Rhodos – en fantastisk øy for sykling, løping og svømming

Det finnes minst 100 gode grunner til at du bør legge din neste ferie og/eller treningsreise til Rhodos og hotellet Levante Beach Resort. Her er 10 av dem, og bildebevis i fleng.

Reklame – Innlegget er skrevet i samarbeid med Apollo Sports Norge.

Lars Petter og jeg er veldig glade i Mallorca, og vi har besøkt øya hvert eneste år siden 2009. Men etter å ha tilbrakt syv dager på den greske øya Rhodos, lurer vi rett og slett på om øya i Middelhavet har fått en utfordrer i det østlige Egeerhavet. Det var første gang for oss begge på Rhodos, og øya overrasket oss med sitt herlige klima allerede i slutten av mai, FANTASTISKE og lite trafikkerte veier, vakre og frodige fjellområder, koselige landsbyer, nydelige strender og sitt krystallklare hav. Vi rakk ikke se og gjøre alt vi gjerne skulle utforsket, så dersom du lurer på om vi skal tilbake dit for å svømme, sykle og løpe – samt sole oss, spise god mat og slappe av, ja da er svaret på det et klart JA!

Vi bodde på Apollo sitt hotell Levante Beach Resort på østsiden av øya ved Afandou-stranden. Hotellet har, i tillegg til å være et lekkert ferieresort ved stranden, et stort tilbud av trening, sport og aktiviteter for deg som liker en aktiv ferie. Her finner du det meste du trenger for å få en opplevelsesrik treningsferie. Hotellet tilbyr alt fra tennis, vannsport, yoga og gruppetrening til løping, svømming, landeveissykling og terrengsykling.

Les mer om trenings- og aktivitetsmulighetene her.

10 gode grunner til å besøke Rhodos og sportshotellet Levante Beach Resort:

  1. Fantastiske sykkelveier med svært god asfalt og lite trafikk.
  2. Svært gode løpemuligheter både på asfalt og i terrenget.
  3. Nydelige forhold for svømmeturer i åpent hav.
  4. Den greske maten! Nam! Så mye gode råvarer uansett hvor du stopper for en matbit, og maten på hotellet Levante Beach Resort var VELDIG bra.
  5. Slukk tørsten med en oppkvikkende frappe (iskaffe) eller en deilig ferskpresset appelsinjuice. Begge deler får du tak i over alt.
  6. Gode trenings- og aktivitetsmuligheter uansett form og alder! På Levante Beach Resort kan du teste tennis, landeveissykling, terrengsykling, vannsportsaktiviteter som f. eks. SUP (stand up paddle), vannski, wakeboard og seiling. I tillegg kan du dykke, delta på yoga og trene styrke og/eller utholdenhet på hotellets topp moderne treningsrom.
  7. Nydelige strender!
  8. I tillegg til at hotellet har flere vanlige badebasseng, har det et flott 25-metersbasseng med banetau for oss som liker å svømme lengder.
  9. Øya har flest soldager i det greske øyriket.
  10. Her finner du den gode roen. Ja, for den er det fullt mulig å finne selv om du er aktiv og legger inn én eller flere treningsøkter i løpet av oppholdet.

Her er våre bilder fra en uforglemmelig uke på Rhodos:

(Alle øktene ligger på Strava-profilene våre.)

Mandag:
På oppholdets første dag startet vi selvfølgelig dagen med en rolig frokost, før vi skrudde opp syklene våre og la ut på tur. Vi ble helt satt ut av hvor fint det var etter kun noen kilometer og smilte fra øre til øre på hele turen.

Ferdig skrudd opp på verandaen på rommet vårt – og klar for tur!

Svinger som dette!!! Love it! Det var rett og slett magisk å sykle på våre nye landeveissykler, TREK Madone SLR 7, på disse veiene.

Etter sykkelturen testet vi det flotte 25-metersbassenget. Det finnes i tillegg flere «vanlige» badebasseng på hotellområdet.

Tirsdag:

Vi startet tirsdagen med en herlig morgensvøm i sjøen. Det var blikk stille og krystallklart vann, og ikke minst herlige 21 grader.

På vei til morgensvøm klokken 07.00.

