er Anything is possible, og det stemmer jo faktisk! Jeg, Trude Wermskog Stormo, har klart å fullføre en fulldistanse Ironman. Om jeg er stolt? Jepp, det er jeg:-)

Trude målgang ironman Nice 2016

I helgen var Lars Petter og jeg i Nice for å delta i Ironman Nice. Dette var min første fulldistanse triatlon, så jeg var mildt sagt spent på hvordan dette skulle gå. Ironman Nice/France er en klassiker i Ironman-sirkuset og blir ansett å være blant en av sportens mest prestisjefylte konkurranser.

Svømmingen (3,8 km) går i to sløyfer ut i sjøen fra stranden. Syklingen på 180 km, går i en lang og fin runde opp i fjellene bak Nice, men hele 2000 høydemeter stigning gjør at den er kjent for å være hard. Løpingen (42,2 km) foregår på den kjente Promenade des Anglais med fire runder t/r flyplassen. Den er helt flat og rask, men den er også veldig monoton, og varmen kan gjøre den knallhard.

Vi kom ned til Frankrike på torsdag, og vi hadde da noen dager på å få full kontroll på løype og utstyr, samt at vi fikk gjort de siste lette treningsøktene på sykkel, løp og svøm. Vi fikk også kost oss med god mat og drikke i gamlebyen med gode venner, som også var der på Ironman-ferie:-) Det eneste jeg ikke hadde kontroll på var en gryende forkjølelse…

Trude svømmetrening før ironman Nice med Zone3 Victory våtdrakt

Lars Petter svømmetrening før ironman Nice

Lars Petter løpeøkt før ironman Nice

Trude løpetrening før ironman Nice

2016-06-03 11.54.17

Race day
Og er det ikke typisk… Den begynnende forkjølelsen meldte sin ankomst for alvor kvelden før konkurransen, og jeg må innrømme at jeg mildt sagt var litt bekymret da vi slukket lyset den kvelden. Jeg våknet til en svært hes stemme og et tett bryst, men tenkte at ”nå er startnummeret på, så jeg starter og ser hvordan det går”.

Vi bodde på et hotell rett ved start/mål og skiftesonen, så etter en kort frokost kl. 5 gikk vi ned til start, fikk sjekket syklene en siste gang og tatt en kort oppvarming i vannet. Som i Ironman 70.3 Mallorca skulle det være såkalt «rolling start» og alle utøverne (snaue 3000) stilte seg opp etter antatt svømmetid.

Start farger

PRO herrer startet 6:25, PRO damer 6:26, og så gikk starten for age-group 6:30. Det var en utrolig stemning på stranda de siste minuttene før starten skulle gå med høy gåsehudfaktor! Heldigvis fant jeg Line Foss i mylderet, og det var godt å ha noen å skravle med før startskuddet gikk. Når vi var på Mallorca i mai fungerte systemet med rolling start helt glimrende ved at de slapp ut fem personer hvert femte sekund. Her var situasjonen ganske annerledes fordi de slapp ut hele køen med utøvere samtidig. Det ble helt kaos med spisse albuer og tendenser til slåsskamp. Jeg tenkte at det ville roe seg, men svømmmingen var masete fra start til slutt. Det var også veldig få bøyer, noe som gjorde det vanskelig å navigere, og rett etter start begynte det å regne og bølgene ble større. Jeg følte jeg hadde svømt i en evighet da jeg kravlet meg opp på stranda, så jeg ble egentlig glad da klokka viste 1:15 (selv om målet var 1:10). Det viste seg også etterpå at løypa nok var 100 meter for lang…

Trude opp av vannet Ironman Nice
Følte meg som jeg ser ut her – helt i tåka:-)

Ut på sykkel var jeg litt småkald med en gang på grunn av regnet, men det ga seg raskt da vi begynte på stigningen etter cirka to mil. Jeg syklet kontrollert på watt, men merket på pusten og hosten at dette uansett ikke var dagen for nye wattrekorder. Her var det bare å finne roen og trå seg kontrollert gjennom de 18 milene. Og til tross for at kroppen ikke var helt 100, koste jeg meg både oppover, nedover og bortover:-) Jeg spiste og drakk jevnt hele veien, og fikk det heldigvis aldri. Målet var å komme under seks timer, og det klarte jeg. Jeg syklet på 5:55:37.

Trude ironman Nice - Sykkel tempo

Trude sykkel Ironman Nice 2016

Jeg var ekstremt spent på overgangen fra sykkel til løp. Hvordan ville løpesteget være etter 18 mil på sykkelen? Gulp! Jeg holdt nesten pusten de første stegene – livredd for kramper, men de kom ikke! Jeg måtte faktisk bruke klokka aktivt for å roe ned farten. Planen var å starte på 5:00-fart, og så ta det som det kom. Målet var å komme under fire timer, så jeg så med andre ord ikke for meg at jeg skulle klare å holde den farten hele veien. Jeg tok med tre gel ut på løp, men spiste kun en av dem. De andre løp jeg med i hendene hele veien, rett og slett fordi de var gode å holde i:-) I tillegg til en ene gelen tok jeg vann og Cola jevnt og trutt hele veien på alle matstasjoner. Kroppen fungerte overraskende fint, og jeg løp jevnt og etter planen (kun en dotur gjorde at jeg tapte noe tid). På 30 km ventet jeg på den beryktede smellen, men den kom heldigvis ikke. Da det var cirka en kilometer igjen tillot jeg meg å tenke at dette kommer til å gå – jeg kommer meg i mål! Og følelsen i kroppen når jeg løp på teppet de siste meterne var bare hel rå. Jeg var så lettet og glad!
Jeg løp mitt første maraton noen gang på 3:36:23. Hurra!

Totaltiden ble 10:57:05, noe som holdt til en 6. plass i aldersklassen og en 28. plass totalt blant alle damene (inkludert de profesjonelle)

Link til resultatene.

Trude løp og målgang ironman Nice 2016

Vel i mål fant jeg LP og de andre norske gutta som var kommet i mål. LP hadde en kanondag!! Han vant klassen sin overlegent på 8:51 og hadde en løpetid på vanvittige 2:45. Han ble nr. 10 totalt av alle (inkludert proffene), og løpetiden hans var dagens tredje beste tid på løpingen totalt. I tillegg fikk vi vite i etterkant av det var ny norsk rekord på maraton i en Ironman-konkurranse.

Med dette resultatet kvallet han lett til verdensmesterskapet på Hawaii i oktober, så da setter Team Stormo kursen dit! LP for å konkurrere – jeg for å svømme med delfiner:-) Jeg skulle veldig gjerne hatt en billett selv, men jeg skal fortsette å øve slik at jeg kanskje får delta der en gang jeg også! (Det var kun én Hawaii-billett i klassen min i Nice…)

Lars Petters rapport fra Ironman Nice finner du her.

LP - Sykkel tempo

Lars Petter ironman Nice 2016

Trude og Lars Petter etter målgang ironman Nice

Mandag ble Hawaii-billettene delt ut:-)

Lars Petter klar for IM Hawaii

… og på kveld var det klart for den vanlige premieutdelingen:

Lars Petter klasseseier ironman Nice 2016

Her får han premien sin:-)

Trude og Lars Petter Stormo

Takk for oss Ironman Nice! We will be back:-)

Trude :-)

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Konkurranser og merket med , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til IM Nice 2016 – Jeg er en ekte Ironman!

  1. Tilbaketråkk: Rapport fra Ironman 70.3 Haugesund og NM langdistanse | Happy Times

  2. Tilbaketråkk: Ironman World Championship 2017: Nå nærmer det seg! | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..