Aktiv ferie i Thailand har gitt minner for livet

Annonse – Innlegget er skrevet i samarbeid med Apollo Sports.

Den første uken på Thanyapura Sport Hotel var fantastisk, og den siste uken ble også fullpakket med gode og minnerike opplevelser.

Thaimassasje er jo absolutt et must på en tur til Thailand, så det var noe vi hadde bestemt oss for at vi skulle få til en gang eller to ganger i løpet av oppholdet. På dag seks syklet vi en rolig tur til Naithon beach hvor planen var å spise lunsj på stranda. Det ble lunsj, men jammen ble det ikke massasje også. To superkoselige damer på Arunnee massage i et bygg på den sørlige delen av stranda vinket oss til seg da vi kom syklende. «Vi er aaaltfor svette», lo vi – men de insisterte på at det ikke var noe problem. Så da ble det slik. Før vi visste ordet av det hadde de parkert syklene våre trygt ved huset og vi ble loset inn. Litt over en time senere var det to tummelumske, men svært fornøyde syklister som kunne trille bort til nærmeste lunsjsted før vi syklet rolig tilbake til hotellet.

På vei hjem fra massasje gjennom jungelen.

På dag syv (Nyttårsaften) var det igjen klart for en arrangert felles sykkeltur fra hotellet. Vi var med på denne langturen i regi av hotellet også den første uken og synes det var så gøy at vi ville bli med igjen. En stor gjeng på ca. 35 stk. ble med på den totalt 111 kilometer lange turen nordover med en innlagt Cola-, kaffe- og kakestopp på Home and Life coffee bakery.

Lars Petter og den svenske sykkelcoachen fra Thanyapura, Daniel Amby, ledet flokken fra front :-) Vi har fått nye venner og bekjentskaper fra hele verden som alle deler den samme interessen og gleden med trening – det er noe av det beste med turer som dette♥

Det ble mye latter og moro på alle fellesturene vi var med på. Her er det vår gode russiske venn Mikhail Makarov som står for showet :-)

Alle har fått litt energipåfyll og er klare for hjemturen.

Første nyttårsdag ble vi med på nok en felles open water-treningsøkt på Bangtao beach, før vi trillet en rolig tur i vakre omgivelser. Og jammen klemte vi ikke inn en liten løpetur også. Sol og varme, i kombinasjon med utrolig flotte treningsmuligheter, gjør helt klart noe med energien og motivasjonen.

Dagen derpå bestemte vi oss for å ta en hviledag fra trening og meldte oss på en båttur til Similan Islands, en øygruppe som ligger nord for Phuket. Vi dro tidlig fra havnen, og da vi kom frem kunne vi kose oss med snorkling, svømming, soling og bading i nydelige omgivelser. En heeelt grei hviledag kan du si:

Dagen etter tok vi en sykkeltur alene for å ta en nærmere titt på området med utsikt mot Ao Phang-Nga National Park. Vi fant en café med nydelig utsikt mot den spektakulære skjærgården og koste oss med litt påfyll av energi der. Neste gang hadde det vært gøy å prøve kajakkpadling i sjøen her.

Som jeg skrev i det forrige innlegget er det en drøm å sykle på veiene på Phuket. Asfalten er veldig fin, og både bilister og mopedister viser hensyn. Vi ble ikke tutet på én eneste gang i løpet av de to ukene vi var der.

Link til turen på Strava.

Svært mange lever under enkle kår på landsbygda, men uansett hvor vi syklet eller løp ble vi alltid møtt med brede smil og av vennlige vink. På flere lokale kiosker insisterte de også på å gi oss vann og bananer gratis – sikkert fordi vi så litt kokt ut til tider – snakk om gjestfrihet!

Tar du turen til Thailand for å sykle en gang du også må du huske å sykle på venstre side av veien;-)

♥ ♥ ♥

På kvelden etter sykkelturen ble vi med på løpeintervaller på friidrettsbanen. Opplegget denne ettermiddagen var oppvarming etterfulgt av tomannsstafett med 8×500 meter på hver. LP og jeg ga jernet og fikk disse morsomme bildene av en av trenerne. Lenge siden jeg har kjent blodsmaken og syra så godt! Veldig moro!

Dagen etter ble vi igjen med på en fellesøkt arrangert av hotellet og sykkeltrener Daniel Amby. Vi syklet ca. 70 km med to innlagte tempodrag (2×8 km). En skikkelig hardøkt på knallfine veier med knallfine folk:

Vi svømte hver eneste dag – rett og slett fordi det var umulig å la være. Det var mulig å melde seg på fellestreninger også her, men vi kjørte øktene alene.

Den siste dagen fikk vi også gjort litt av alt. Vi syklet gjennom de flotte gummitreplantasjene for siste gang, vi løp en liten runde på landsbygda rundt hotellet og fikk noen meter i bassenget. Men det var bare siste gang for denne gang – for vi kommer tilbake. Garantert! I tillegg til at treningsmulighetene er fantastiske, er selve hotellet med sine flotte rom, uteområder og restauranter, et perfekt sted for en avslappet, men aktiv ferie.

♥ ♥ ♥

Lars Petter og Trude

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Mat, Trening. Bokmerk permalenken.

1 svar til Aktiv ferie i Thailand har gitt minner for livet

  1. Tilbaketråkk: Slik legger vi opp treningen mot årets første konkurranse | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..