Nytt treningsmål: Pull ups og chin ups

Jeg har lenge hatt lyst til å lære meg pull ups og chin ups. Jeg er veldig glad i styrkeøvelser hvor man kun bruker sin egen kroppsvekt, og pull ups og chin ups er slike øvelser. Her får hele overkroppen virkelig kjørt seg, og i tillegg ser det veldig tøft ut når man får det til skikkelig. Ribbeina skal være grodd nå, og jeg er superklar for å begynne å øve. Men, dette kommer til å ta tid… Når jeg prøver å dra meg opp nå, er det akkurat som om musklene ikke helt skjønner hva jeg driver med eller hva de skal gjøre. Heldigvis finnes det deløvelser jeg kan gjøre, slik at jeg forhåpentligvis klarer hele øvelsen og flere repetisjoner om noen uker.

Øver på pullups med strikk

I dag har jeg prøvd meg på følgende nybegynnerøvelser:
– Holde topposisjonen i 30 sekunder. Smart å starte fra en krakk fant jeg ut.
– Henge etter armene i 30 sekunder.
– Negative pull ups og chin ups. Det vil si å innta topposisjonen og slippe seg veldig sakte ned. Hopp opp eller bruk en stol til å komme opp.
– Pull ups og chin ups med strikk. Klarer du øvelsene over greit, kan du prøve deg med en strikk som hjelpemiddel. Det fungerte kjempefint for meg, og jeg fikk faktisk litt taket på det når strikken ga meg et lite ekstra dytt opp:-)

Grepene i pull ups og chin ups
Øver på pull ups og chin ups

Jeg har lest mye om de to øvelsene på nettet og funnet en video jeg synes beskriver øvelsene veldig bra. Ta en titt om du også har lyst til å lære deg teknikkene på både pull ups og chin ups:

Jeg gleder meg veldig til å komme skikkelig i gang med denne treningen, og jeg er spent på om jeg noen gang kan droppe strikken og klare det helt på egenhånd.

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Trening og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Nytt treningsmål: Pull ups og chin ups

  1. Tilbaketråkk: Lær pull ups og chin ups med doorgym | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..