Slik legger vi opp treningen mot årets første konkurranse

2018-sesongen er i gang, og konkurranseplanen for året er så å si på plass for vår del. Vi synes begge to at det er veldig moro å planlegge trening, konkurranser og reiser, så planleggingen for årets sesong startet allerede lenge før jul. Og nå begynner brikkene virkelig å falle på plass.

Den første store konkurransen dette året blir som i fjor Ironman i Sør-Afrika i april, nærmere bestemt 15. april. Vi reiser dit begge to med ett mål for øyet: Gi ALT for å kvalifisere oss til VM på Hawaii i oktober!

Det er veldig tidlig på året for en så lang konkurranse, men nå får vi syv uker med fokus på mengdetrening og et godt grunnlag, før påskeferien kommer som bestilt tre uker før konkurransen. Vi reiser da til favorittøya Mallorca for å sykle på nydelige veier og svømme i åpent hav. Vi fikk mange gode treningstimer i julen da vi besøkte Thanyapura Sport Hotell i Thailand – gull verdt med tanke på hva som venter oss om to og en halv måned.

I påsken er vi så heldige at vi får bo på Apollo Sports Norge sitt hotell i Pollenca på Mallorca, Hotell Villaconcha Hoposa Family & Sports. Her ligger alt til rette for en knallfin påskeuke med mye trening. Hotellet har et flott 25-meters basseng og ligger i gangavstand til sjøen. I tillegg er vi jo rett ved foten av fjellene, så vi kan sykle og løpe både flatt og bratt. Vi gleder oss!

Jeg synes det er så utrolig digg når planene for året er spikret – da er det så mye å glede seg til og se frem mot – helt konkrete mål jeg kan jobbe for å nå. Så snart alle planene er listet opp skjer det noe i hodet mitt – motivasjonsbryteren skrur seg på for alvor. Jeg kommer rett og slett ikke til å gjennomføre en eneste treningsøkt de neste ukene uten at jeg tenker på målet der fremme – det er det som får meg til å ta i det lille ekstra. Jeg vil, jeg vil!! Dersom treningsmotivasjonen skulle være litt laber en dag – det skjer sjelden, men har skjedd – da er det bare å minne meg selv på hva jeg skal i april, og ikke minst hva hovedmålet er. Skal jeg klare å komme topp tre i aldersklassen min og sikre meg en billett til Hawaii, må jeg være i knallform og ha en veldig god dag. For å kunne stille til start best mulig forberedt denne dagen må jeg jobbe jevnt og gjøre jobben i ukene som kommer. Ikke overdrive, men likevel tørre å pushe meg selv på trening. Treningsjobben må være hard nok til at det vil gå fort nok den dagen det gjelder.

Treningsplanene for ukene frem mot konkurransen blir da slik:

Februar:
Trene jevnt og trutt med 12 – 15 timer i uka med en god blanding av alt som er gøy: swim-bike-run + styrke (med fokus på kjernemuskulatur)

Ideelt sett skulle vi hatt en uke eller to på Fuerteventura (Playitas) eller Gran Canaria i februar, men med full jobb begrenser det seg jo litt med fridager;-)

Mars:
Uke 9-12: Jevnt og trutt med økende belastning utover i måneden. I denne perioden kommer også den siste lange og harde løpeturen.

Uke 13: Påskeferie på Mallorca – siste harduke, med blant annet en skikkelig god og hard langtur på sykkelen (solo i race-pace).

April:
Uke 14: Trapper ned på treningen og begynner formtoppingen inn mot konkurransen.
Uke 15: Konkurranseuken med spissing inn mot race day på søndag 15. april. Reiser til Sør-Afrika onsdag 11. april.

Håper du også begynner å få en eller flere konkurranseplaner på plass – for én ting er i alle fall sikkert: Det er gull verdt for motivasjonen.

Trude

Det blir mange sykkeløkter i loftsstua nå på vinteren, men det funker veldig bra med litt musikk i ørene eller en Netflix-serie på skjermen. Det er selvfølgelig også mye lettere å gjennomføre når man er to. #bestsammen

Dette innlegget ble publisert i Konkurranser, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..