Mallorca: Et sykkelparadis også sommerstid

En uke etter at Lars Petter og jeg kom hjem fra en fantastisk bryllupsfeiring og ferie på Skopelos, bestilte vi oss en impulstur til Mallorca. Været var meldt ok her hjemme også, men det er noe eget å komme seg bort likevel, synes vi. Lars Petter brakk jo også et ben i foten da han var med på Hove Tri i juni, og med tanke på at Norseman Xtreme Triathlon nærmer seg med stormskritt, ønsket han å dra et sted der han visste han kunne få trent skikkelig bra. Vi tenkte begge straks på Mallorca og Palma. Her finner man alt: en flott strand (muligheter for å svømme), flotte sykkelveier både i fjellene og på flatene, fine muligheter til å få løpt, et koselig byliv i Palma og sykkelvennlige hoteller rett ved flyplassen (noe som gjør det veldig greit å reise med sykler).

Vi har vært på Mallorca for å sykle mange ganger tidligere, men da har vi vært der i påsken når det vrimler av syklister.

Les alt om påskeferien på Mallorca 2014:
Mallorca på sitt beste, del 1
Røft møte med open water på Mallorca
Mallorca på sitt beste, del 2

Nå var det derimot veeeldig god plass i sykkelkjelleren på hotellet vi hadde booket på Playa de Palma, og vi hadde følelsen av å ha veiene for oss selv. Det var med andre ord tydelig at sykkelturistene byttes ut med «vanlige» strandturister sommerstid. Mange vil sikkert tro at det er for varmt å sykle på Mallorca om sommeren, men det synes ikke vi. Det er ikke noe varmere her i juli enn i Provence eller Toscana. Det var også deilig å kunne sykle i fjellene, fjellkjeden Serra de Tramuntana, uten å ha med ekstra varme klær på lomma. Å kunne nyte hver eneste stopp uten fare for å bli kald, synes også frysepinna meg var digg:-)

Her er noen bilder fra turene våre:
Sykkelparadiset Mallorca Sommer 2014 1
Den første dagen syklet vi blant annet nedenom Cala Deia, en fantastisk badebukt med to hyggelige serveringssteder.

Turen til Sa Calobra ble et av høydepunktene:
Sykkelparadiset Mallorca Sommer 2014 2
Sykkelparadiset Mallorca Sommer 2014 3

Palma er en fantastisk by for shopping, og koselige kafeer og restauranter med deilig, god mat ligger som perler på en snor. Vi liker oss best i gamlebyen og i området rundt katedralen. Her kan man spise både spansk, italiensk og asiatisk mat. Favorittrestaurantene våre er Japonice, El Cuerno, Koa grill & cocktails, Tasu, Koh, Forn De Sant Joan og Cappuccino.

Sykkelparadiset Mallorca Sommer 2014 4
Sykkelparadiset Mallorca Sommer 2014 5

Vi fikk to fine svømmeøkter i sjøen i løpet av oppholdet, men Lars Petter sin fot var fremdeles ikke god nok til at han kunne løpe. Løpeturen langs stranden i retning Palma fra Playa de Palma tok jeg derfor alene. Heldigvis har det gått fint for LP å sykle siden foten holdes stabilt nede i sykkelskoen. Nå er det bare å krysse fingrene for at han kan starte i Norseman neste helg. Å løpe en full maraton etter å ha svømt 3,8 km og syklet 18 mil, kan jo bli en aldri så liten utfordring… Men, vi har fremdeles troen på at det kan gå bra!

Sykkelparadiset Mallorca Sommer 2014 6
Sykkelparadiset Mallorca Sommer 2014 7
Sykkelparadiset Mallorca Sommer 2014 8

Har du lyst til å se kart over alle turene vi tok kan du se dem på min Strava-profil:-)

Hilsen
Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Mallorca: Et sykkelparadis også sommerstid

  1. Tilbaketråkk: På plass på Mallorca | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..