Trenings(jule)ferie i Egypt

Reklame – Innlegget er skrevet i samarbeid med Apollo Sports Norge.

Jeg må innrømme at jeg ikke har tenkt på Egypt som en typisk reisedestinasjon for å trene triathlon, men da Apollo Sports Norge spurte om vi ville teste ut deres splitter nye treningsresort i Hurghada, var vi ikke i tvil om at dette stedet måtte testes ut. Sportshotellet Aqua Vista Hotel and Spa er bygget opp rundt det samme konseptet som den kjente treningsresorten Playitas på Fuerteventura, så det i seg selv er jo et stort kvalitetstegn. Her finnes det gode treningsmuligheter enten du liker styrketrening, crossfit, yoga, aerobic, svømming, løping eller sykling.

Vi satte kursen mot Hurghada 22. desember og i løpet av uken vi tilbrakte der fikk vi både syklet, løpt, svømt, trent styrke og yoga. Ja, og så slappet vi selvfølgelig også av med god mat og med noen timer på solsenga.

Her er bilder fra juleferien vår i Hurghada:

Dag 1:

På den første dagen våknet til herlig solskinn! Det er rett og slett utrolig digg å kjenne sola varme i desember. Under ser du et bilde tatt fra hotellrommet vårt. Vi hadde utsikt mot Sport Zone hvor flere av hotellts sportsfasiliteter er samlet, blant annet et helt nytt treningssenter, et fantastisk flott nybygget olympisk basseng, WOD-box hvor det tilbys cross-fit-lignende trening, sprintbane og gruppetreningarenaer. En slik utsikt gleder selvsagt et treningshjerte så her var det ikke tid for syvsoving:-)

Vi startet dagen med en herlig 4000-metersøkt i bassenget. På bildet under booker LP baner til oss i sportsshopen:

Etter svømmeturen var det tid for å utforske området utenfor hotellet. Vi løp en ni kilometer lang runde. (Kart for anbefalte runder finnes på hotellet.)

Det var fullpakket opplegg med både løping, sykling, svømming, yoga, styrketrening, dans/aerobic +++ hver eneste dag og oppslagstavlen gjorde det lett å holde oversikten over fellestreningene:

Les alt om treningstilbudene på hotellet her.

Dag 2 – Julaften:

På Aqua Vista har de bygget opp et helt nytt sykkelsenter hvor gjestene kan leie sykler. Siden vi kun skulle være der en uke og fordi vi visste at syklene var både nye og bra, leide vi sykler begge to. Og fordi dette var vår aller første tur i området, ble vi med på en gruppetur ledet av to av hotellets guider. Vi syklet til badebyen Sahl Hasheesh og tilbake. Link til økten på Strava.

I november arrangeres faktisk triathlonfestivalen Sahl Hasheesh Endurance Festival i denne byen. Vi var ca. åtte stykker på turen. Det ser ikke slik ut på bildene, men det var fordi vi snek oss til et lite forsprang opp et par av bakkene;-)

Klar for tur!

Fremme i Sahl Hasheesh:


Ikke en eneste bil OG medvind – sånt liker vi:-)

Etter sykkelturen var det tid for kaffe og Cola i sportsbaren på hotellet, og guiden Mohamed Said viser LP andre sykkelruter i området:

På kvelden var det klart for julefeiring på hotellet. De hotellansatte hadde innredet et digert partytelt sammen med nabohotellet, og her var det veldig god stemning og masse god mat. Vi delte bord med en norsk familie og hadde en kjempekoselig kveld.

Dag 3
1. juledag startet med en god frokost på restauranten Las Playitas. Det finnes flere restauranter som serverer frokost, lunsj, snacks og middag på hotellet, men vår favoritt ble Las Playitas som har et ekstra fokus på sunn og helseriktig mat.

Etter frokost var det klart for morgenyoga – en herlig start på dagen. LP ble med og testet yoga for første gang og likte det veldig godt.

Etter en rolig morgen med god mat og yoga, la vi ut på en lengre løpetur i Hurghada-området. Fascinerende å løpe på veier gjennom ørkenlandskapet:

Dag 4:

Dag fire var det en 90-kilometer langtur som ventet oss. I området rundt Aqua Vista er det fine, brede veier for tempo- og landeveissykling, så å si uten stigninger. De fleste av veiene har veldig lite trafikk, og under våre turer opplevde vi bare brede smil og tommel opp fra passerende bilister. Vinden kommer oftest fra nord, så her blir det fort motvind en vei og morsom medvind hjem igjen. Link til turen på Strava her.

Klar for langtur:

Etter langturen og en god lunsj var det utrolig digg med en rolig økt i bassenget i solnedgangen:

Dag 5:

Dag fem startet med morgenyoga før en intervalløkt på mølla. Jeg løp 8×4 minutter, mens LP kjørte på med 10×4 minutter. Etterpå trente vi styrke. Det er på steder som dette du ikke vil at dagen skal ta slutt.

Her er et par bilder av treningssenteret på over 600 m²:

Dag 6:

På dag seks var det rolig halvlang løpetur på programmet. Vi fikk 15 km i herlig solskinn. Under slike forhold glemmer man fort at det er desember:

Dag 7

På dag syv var det tid for hjemreise – en uke går noen ganger aaalt for fort. Vi storkoste oss på den flotte treningsresorten og har fått minner for livet. Takk for denne gang, Egypt!

Hilsen Lars Petter og Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..