Herlige påskedager på vakre Mallorca

Annonse – Innlegget er skrevet i samarbeid med Apollo Sports Norge.

Vi har ladet opp til Ironman Sør-Afrika på Apollo Sports triatlonhotell i Port de Pollenca.

Mallorca leverer alltid! På mandag kom vi blide og fornøyde hjem fra vår sjuende påskeferie på den vakre øya i Middelhavet. De tidligere årene vi har vært der i påsken har vi bodd utenfor Palma, i Can Pastilla, men i år fikk vi muligheten til å teste ut Apollo Sports Norge sitt triatlon- og sykkelhotell i Port de Pollenca. Hotellet heter Aparthotel Hoposa Villaconcha Family and Spa og har alt som trengs for både en avslappende og aktiv ferie. Her tilbyr de blant annet store fine leiligheter, et stort og sunt utvalg på både frokost- og middagsbuffeten, sykkeloppbevaring, sykkelbutikk, 25-meters basseng med seks baner og et supert treningsrom. I år kom påsken som bestilt med tanke på oppkjøringen vår til Ironman Sør-Afrika. Vi pleier alltid å ha en siste hard treningsuke to uker før en stor konkurransen, og sånn sett passet det perfekt med en treningsleir og ferie i påskeuken. Konkurransen i Sør-Afrika er 15. april, og de åtte treningsdagene på Mallorca var gull verdt for formoppkjøringen. Under finner du bilder og videoer fra oppholdet vårt.

Dag 1
Da vi ankom hotellet på kvelden lørdag 24. mars regnet det som bare det, og dagen etter våknet vi opp til enda mer regn og vind. Vi fant derfor ut at en sykkeltur var lite fristende, men fordelen med å være triatlet er jo at vi har tre ting vi må øve på, og svømming og løping er null problem å gjennomføre på regntunge og kalde dager. Vi fikk høre at sjøtemperaturen kun lå på 13 grader, så vi droppet open water svøm for ikke å risikere å bli syke. Svømmebassenget på hotellet holder alltid 26-27 grader, men akkurat denne dagen var det såpass friskt på land at vi, som mange andre, tok på våtdrakten før vi hoppet i bassenget. 3200 meter gikk som en lek selv om det regnet og blåste. På ettermiddagen lettet heldigvis været, og vi fikk en fin løpetur på småveiene i området bak hotellet. Charlotte Knudsen og Charlotte Kunz kom også ned på søndagen, så de ble også med på løpetur.

Dag 2
På mandag våknet vi tidlig for å ta en morgenjogg før frokost. Selv om vi startet løpeturen i mørket litt før klokken 07.00 skjønte vi at dette kom til å bli en knallfin dag. Vi løp fra hotellet og langs promenaden inn mot sentrum i nydelig soloppgang.

Og så litt tøy og bøy her:

Etter frokosten kunne vi i grunn ikke komme oss kjapt nok ut på sykkelen. Det sto rolig tur på planen til både LP, Charlotte x 2 og meg, så etter en drøy time tok vi første kaffestopp i Petra sammen med hundrevis av andre syklister. Deretter satte vi kursen mot fjellene og landsbyen Caimari for å besøke vår gode venn Lennart Bjølgerud (nordmann:-) som driver den populære sykkelkafeen Sa Ruta Verda i starten av bakken Coll de Sa Batalla. Etter en deilig vegansk gulrotkake (bakt av en av hans ansatte) satte vi kursen hjemover.

Video fra turen:

Og her noen bilder fra dag 2:

På torget i Petra:

Sa Ruta Verda i Caimari er uten tvil et av våre absolutte favorittsteder å stoppe når vi er på sykkeltur på øya:

Norske Lennart Bjølgerud driver stedet (eller sjappa som han kaller det:-), og her serverer han sunt og godt snadder til gjestene sine. I tillegg selger han verktøy, sykkeltrøyer, sykkelcapser, sykkelsokker og masse annet morsomt stæsj.

Hjemmelagde energibarer, laget av Lennart selv.

Jeg er veldig fornøyd med sykkelen jeg skal kjøre på denne sesongen (TREK Speed Concept). Jeg har døpt den til The Black Panther.

