Fantastisk løpetur på Mallorca

Mallorca skuffer aldri, og øya slutter heller aldri å imponere. Et sykkelparadis? Ja, helt klart. I tillegg viser det seg at Mallorca også kan by på knallfine stier for terrengløping.

Løpetur i fjellene på Mallorca

Veiene på Mallorca er av ypperste klasse, og selv om vi har hatt sykkelferie der såpass mange ganger at vi har mistet tellingen, finner vi stadig nye veier vi ikke har testet ut. Påsken i år ble også tilbrakt på sykkeløya. Vi fikk 15 fine dager med mange timer på sykkelsetet, og i år bestemte vi oss også for å legge inn mer løping i treningsopplegget i ferien. Vi har jo tross alt et par triatlonkonkurranser vi trener til. Å løpe intervaller på promenaden fra Can Pastilla mot Palma er veldig flott, men vi ville teste ut fjellene i vest for å få en fin langtur og ikke minst en fin naturopplevelse. Et kjapt søk i Google og på Strava viste at fjellkjeden Tramuntana ikke bare byr på herlige asfaltveier, men også spektakulære stier. Vi bestemte oss for å teste ut deler av stien GR-221, som man blant annet kan komme inn på fra den vakre fjelllandsbyen Valldemossa, og som er svært populær blant fotturister. Vi lot med andre ord syklene få litt hvile en dag, leide leiebil og satte kursen mot fjellene og Valldemossa.

Vi løp med hver vår sekk med litt ekstra klær, samt litt mat og drikke. Selv om det er sol på Mallorca rundt påsketider, kan været raskt slå om, og da særlig i fjellet. Bildene under taler vel egentlig for seg. Vi var heldige med været, og det ble en fantastisk løpetur, som jeg kan anbefale enten du vil løpe eller gå. Runden vi løp er kun 17 kilometer, men vi brukte 3,5 timer. Runden kan gjøres både kortere og lengere.

Kart løpetur fra Valldemossa på Mallorca

Klikk her for å kunne se ruten bedre på Strava.

Bildebonanza fra løpeturen til Lars Petter, Charlotte og meg:

Løpetur i fjellene på Mallorca 1
Lars Petter og Charlotte på vei ut av Valldemossa før vi startet på stigningen opp i fjellet.

Løpetur i fjellene på Mallorca 2

Løpetur i fjellene på Mallorca 3

Løpetur i fjellene på Mallorca 4

Løpetur i fjellene på Mallorca 6

Løpetur i fjellene på Mallorca 5

Løpetur i fjellene på Mallorca 8

Løpetur i fjellene på Mallorca 7

Løpetur i fjellene på Mallorca 9

Løpetur i fjellene på Mallorca 11

Løpetur i fjellene på Mallorca 10

Løpetur i fjellene på Mallorca 12

Løpetur i fjellene på Mallorca 13

Løpetur i fjellene på Mallorca 14

Løpetur i fjellene på Mallorca 15

Løpetur i fjellene på Mallorca 17

Løpetur i fjellene på Mallorca 18

Løpetur i fjellene på Mallorca 19

Løpetur i fjellene på Mallorca 20

Har du litt vonde knær, kan det være lurt å ta med staver. Høydemeter opp, betyr høydemeter ned, og da på ganske ruglete underlag. Vi kjente nedstigningen fra fjellet godt i sykkellårene dagen etterpå, for å si det sånn.

Vi var ikke klar over at den siste sløyfen av løpeturen vi tok går inn på et privat område. Dette gjelder stien opp til den lille hytta Caseta des Refugi videre rundt utsiktspunktet Mirador de ses Puntes (altså ikke GR-221). Men man kan fint gå og løpe her. Alt du tenger å gjøre er å sende en mail til valldemossa@procustodia.org. De ønsker at kun et visst antall mennesker skal besøke disse stiene hver dag for å bevare dyre- og plantelivet. Når du får mail tilbake, har du fått adgang hvis det er «plass» den aktuelle dagen.

Vi hadde med tørt skift i bilen og avsluttet turen med et deilig måltid på Cappuccino i Valldemossa. Anbefales det også:-)

Så, neste gang du er på Mallorca: Ta en fjelltur!

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Fantastisk løpetur på Mallorca

  1. Tilbaketråkk: Aldri en påske uten tur til Mallorca | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..