IronMan 70.3 Mallorca i skikkelig ruskevær

Trude Stormo IronMan 703 Mallorca 6

I helgen dro Lars Petter, Jarle, Charlotte og jeg til Mallorca for å bli med på IronMan 70.3. LP og jeg var med i fjor også, men årets utgave skulle vise seg å bli en helt annen opplevelse. Mens vi i fjor holdt vi på å smelte bort av varme på løpingen, hakket vi tenner på sykkeletappen i år.

Torsdag og fredag
Vi kom ned torsdag formiddag og fikk svømt gjennom svømmeløypa på ettermiddagen. På fredag fikk vi syklet en liten tur alle fire, før resten av dagen gikk med til race-briefing, innsjekk i skiftesonen og andre forberedelser.

Fra trilleturen på fredagen:
IM Mallorca 703 2016

Spent gjeng etter race-briefingen på stranda:
IM Mallorca 703 2016 2

Raceday:

Vi våknet opp til et vanvittig regnvær på lørdagen, så det viste seg med andre ord at Yr.no dessverre hadde rett… Etter en god frokost var det bare å pakke med seg de siste tingene og komme seg til skiftesonen for å gjøre de siste forberedelsene. Charlotte og jeg bestemte oss da for å ta en dotur på et hotell nær start før vi skulle starte oppvarmingen. Det er da det utroligste skjer. I det vi kommer ut fra hvert vårt toalett sier vi nærmest i kor: «Glidelåsen på tridrakten er ødelagt!!» What?! Jeg kjenner litt lett panikk, men Lotte tar bare tak i meg, og før jeg vet ordet av det løper vi som gale tilbake til hotellet med våtdrakten dratt opp til livet og med tridrakten blafrende rundt overkroppen. Heldigvis hadde vi med dobbelt sett tridrakt begge to, så det var bare å få av seg våtdrakten og ta på en ny drakt under. Svetten silte og du kan tro det var festlig å dra på seg våtdrakten på nytt med skjelvende hender og en klam og våt kropp. Men det gikk! Vi spurtet tilbake og rakk heldigvis fint å varme opp litt i sjøen før start. Takk og lov for at vi alltid legger inn en liten buffer på tiden…

Vi stilte oss så opp i båsene for antatt svømmetid. Nytt av året var såkalt rolling start, med mattestart hvor startrekkefølgen blir etter selvseeding av hvilken tid man tror man svømmer på. Dette fungerte veldig bra og det var minimalt med kaos,trafikk og kok, og man ble liggende sammen med andre på ca. samme nivå. Først startet PRO herrer 7:55, så PRO damer 8:00, før rolling start startet 8:10. Jeg stod i bakre del av gruppen med antatt tid 30-34 minutter. Hahaha! Optimisten;-) Ut fra start fant jeg roen og rytmen, men følte likevel at det ikke gikk fremover. Det var litt vind, men heldigvis ikke like mye bølger som på gjennomsvømmingen på torsdagen. Jeg hørte i etterkant at det var mange som hadde blitt kraftig brent av brennmaneter, men dette merket heldigvis ikke jeg noe til. Flaks! Svømmingen gikk dårlig. Punktum. Skuffende å ikke få det til slik som i basseng. Tror jeg må være en av få som svømmer bedre uten våtdrakt:-) Hehehe. Jeg kom opp av vannet på håpløse 38:53…

Men alt blir bedre straks man er litt mer på hjemmebane. «Nå skal jeg ta i», tenkte jeg og droppet både armer, vest og jakke i T1. Gikk for tridrakt i regnværet – er jo tross alt kjent for å være av den varme typen. Jeg måtte le litt da jeg litt ut på syklingen oppdaget at så å si alle rundt meg hadde gått for veldig mye mer klær enn meg. Men tåhetter og ullsokker hadde jeg heldigvis bestemt meg for å ta på. Utrolig nok ble det ikke kaldt før jeg nådde høyeste punkt og satte utfor mot Caimari. Da hakket jeg tenner som bare det og måtte konsentrere meg for å få bremset på den glatte veien. I første by etter Caimari hoppet kjedet av i en bakke og jeg måtte stoppe. Dette pleier jeg å fikse ganske greit, men jeg skalv så fælt at jeg i ettertid har funnet ut at det kostet meg nesten to minutter og ødelagte nylakkerte negler… Grrr. Sykkeltiden endte på 2:55:35.

Jeg brukte litt for mye tid i T2, men kom meg omsider ut på løp. Det regnet fremdeles, men publikum heiet oss entusiastisk frem. Takk! Frem til 12 km klarte jeg planen om å ligge på 4:20-4:30-fart, men etter det gikk det smått. Klokket inn på 1:40 på løp, og fikk en totaltid på 5:24:34. Det holdt til en femteplass i min aldersklasse. Om jeg er fornøyd? Tja. Er glad jeg slapp å bli brent av manter, men er virkelig misfornøyd med svømmingen min. Sykkel gikk fint, men ingen ting gjør meg mer sur enn teknisk tullball. Løp gikk greit, men målet var 1:35. Heldigvis kommer det flere sjanser og heldigvis var det supergøy!

IM Mallorca Trude Stormo

Lars Petter er og blir en supermann. Totaltiden hans ble 4:19:00, noe som ga 1. plass i M35-39 og beste age-grouper totalt med over 10 minutter. Han ble da også nr 13 totalt av alle og slo en haug med proffer. Det er ingeniøren sin det!

Les hans RR her.

Lars Petter Stormo ironman Mallorca

Jarle klinte til med en femteplass i sin aldersklasse i sitt første triatlon. Svømte knallbra, syklet veldig bra, men fikk det litt på løp, som egentlig er hans sterkeste gren. Blir spennende å se hva han kan få til i Haugesund i juli! Stolt av deg, brodern:-)

Lotte slutter aldri å imponere. Klinket til med andreplass i sin aldersklasse! Stolt av deg!

Gratulerer også så mye til Viviana for hennes tredjeplass i sin klasse.

Link til resultatene.

IMG_3692

IMG_3707

Når jeg først er i gang med å lage et flere meter langt blogginnlegg, kan jeg jo like gjerne sørge for at det blir skikkelig langt. Her er noen bilder fra dagene etter konkurransen. Vi tok blant annet en tur til Sa Calobra og besøkte Lennart på Sa Ruta Verda i Caimari (kjøpte hans hjemmelagde energibarer).

IMG_3705 (1)

IMG_3706

Jarle har også laget en video fra dagene etter konkurransen:-)

Mallorca 10.05.16 from Jarle Wermskog on Vimeo.

Trihilsen fra Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Konkurranser, Trening og merket med , . Bokmerk permalenken.

1 svar til IronMan 70.3 Mallorca i skikkelig ruskevær

  1. Tilbaketråkk: Min huskeliste på utstyr før en Ironman-konkurranse | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..