Etter sykkelturen byttet vi om til badetøy for å få noen meter i bassenget – denne gangen uten våtdrakt :-)

Dag 3
På dag tre var det tid for litt fart og høy puls. Vi syklet fra hotellet og bort til bakken opp fra gamlebyen Pollenca mot Lluc (Coll de Femenia). Her syklet vi timinuttersdrag i bakken. Hardt, men veldig moro! Fullt av andre ryttere å jage på oppover ;-)

Etter sykkeløkta løp vi en liten overgang  – utrolig digg følelse å løpe ute i shorts igjen etter mange økter med mye klær på på mølla i garasjen.

Dag 4
På dag fire ventet nok en hardøkt, denne gangen med løpesko på beina. Jeg hadde 8×1000 m på planen, mens LP hadde 10×1000 m. En knallhard økt, men heldigvis føltes det bra og farta var god.

Kaffe på verandaen etter frokost for å lade opp litt ekstra til løpeøkten:

Etter litt lunsj tok vi en rolig svømmeøkt i bassenget. Digg!

På ettermiddagen tok vi en taxi inn til Palma for å shoppe litt og for å spise med gode venner på en av favorittrestaurantene våre, The Duke.

Dag 5
Etter to dager med harde økter var det igjen tid for en rolig tur i herlig påskevær. Vi satte kursen mot Petra for mer av den herlige ferskpressede appelsinjuicen, kaffe og Pa amb Oli (brød med olivenolje + litt mer). Anbefales!

Dag 6
Denne dagen våknet vi tidlig for å få en økt før frokost. LP hadde lyst på en svømmetur i sjøen, mens jeg tok en rolig løpetur.

Etter morgenøkten og en deilig frokostbuffet, la vi ut på en rolig tur til Caimari (liten stopp hos Lennart) før vi syklet opp til Lluc og ned til Pollenca (gamlebyen) hvor vi spiste lunsj på torget i herlig solskinn.

På vei opp fra Caimari mot Lluc:


Lunsj i Pollenca, før vi avsluttet treningsdagen med intervaller i bassenget :-)

Dag 7

LP blander flaskene våre før langtur. Maurten sto på dagens drikkemeny.

Dag syv i oppholdet var en viktig dag med tanke på oppkjøringen mot Sør-Afrika. Hard langtur alene i Ironman-tempo sto på planen. Da var det jo litt typisk at vi våknet til skikkelig vindvær og noen mørke skyer. Vi vurderte å utsette økten en dag, men samtidig tenkte vi at det var fint å få øvd på vind. Det blir garantert mye av det i Sør-Afrika siden konkurransen går i Port Elizabeth, som kalles The windy city. LP syklet litt over 150 km, mens jeg syklet 120. Vi fikk en veldig bra økt begge to, til tross for at jeg fikk to punkteringer. Jeg hadde kun én ekstra slange med meg, så da jeg punkterte andre gang var jeg litt lost langt ute på landsbygda. Jeg ringte LP, og vi ble enige om at  jeg skulle begynne å gå i retning Petra der det er en sykkelbutikk. Jeg begynte å gå, og allerede før jeg rakk å bli lei meg over at en viktig treningsdag ble litt spolert, stoppet en hyggelig og blid fyr med henger og sa at han gjerne kjørte meg til Petra. Jeg klinte til på det tilbudet. Han snakket ikke mange ordene engelsk, men vi fikk skravlet med kroppsspråk og enkeltord de 10 kilometerne til sykkelbutikken. Herlig fyr!

Jeg fikk kjøpt et par nye slanger og turen kunne fortsette. Etter sykkelturen løp vi begge en overgang i konkurransetempo. Det er alltid en god følelse å gjennomføre den siste virkelig harde økten før en konkurranse. Da vet vi at jobben er gjort og at de siste to ukene med kortere økter og formtopping kan begynne.

Dag 8
Den siste dagen på Mallorca for denne gang ble brukt på best mulig måte. LP hadde også bursdag, så det var flere grunner til å sørge for at dette ble en ekstra bra dag. Vi syklet fra hotellet og ut til Cap det Formentor, det nordligste punktet på øya.

Vi avsluttet turen på Grand Café Cappuccino i Port de Pollenca


Nedpakking av syklene utenfor hotellet.

Påskedagene på favorittøya vår i Middelhavet gikk så altfor fort, men vi hadde åtte herlige trenings- og feriedager (for oss er det det samme :-). Øya har en helt spesiell plass i hjertene våre, og vi gleder oss til å komme tilbake allerede i mai for å kjøre Ironman 70.3 for fjerde gang. Men først: Ironman Sør-Afrika – et av årets hovedmål.

Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..