Ironman 70.3 Haugesund: Nok en fantastisk triatlonopplevelse

1093_007166

Da har jeg gjort unna min andre Ironman 70.3-konkurranse, og det ble en like morsom og fin opplevelse som Ironman 70.3 på Mallorca i mai. LP og jeg kjørte over fjellet til Haugesund på fredag ettermiddag, så vi fikk hele lørdagen til å fikse utstyr, se deler av løypa, samt at vi fikk en liten trilletur på sykkelen.

Her er en liten rapport fra søndagens konkurranse:

I tillegg til å være en vanlig Ironman 70.3-konkurranse, var konkurransen NM i langdistansetriatlon. Sammen med noen andre jenter ble jeg seedet til å starte med PRO-jentene kl 8.05 i forbindelse med mesterskapet. Litt smårart, for å si det mildt, å stå på startstreken med noen av verdens beste langdistansetriatleter i min fjerde triatlonkonkurranse. #liveterrart og fullt av overraskelser! Det burde helt klart vært seedet flere jenter fra jentestarten kl 9, da flere av de beste triatlonjentene startet der… Svømmingen gikk greit nok. Kom opp av vannet på 38:44 min, over 14 minutter bak beste prodame… Bedre er jeg ikke til å svømme rett og slett, men jeg er fornøyd med at jeg crawlet hele veien og beholdt roen.

Trude - svøm

En litt forfjamset sjøulke på vei til skiftesonen:-)

På sykkel gikk det naturlig nok bedre. Skulle gjerne hatt en lang bakke underveis, da jeg ikke er en utpreget tempohest. Men jeg kom meg fint gjennom, uten uhell, på tiden 2:36:09.

1093_009306

1093_001794

Løpingen gikk bedre nå enn på Mallorca, men også denne gangen var det spennende å kjenne hvordan beina ville reagere på løping etter 9 mil på temposykkelen. Heldigvis gikk det bedre nå enn sist, og jeg løp halvmaratonet på tiden 1:38. Løpetraséen gjennom Haugesund var stappfull av publikummere som heiet oss frem. Med navnet skrevet på startnummeret får man jo mange tilrop, og det er kjempegøy. Responsen fra meg er det derimot så som så med når jeg er i bobla, men at jeg hører det og setter stooor pris på det, er det ingen tvil om. Det var jo folkefest i løypa fra start til mål:-)

Trude - løp

Jeg kom i mål på tiden 4:58:22. Nesten en halvtime bedre enn på Mallorca. Det holdt til fjerdeplass i aldersklassen, 8. plass i NM, 19. plass blant alle damer (inkludert proffene) + gull i NM-lagkonkurransen sammen med Line Foss og Kristin Lie (Royal Sport). Jammen fikk jeg ikke også en billett til VM i Ironman 70.3 i Østerike 30. august. Det blir så moro! LP og jeg har allerede booket tur og hotell.

Superhelten min, Lars Petter, klinket like gjerne til med sølv i NM, 10. plass totalt (beste ikke-pro) og 1. plass i aldersklassen. Helt rått!

LP - SBR

Link til resultatene i Haugesund.

Link til sak på Kondis.no.

Etter målgang
LP og meg etter målgang:-) Til høyre: Gratulerer så mye med Norgesmestertittelen, Mette Pettersen Moe. Du er rå!!

På kort tid har jeg rukket å bli veldig glad i denne sporten. Makan til blidere folk enn de man møter i triatlonverdenen skal man lete lenge etter. Vi har allerede booket hotellrom for Ironman 70.3 Haugesund neste år, så det sier jo sitt om hvor bra jeg synes hele arrangementet var og hvor morsomt triatlon er! All ære til ildsjelene fra Haugesund som har sørget for at IM 70.3 Norway bare vokser og vokser i popularitet.

Til helgen reiser LP og jeg til Mallorca på ferie. Svømming, sykling og løping, samt shopping og bading står på planen. Når vi kommer hjem går turen til Eidfjord, og lørdag 1. august stiller LP til start i Norseman. Som jeg gleder meg!!

Takk til gjengen på Oslo Sportslager for fantastisk støtte. Dere er best!

Helt til slutt: En video om VM i Ironman 70.3. Gleder meg veldig til å konkurrere i disse omgivelsene.

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Konkurranser, Trening og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Ironman 70.3 Haugesund: Nok en fantastisk triatlonopplevelse

  1. Tilbaketråkk: Mine sesongplaner for vår og sommer 2016 | Happy Times

  2. Tilbaketråkk: Rapport fra Ironman 70.3 Haugesund og NM langdistanse | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..