Min favorittløpeøkt: 5×5

Jeg liker å trene variert, og ved siden av å sykle, gå på ski og svømme, er jeg veldig glad i å løpe. Favorittøkten er 5×5 minutter bakkeintervaller på terskel, aller helst i skogen. Nå begynner snøen å smelte, så i dag ble det drag opp bakkene mot Nerdammen (for de som er lokalkjent). Når jeg løper disse dragene følger jeg med på pulsklokka, men samtidig kjenner jeg på følelsen underveis. Jeg prøver å løpe i et slikt tempo at jeg hadde klart et drag til i samme tempo når jeg er ferdig med fem drag. Jeg har en aktiv pause på to og et halvt minutt mellom dragene hvor jeg løper rolig nedover bakken. 5×5 minutters drag er hardt for både hode og bein, men utrolig deilig etterpå. Noen ganger løper jeg også et par av dragene i flatt terreng, noe som lurt for å opprettholde et bra løpesteg.

5x5 intervaller 1

Jeg har tidligere skrevet om å trene løpeintervaller i Bragernesåsen i Drammen. Det innlegget kan du lese her.

5×5 minutters drag er også en favorittøkt på sykkel, men når jeg sykler liker jeg også intervaller med litt lenger dragtid.

Med andre ord: Dersom du ikke har prøvd 5×5 min. drag for å forbedre kondisjonen anbefales det virkelig! Og det aller morsomste er selvfølgelig å gjøre det sammen med noen andre slik at dere kan pushe hverandre!

Her er noen flere bilder fra gårsdagens økt med 5×5:

5x5 intervaller 2
5x5 intervaller 3

Ønsker deg en finfin søndag:-) Nå skal vi ut å sykle langtur. Litt nedtur at det er minusgrader, men håper sola viser seg om ikke lenge:-)

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Trening og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..