IronMan 70.3 Mallorca: For en opplevelse!!

Wow! Jeg har egentlig ikke landet enda. Helgens deltagelse i IronMan 70.3 på Mallorca ble et minne for livet – og konkurransen ga virkelig mersmak:-)

Kort oppsummert for deg som ikke gidder å lese alt under:
Et vannvittig proft arrangement, verdens største triatlonkonkurranse, 3800 deltagere fra hele verden, 25 000 tilskuere, 1900 meter svøm, 90 km tempo på sykkel og 21 km løp i stekende varme. Jeg ble nr. 6 i aldersklassen, og er veldig fornøyd med det:-) LP kvallet til VM i IronMan 70.3 i Zell am See med sin 3. plass i aldersklassen. Hurra!!

Torsdag
LP og jeg dro ned til Mallorca på torsdag, og sjekket inn på Vanity Hotel Golf på Alcúdia beach. Bedre hotell kunne vi ikke hatt. Knallfint hotell så nærme start, mål og skiftesonen som det var mulig å komme. Etter å ha skrudd opp syklene og sjekket at disse hadde overlevd flyturen, testet vi svømmeløypa. Jeg var veldig spent siden dette var første utesvøm siden i fjor. Til tross for bølger og vind gikk det fint, og temperaturen i vannet var ca. 20 grader. Perfekt! På kvelden ble det en koselig middag med andre norske triatleter.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Stranden utenfor hotellet:-) Heeelt ok.

IMG_0299
Klare for årets første utebad. Fra testsvømmingen på torsdagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fredag
Fredag syklet vi en rolig rundt for å se på starten og avslutningen av sykkelløypa. Vi trillet også gjennom løpeløypa. Utrolig deilig vær med sol og godt med varmegrader! Sykkelløypa er kjempefin med en flate første 10-15 km, så begynner det å stige slakt en stund (falsk flate) før den virkelige motbakken kommer etter ca 22 km. Vi kjørte ikke denne bakken da, men vi testet både denne og utforkjøringen ned til Selva når vi var på Mallorca i påskeferien. Siste delen av løypa er veldig flat og rask. Løpingen er 2,5 runder i en flat løype i Alcudia sentrum og langs strandpromenaden.

Etter informasjonsmøtet på stranden på ettermiddagen sjekket vi inn syklene og skifteposene (én til T1 og én til T2) i skiftesonen. Her gjaldt det å merke seg hvor utstyret ble plassert. Med en ca. 400m lang skiftesone med 3800 sykler var det lett å bli litt forvirret. Her øvde vi et par ganger på hvor vi skulle løpe for å finne tingene våre, både etter svøm og etter sykkel. Min huskeregel inn fra svøm var: Finn posen din ved den skeive palmen + sykkelen er ved søppelbøtta. Inn fra sykkel lagde jeg meg denne huskeregelen: Løp til venstre, så videre til venstre. Deretter rett frem. Heng opp sykkelen ved søppelbøtta, og finn løpeposen ved utedoene:-) På kvelden var det infomøte på stranden med en mildt sagt elektrisk spenning blant de 3800 deltagerne.

IMG_0254
Råååsa stæsj på plass. Veldig fornøyd med det:-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Blue = Bike

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Red = Run

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
3800 sykler i en laaaang skiftesone…

Lørdag = Race Day
Lørdag spiste vi frokost kl 5:30, og som vanlig før konkurranser spiser vi hjemmelagde rundstykker som vi hadde tatt med hjemmefra. Det er lurt å ha en rutine på hva man spiser i forkant av en konkurranse slik at man ikke går i fella og spiser for mye, feil eller for lite. Etter frokost gikk vi til skiftesonen for å sette flaskene på syklene og sjekke lufttrykket i dekkene. Spent stemning!!! Så var det på med race-suit og våtdrakt, og gå ned på stranda. Proffene startet 7:55, mens jeg startet 8:05. LP startet 50 minutter etter meg, så han kunne bli med som min suppert til start. Det var veldig betryggende. På stranda var det masse publikum, høy musikk og vill jubel. Jeg fikk varmet opp litt, og kom meg inn i startbåsen i god tid. Helt rått å se proffenes start før vi damene i aldersklassene ble sluppet ut.

IMG_0266
Prøver å slappe litt av før oppvarmingen.

IMG_0300
Tid for litt oppvarming:-)

IMG_0301
Inni kaoset her er jeg et sted:-)

Da starten gikk løp jeg alt jeg hadde ut i vannet, og kastet meg ut i kaoset av armer og bein. Klarte å beholde roen, men crawlteknikken jeg utførte de 1900 meterne var ikke mye å skyte av. Det var rett og slett god kondis som gjorde at det gikk fremover. Da jeg kom opp av vannet ante jeg ingen ting om plassering, men jeg skjønte jo at jeg ikke akkurat hadde satt verdensrekord. Har funnet ut i ettertid at jeg var 59 i klassen… (Tid: 38:42)

1043_056950

Jeg løp de drøye 200 meterne opp fra stranda til T1, fant posen med sykkeltøy med en gang og tok den med inn i skifteteltet. Vrengte av våtdrakten og fikk på meg sokker, sko, hansker, hjelm og briller. Stappet drakta ned i posen igjen og ga denne til en frivillig. Sykkelen min stod veldig tidlig i sonen, så jeg måtte løpe hele skiftesonen (langt!) med sykkelen.

