Triatlon-debut i Tuddal Triathlon

I går debuterte jeg som triatlet i Tuddal Triathlon i Telemark, og helt siden jeg kom i mål har jeg hatt et bredt smil om munnen. Konkurransen ga virkelig mersmak!

LP ble med meg som support, siden han ikke skulle stille på grunn av Norseman neste helg, og det var utrolig godt å ha en mer erfaren utøver med seg. Det er mye ”greier” å huske på i triatlon, så det var veldig betryggende å ha han der.

Jeg deltok på Olympisk distanse. Det vil si 1500 meter svømming, 40 km sykling og 10 km løp. Jeg var veldig spent før svømmingen siden jeg aldri har svømt om kapp med så mange folk før, og fordi jeg ikke akkurat er en erfaren svømmer. Da starten gikk var det mildt sagt mye armer og bein, men jeg klarte heldigvis å beholde roen i mylderet. Etter hvert ble det et naturlig strekk i svømmefeltet, og jeg kunne stort sett konsentrere meg om min egen svømming. Opp av vannet og inn i skiftesonen (T1) roper LP til meg at jeg har svømt på 31 min! Hurra! Ny pers. (På hytta tidligere denne uka svømte jeg 1500 meter på 36 min).

Svømming Tuddal Triathlon
Tuddal Triathlon T1

LP hadde ”pimpa” opp Everest-raceren min med tempostyre, platehjul bak og høyprofils karbon hjul foran. Syklingen gikk ganske greit, men jeg er på ingen måte en stor temporytter, og skulle gjerne hatt en skikkelig lang bakke på runden. Det begynte også å regne/hagle kraftig på sykkeletappen, noe som gjorde at jeg tok det litt penere nedover og i svingene. Jeg syklet på 1:07.

Sykkel Tuddal Triathlon

Inn i skiftesonen (T2) til løp gikk det ganske greit, men overgangen fra sykkel til løp er ikke digg. Vi løp to runder à ca. fem kilometer i en ganske kupert løype. Jeg løp på 50 min (ikke fornøyd med det), og jeg kom i mål på totaltiden 2:31:51. Det ble tredjeplass i Olymisk, og resultatet hadde holdt til en syvende plass i Triathlonserien (Norgescup).

Link til resultatlistene her.

Løping Tuddal Triathlon

Torsdag reiser Lars Petter, Thomas Dahlsrud, Jarle og jeg til Eidfjord. Fredag vil dagen gå med til forberedelser og pre-race meeting, og jeg har også meldt meg på Eidfjord MiniTri på ettermiddagen. Natt til lørdag setter vi vekkerklokken på kl. 02.00, og klokken 05.00 går startskuddet for Norseman Xtreme Triathlon 2014. Jeg gleder meg veldig til å følge Lars Petter hele veien. I tillegg gleder jeg meg til å heie på gode venner og bekjente. Det kiler i magen bare jeg tenker på det!

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Trening og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

3 svar til Triatlon-debut i Tuddal Triathlon

  1. Tilbaketråkk: Svømmekurs med Tom Remman | Happy Times

  2. Tilbaketråkk: I want to be an Iron(wo)man | Happy Times

  3. Tilbaketråkk: Ironman 70.3 World Championship 2015 | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..