Etter en god frokost, bestemte vi oss for å løpe fra hotellet og opp til det kjente Tsampika-klosteret. Den siste biten opp til toppen er det 300 trappetrinn, og der ga vi litt ekstra gass for å kjenne litt på høy puls og syre i beina. Da vi kom til toppen ble vi belønnet med en fantastisk utsikt over øya, havet og den kjente Tsambika-stranden.

Her er et par bilder fra hotellområdet. Her var det rett og slett helt herlig å slappe av etter trening og oppdagelsesferder:

Onsdag:

Vi startet også onsdagen med en herlig morgensvøm i sjøen. Med så fantastiske svømmeforhold kun fire minutters gange unna hotellrommet, var det rett oss slett ikke noe å lure på.

I våre øyne finnes det ikke en bedre start på dagen!

Etter frokost, var vi klare for en ny tur på to hjul. Vi hadde sett oss ut den lille kystbyen Lindos, og etter en lunsjstopp der syklet vi videre innover i fjellet på fantastiske veier. Lindos ligger vakkert til i en fjellside ned mot havet med små hvitkalkede hus og med en nydelig badestrand nedenfor. Vi trillet med oss syklene på oppdagelsesferd i labyrinten av nydelige smågater og spiste en herlig lunsj på en taverna.

Utsikt fra veien mot Lindos.

Etter sykkelturen løp vi en tur langs stranden, før vi avsluttet løpeturen med et herlig bad i sjøen.

Levante Beach Resort sitt utvalg av vannsportaktiviteter er stort:

Og dersom du ikke ønsker å ta med egen sykkel, har hotellet et stort utvalg av både terreng- og landeveissykler til utlån:

Torsdag:
Også denne dagen sto vekkeklokken på 06.30 for å få en herlig morgensvøm før frokost.

Etter frokost sto det 1000-meter løpeintervaller på planen på en fin asfaltert vei langs stranden rett ved hotellet. LP løp 10x1000m, mens jeg tok 8x1000m. Vi avsluttet også denne økta med et deilig bad for å kjøle oss ned.

Mission completed!

Fredag:

På fredag startet vi med morgensvøm, før det igjen bar innover i fjellene på sykkel etter en herlig frokost. Vi la inn to drag i to lengre bakker, og nok en gang ble vi helt satt ut av hvor vakker denne øya er.

Se video fra sykkelturen her:

Slukker tørsten i en liten landsby.

Etter sykkeløkta trente vi litt styrke på hotellets treningsstudio (det gjorde vi også flere av de andre dagene).

Lørdag:

Lørdag morgen startet med nok en svømmetur i sjøen, før vi tok en rolig joggetur for å bli enda bedre kjent i området rundt hotellet. Utsikten på turen var upåklagelig.

Søndag:

Vi hadde sent fly hjem søndag kveld, noe som gjorde at vi fikk en kjempefin treningsdag også denne dagen. Vi startet med den faste morgensvømmen og syklet en knallfin tur innover i fjellet – på nye veier også denne dagen.

På vei opp The Butterfly Valley.

LP på vei opp fra Stegna Beach.

Uken på Rhodos ble en uke med veldig bra trening, noe som passer perfekt med tanke på oppkjøringen mot Ironman 70.3 Helsingør (Elisnore) for min del, samt Ironman Østerrike som vi skal kjøre begge to. Vi reiser fra Rhodos med mange timer i treningsdagboka og mange svært gode minner.

Vi må garantert tilbake for å…

… besøke Rhodos by, som ofte sammenlignes med Palma på Mallorca. Shoppingen skal være veldig bra der, i tillegg til at gamlebyen skal være veldig koselig.

… sykle på veiene vi ikke fikk testet ut, både i fjellene og langs sjøen. Kanskje vi skal prøve oss på en langtur rundt hele øya? Det hadde vært gøy!

… ta en fergetur til naboøya Symi. Den skal være svært vakker, og det er vel ikke uten grunn at den kalles Eventyrøya.

… besøke flere strender og badebukter. For eksempel stranden Tsampika, kun en kort kjøretur fra Levante Beach Resort. Vi har også sett oss ut Prasonisi på sørspissen, St. Pauls bukt ikke langt fra Lindos, Glystra-stranden, Anothony Quinns-bukten og nabostranden Ladiko.

Hilsen Lars Petter og Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..