Ut på sykkel boblet det av adrenalin i kroppen. Endelig på hjemmebane! Jeg suste fordi jente etter jente, og tenkte: ”Haha – dere kan svømme ja, men sykle kan dere ikke” Hihi;-) Med andre ord et skikkelig kick å sykle forbi den ene etter den andre. Beina var veldig gode og jeg kunne lett ligge i ganske høy fart. Når vi kom inn i selve bakken opp til Lluc, 7,5 km med 6 % i snitt, følte jeg meg veldig bra. Jeg måtte jobbe med meg selv for å holde igjen. Fortsatte her å plukke plasseringer. Jeg drakk som planlagt, spiste gel og svelget salttabletter.

Over toppen er det en fantastisk utforkjøring med mange serpentinsvinger hvor det bare var å gi gass. Siste halvdel av syklingen er veldig flat så her var det bare å gnu på i aero-stilling . Jeg smilte til tross for tidvis kjip motvind.

Da jeg var ferdig med syklingen hadde jeg klatret fra 59. plass i klassen etter svøm, til sjetteplass! Tjoho! Jeg syklet de 90 km på 2:52. Det ble beste sykkeltid i klassen med over tre minutter, og totalt 28 blant alle damene, inkludert proffene. Yes! Veldig fornøyd med det. Har virkelig funnet meg til rette på temposykkel – det er kjempemoro:-)

Sykkel IronMan 703 mallorca
På flatene og i bakken opp mot Lluc:-)

T2 gikk greit, til tross for at jeg måtte løpe laaaangt med sykkelsko og sykkel før jeg kunne skifte.

Ut på løp var beina bra. Jeg startet som planlagt på 4.30-fart. Halvveis på løp kjente jeg derimot at det begynte å gå tyngre. Veldig mye tyngre. Det kokte godt i solsteiken og kroppen ville liksom ikke forflytte seg raskere. Etter hvert ble det også veldig mye folk i løypa. Det var tett i tett med publikum langs hele løypa, og de heiet oss frem. Møtte LP underveis på løp to ganger. Det var skikkelig moro! Han så megasprek ut! #stolt Jeg fikk i meg godt med drikke på stasjonene og det ble delt ut svamper med kaldt vann. Det var vannvittig deilig! Jeg hadde ingen anelse om hvordan jeg lå an resultatmessig, men skjønte det måtte være ganske bra siden det var veldig få sykler i mitt område i skiftesonen + at jeg hadde syklet forbi maaaange damer. På slutten klarte jeg å øke tempoet litt å tyne ut det siste til mål. Det var en herlig følelse å løpe i mål etter mange timer i aksjon. Jeg kom mål på 5:26:16 og 6.plass i K35-39. Kun litt over tre minutter opp til pallen…

Trude i mål på IM Mallorca
#DenFølelsen :-)

IMG_0294

IMG_2648

Etter målgang fant jeg LP på stranda. Utrolig gøy å høre hvor bra det hadde gått med han!! Så gjorde jeg noe jeg hadde gledet meg til under hele løpet: Jeg løp rett ut i sjøen for å kjøle meg ned. Helt herlig! Så var det bare å kose seg med mat og drikke fra arrangøren på stranda.

Les Lars Petters rapport fra konkurransen her!

IMG_0295

Med 3. plassen i klassen kvalifiserte LP seg til VM i Ironman 70.3 i Zell am See i Østerrike den 30. august. Han takket ja til plassen! I min klasse var det kun tre plasser, og de tre første takket ja. Siden denne konkurransen virkelig ga mersmak betyr det nå at jeg kanskje vil prøve å kvalle til VM et annet sted. Det hadde jo vært veldig moro om vi kunne deltatt begge to!:-)

Resultatlistene finner du her.

Lørdag ettermiddag var det premieutdeling på stranda:-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Gjev premie!

LP IronMan Mallorca
LP i aksjon:-) Han ble 37 totalt (inkludert proffene). Han svømte bra, fikk en av de bedre sykkeltidene og løp bra

Vi reiste hjem igjen søndag formiddag. Det hadde vært veldig deilig å kunne være igjen i Alcúdia noen dager i etterkant for å nyte stedet, men det får bli en annen gang. Mallorca er rett og slett et paradis for swim-bike-run…

Video fra Årets IronMan 70.3 Mallorca:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
#check :-)

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Konkurranser, Trening og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 svar til IronMan 70.3 Mallorca: For en opplevelse!!

  1. annelovendahlberg sier:

    Gratulerer med bra tid !Dette er så kult! Følger deg på instagram, og du er en skikkelig inspirasjonskilde for meg i hvertfall! :-)

  2. TorgeirTRI sier:

    Gratulerer så mye til dere begge! Rått det dere presterer! Vurderer denne selv neste år, virker som en bra konkurranse :)

  3. Tilbaketråkk: Montebellorittet 2015: Årets første terrengritt | Happy Times

  4. Tilbaketråkk: Musikk som motivasjon på trening | Happy Times

  5. Tilbaketråkk: Ironman 70.3 Haugesund: Nok en fantastisk triatlonopplevelse | Happy Times

  6. Tilbaketråkk: Mine sesongplaner for vår og sommer 2016 | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..