Rapport fra Ironman 70.3 Haugesund og NM langdistanse

Triatlon er en fantastisk morsom idrett. Det er nok en gang konklusjonen etter å ha krysset mållinjen i en triatlonkonkurranse.

Trude Wermskog Stormo Ironman Haugesund 2016 sykkeldel

I helgen dro Lars Petter, Jarle og jeg til Haugesund for å bli med på Ironman 70.3 i Haugesund, som også var NM i langdistansetriatlon. Lars Petter og jeg var også med i fjor, og nok en gang leverte Haugesund et tvers igjennom strøkent og proft arrangement.

Vi kjørte til Haugesund på fredag og fikk svømt gjennom svømmeløypa på ettermiddagen. Det var overraskende kaldt i vannet – vi tippet rundt 15 grader – og det var også en del vind. Lørdag tok vi en kort sykkeltur mellom alle regnbygene og en liten løpetur. (Himmel og hav – skal si det er MYE vær i Haugesund).

Det er kun én måned siden Ironman Nice, så jeg var ikke helt sikker på om kroppen ville bli klar for nok en hard konkurranse så tett på. Men jeg tok sjansen, vel vitende om at jeg ikke kom til å føle meg tipptopp. Jeg liker ikke å gå glipp av noe jeg har veldig lyst til – som for eksempel Ironman på hjemmebane.

Trening før Ironman Haugesund
Lars Petter, Jarle og jeg før gjennomsvømmingen på fredagen.

Raceday

Etter frokost klokken 05.00 tok vi fellestransporten opp til skiftesonen og hadde god tid til siste sjekk av sykler og skifteposer. Det var ganske kaldt og regnet, og jeg må innrømme at jeg ikke akkurat gledet meg til å svømme i kaldt vann, og deretter sette meg på sykkelen i striregn. Men, men – det er jo likt for alle.
Svømmingen ble dessverre kuttet ned på grunn av at temperaturen i vann+luft var lavere enn 30 grader. Resultatmessig var dette kanskje en fordel for meg fordi svømmingen er min aller svakeste øvelse, men det var kjedelig ikke å få svømt en normal distanse. Når det i tillegg viste seg at lengden nok var et sted mellom 1600 og 1700m kunne vi egentlig svømt full distanse. Kalde ble vi uansett:-))

Jeg var blant de 15 jentene i norgesmesterskapet som var seedet til å starte sammen med proffene og skulle starte på startskudd kl 8.05. Det var veldig moro å starte med jenter som Nicola Spirig (regjerende olympisk mester som var på plass for å lade opp til OL i Rio), Camilla Pedersen og Radka Vodičková.

Trude Wermskog Stormo Ironman Haugesund 2016 etter svøm og ut på sykkel
Kan ikke gjøre annet enn å le av ansiktsuttrykkene mine når jeg kommer opp fra vannet:-) Svømmingen gikk veldig fint første halvdel, men så ble det mye surr siste halvdel uten at jeg egentlig vet hvorfor. Må rett og slett bare svømme mer ute slik at jeg ikke blir så satt ut at bølger og vind.

Trude Wermskog Stormo Ironman Haugesund 2016 sykkel

Etter svøm var det bare å få opp farta på sykkel, men det var lettere sagt en gjort. Det sprutregnet og var kaldere enn jeg hadde forventet, så bena var stive og lite samarbeidsvillige i starten. Heldigvis klarte jeg etterhvert å få varmen, men uten det helt store trøkket denne dagen.

Trude Wermskog Stormo Ironman Haugesund 2016 løoing
Løpedelen var tung fra første steg, og jeg skjønte raskt at planen om å ligge på 4:20-4:30-fart ikke var gjennomførbar. Null ekstra sprut, rett og slett, og jeg følte at jeg sluntret avgårde.

Kom i mål på tiden: 4:57:38. Det holdt til en femteplass i aldersklassen og en sjetteplass i NM.

Resultatlistene finner du her.

Trude Wermskog Stormo Ironman Haugesund 2016 målgang NM
Jeg var forferdelig sliten på løpingen, men det er utrolig hvordan det plutselig dukker opp et lite reservelager med energi når jeg skjønner at jeg kommer meg i mål:-) Kostet på meg et lite seiershopp til ære for det entusiastiske publikumet på kaia. Og så var jeg jo tross alt på rød løper:-)

Trude Wermskog Stormo Charlotte Knudsen Line Mari Langset Ironman Haugesund 2016
Glade og slitne! Charlotte Knudsen, Line Mari Langseth og meg etter målgang.

Lars Petter Stormo Ironman Haugesund 2016
Lars Petter leverte nok et knallresultat. Han vant sin aldersklasse og tok sølv i NM.

Les hans racerapport her.

Jarle Wermskog Ironman Haugesund 2016

Jarle klinka til med seier i aldersklassen sin og en fjerdeplass i NM – og det i sin andre triatlonkonkurranse. Gleder meg til å heie på han i AXTRI i august:-)

Gratulerer så mye til Kristin Lie med NM-gull i dameklassen, og ikke minst: Gratulerer så mye til Gustav Iden med NM-gull og seier totalt i Ironman-konkurransen. Helt rått! En slik seier er gull verdt for norsk triatlon!

Neste konkurranse nå er Norseman, og på lørdag setter vi oss på flyet til Mallorca for å lade opp batteriene der med gode venner.

God sommer!

Trude:-)

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Konkurranser, Trening og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..