Ironman 70.3 Elsinore/Helsingør – European Championship: 3. plass i klassen og 2 x VM-plass til Nice

Alle gode ting er tre! På det tredje forsøket klarte jeg en tredjeplass i klassen min, og med det sikret jeg meg en plass til VM i Ironman 70.3 som i år går av stabelen i Nice i september. Jarle dro også til Helsingør med mål om å kvalle til Nice. Med en råsterk andreplass i klassen klarte han det med god margin! Juhu! Da blir det tur til Nice på både Lars Petter, Jarle og meg.

Lars Petter og jeg kom til Helsingør sent fredag kveld. Lørdagen ble brukt til registrering, hvile og en liten løpetur i knallfint vær. Jeg var egentlig litt glad vi ikke kom ned før, for jeg var bare klar for å høre startskuddet og komme i gang:-) Lars Petter kvalifiserte jeg allerede i Thailand i februar, så han var med som mentor, massør, trener og flaskeblander.

RACE DAY kan oppsummeres slik:

Været på konkurransedagen var rett og slett så optimalt som det går an. Det var sol fra skyfri himmel, vindstille, akkurat passe med varmegrader og veldig god stemning i startområdet. Jeg varmet litt opp sammen med Jarle før vi gikk til start. Svømmingen gikk egentlig ganske bra til å være en løype med veldig mye hit og dit og mye navigering underveis. Tid: 31:25 (Målet var 30:00)

Ut på sykkel følte jeg meg på hugget, jeg fant raskt flyten og hadde greit med trøkk. Løypa var småkupert og gikk gjennom et utrolig fint landlig område. Jeg hadde bestemt meg for ikke ha så mye fokus på watt denne gangen, men heller fokusere på å ligge på en snittfart på 36 km/t. (Et tall jeg skrev på hånda kvelden før.) Jeg visste at hvis jeg klarte det, ville jeg komme rett under 2:30:00 – noe som var målet. Etter 60 km passerte vi byen igjen. Lars Petter ropte til meg at jeg syklet raskest i klassen på det tidspunktet og at jeg bare måtte forsette med samme fart for å nå målet. Jeg ga det jeg hadde de siste 30 km, og kom inn på 2:29:18. Ny pers på distansen og rett over 36 km/t:-)

Ut på løp følte jeg meg bra den første kilometeren, og LP ropte til meg at jeg foreløpig ledet klassen! Veldig kul beskjed å få, så nå gjaldt det å holde fokus. Etter et par kilometer fikk jeg plutselig litt trøbbel med å finne en god pusterytme og begynte å hyperventilere. Det var fristende å stoppe og «nullstille», men det løsnet heldigvis etter 5-6 kilometer og jeg fant en passe grei rytme på løpingen. Det var mange svinger, brostein og etter hvert mye folk i løypa, så det var vanskelig å finne en god flyt. LP ropte etterhvert til meg at to av jentene i klassen min løp fortere og at jeg nå var på tredje. Jeg skjønte at det ikke var noe å gjøre med de to foran, så nå handlet om å sikre tredjeplassen. Tiden på halvmaratonen ble 1:32:58. Ny pers (ca. ett  minutt bedre enn i Marbella). Totaltiden ble 04:41:09. Ny personlig rekord på Ironman 70.3.

YES! Jeg klarte det jeg dro dit for: Pallplass i klassen og en billett til VM i Nice :-)

Jarle ble to i klassen sin med ny personlig rekord: 4:03:22 (Han løp halvmaratonen på 1:16:12!!)

Nå blir det jobb denne uken, og så er det ferie. Første stopp blir Ironman i Haugesund. Her skal vi IKKE delta, men heie på gode venner og samarbeidspartnere. Det blir veldig gøy! Deretter starter vi ferien med å reise til Østerrike hvor vi skal delta i Ironman Austria om snaue to uker. Her vant både LP og jeg aldersklassene våre for to år siden, så det hadde jo vært knallgøy å gjenta det. Forrige gang ble sluttiden min 10:00:39, så i år er målet å se nitallet. Jeg er gira – og skal gi alt jeg har for å klare det!

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Konkurranser. Bokmerk permalenken.

2 svar til Ironman 70.3 Elsinore/Helsingør – European Championship: 3. plass i klassen og 2 x VM-plass til Nice

  1. Carina Chanel sier:

    Altså, WOW! Du er rå!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..