Fantastiske juledager på Thanyapura Sport Hotel

Annonse – Innlegget er skrevet i samarbeid med Apollo Sports

Vi visste at Thailand er et ferieparadis før vi dro hit. Vi var på bryllupsreise her for ti år siden, og den gang falt vi pladask for både landet, menneskene, naturen og maten. Men at landet også skulle vise seg å være et triparadis – det hadde vi jammen ikke trodd.

Lars Petter og jeg ankom Thanyapura Sport Hotel på Phuket 22. desember og brukte den første dagen til å hvile på resorten etter en lang, men fin flyreise. Vi fikk ordnet med leiesykler, og gjorde oss kjent med alt som finnes her på hotellet av fasiliteter. Er man glad i trening er det plenty å finne på her i tillegg til triatlontrening. Les mer om mulighetene her.

Lille julaften våknet vi før klokka ringte – superklare for å utforske øya på to hjul. Vi hadde gjort litt research på Strava selv for å finne turer, men vi fikk også forslag til runder på hotellet. Valget falt på ruta Naithon Hills som første tur. Jeg må innrømme at jeg var litt skeptisk til å sykle på trafikkerte veier i Thailand, men etter å ha syklet noen kilometer på en hovedvei for å komme inn på runden vi skulle ta, skjønte jeg at dette ville gå finfint. Her er bilistene vant til mopeder (som veldig mange av her), og mange steder er det en egen fil for mopeder og syklister. Er det ikke en egen fil, er veiskulderen ekstra bred. Perfekt! Om noen tuter? Nope! Ikke blitt tutet på en eneste gang. Her vinkes og smiles det :-) Vår første sykkeltur her i Thailand ble med andre ord en veldig flott tur! Runden var kupert, vi syklet forbi to flotte strender og vi drakk smoothie på en beachbar. Heeelt ok start på juleferien.

Link til turen på Strava.

Her er noen bilder fra vår første dag og første tur:

Maten på hotellet er fantastisk god, og en ny frokostfavoritt er Bircher müsli toppet med deilig tropisk frukt.

Kort-kort på strøkne veier på lille julaften – ikke rart vi smiler :-)

Etter sykkeløkten tok vi en liten overgangsøkt. Turen gikk forbi gummitrær og til stedet /landsbyen Happy Place. Her ble vi heiet på av lokalbefolkningen, og noen slo til og med følge.

Etter litt mat klarte vi rett og slett ikke å motstå fristelsen til å ta en økt til i det flombelyste bassenget.

Dag 2: Julaften med felles langtur

På selveste julaften bestemte vi oss for å bli med på en organisert fellestrening fra hotellet og nordover til fastlandet (111 km). To guider/trenere + 15-20 ryttere ble med på en flat og veldig fin tur i strålende solskinn.

Link til turen på Strava.

Vel hjemme igjen koste vi oss med litt mat før vi tok en kort svømmeøkt.

På kvelden var det julemiddag på hotellet og skikkelig god stemning. Vi byttet ut lycra og badetøy med noe litt mer passende, og koste oss med en ribbefri julemiddag utendørs under stjernene.

Dag 3 (første juledag): Open water-trening og sykkeltur i herlige, grønne omgivelser

For første gang i mitt liv har jeg satt vekkerklokken på til 06.00 første juledag for å rekke en maxitaxi til en open water-trening på stranda. Hehehe:-) Men det var helt klart verdt det. Vi ble med på en fellestrening på stranda Bangtao. Veldig moro!

Trenerne fra hotellet hadde pyntet seg litt ekstra for anledningen:-)

Etter svømmeøkten og en lunsj, tok vi sykkelturen de kaller Challenge Hills. En utrolig fin tur forbi frodig vegetasjon og langs kysten. Navnet har ruta også fått av en grunn – her møtte vi på et par skikkelig fine knekkere av noen bakker. Også på denne runden var asfalten upåklagelig.

Link til runden på Strava.

Et obligatorisk Thailand-bilde – med en vri:

Dag 4 (andre juledag): Baneøkt, nedetid ved poolen og svømming

På hotellet finnes det, i tillegg til tennisbaner, svømmebasseng, sandvolleyballbaner, fotballbane og diverse treningsrom, også en flott friidrettsbane. Andre juledag tok vi den i bruk, Lars Petter gikk for intervaller, mens jeg løp en rolig 10 kilometer.

5 x 2000 meter! = svettefest i varmen :-)

Hvile er viktig, og her på Thanyapura er det ekstra digg. 30 varmegrader ++ i romjulen er helt magisk rett og slett.

Etter litt hvile var det klart for nok en økt – denne gangen i 25-metersbassenget:

Her på hotellet akkurat nå trener alt fra profesjonelle japanske svømmer til disse små talentene. Her er det med andre ord opplegg og plass for alle :-)

Dag 5: Langtur med utsikt mot Phan Nga Bay og noen meter i bassenget

I går gikk turen nordover til fastlandet og ut mot området Phan Nga, blant annet kjent for James Bond Island. Nok en ny runde på fantastiske veier.

Link til turen på Strava.

Etter en god lunsj og litt hvile i horisontalen tok vi en liten økt i 50- metersbassenget. Dagene her er rett og slett så bra at du ikke vil at de skal ende. Heldigvis er middagsserveringen oppe lenge slik at vi rekker å bli ferdige med alt vi har lyst til før dagen er omme;-)

I dag skal LP kjøre hardt med noen av gutta fra hotellet, mens jeg starter dagen med en svømmeøkt. Og sånn går no´dagan :-):-)

Julehilsen fra oss

 

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Mat, Trening. Bokmerk permalenken.

2 svar til Fantastiske juledager på Thanyapura Sport Hotel

  1. Tilbaketråkk: Aktiv ferie i Thailand har gitt minner for livet | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..