Ååå du herlige, herlige søtpotet

Jeg vil gjerne tipse deg om en søt og sunn herlighet, for etter at vi hadde søtpoteter som tilbehør til middag for et par måneder siden, har vi rett og slett fått helt dilla.

Søtpotet

I likhet med poteten, kommer også søtpoteten opprinnelig fra Sør-Amerika. Navnet til tross, søtpoteten er ikke i slekt med poteten og smaken er en ganske annen. Den er søtere enn vanlig potet og kan minne litt om gulrot. Den guloransje fargen i søtpoteten gir deg betakaroten, et næringsstoff som både er en antioksidant og kan omdannes til vitamin A. I tillegg gir søtpoteten deg vitamin C, kostfiber og andre næringsstoffer. Herlig!

Søtpoteter kan stekes sammen med andre grønnsaker, og i tillegg kan de stekes både i skiver, kokes, wokkes, bakes og friteres. Jeg pleier å lage «søtpotetpommesfrites». Da skreller jeg først søtpotetene før jeg kutter dem i staver. Deretter legger jeg dem i en bolle og blander dem godt med olivenolje før jeg krydrer med salt (havsalt) og pepper. Deretter fordeler jeg stavene utover på en stekeplate kledd med bakepapir. Det er smart at de ikke ligger oppå hverandre under stekingen. Søtpotetene stekes midt i ovnen på 225 grader til de er gylne og møre (ca. 30 minutter). Jeg lover deg, dette er sååå godt! I dag spiste vi søtpotetene sammen med marinert kyllingfilet og en grønnsaksblanding med creme fraiche og pesto.

Søtpotet 2

Søtpotet 3

Jeg vil også gjerne vise deg noen bilder fra dagens løpetur. Det er så utrolig flott i skogen nå, så hvis du ikke har noen planer for morgendagen anbefaler jeg deg å ta en tur ut enten du foretrekker å gå, løpe eller sykle. I dag løp LP og jeg hjemmefra, opp Kjøsterudjuvet, til Goliaten og den nyåpnede hytta til Turistforeningen, og så hjem igjen via stien TBEE (The Bik3man Experience Extended) – godt kjent blant stisyklister i Drammensområdet. Hele turen finner du her på Strava.

Løpetur til Goliaten

God kveld videre!

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Mat, Trening og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Ååå du herlige, herlige søtpotet

  1. Tilbaketråkk: Snaddermiddag på en fredagskveld | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..