Fantastiske dager i herlige Haleiwa på North Shore

Fem dager etter Ironman World Championship dro Lars Petter og jeg fra The Big Island til Oahu. Fra Honolulu satte vi kursen med leiebil mot surfestedet Haleiwa på North Shore. Vi ble veldig sjarmert av dette stedet da vi kjørte gjennom der for to år siden og bestemte oss da for at vi en gang måtte komme tilbake og utforske mer. Vi hadde booket en liten Airbnb-leilighet rett ved sentrum og stranda, og planen var å samle overskudd etter IMWC, surfe, slappe av på beachen, svømme med hai, løpe på fine stier, spise acai bowls og drikke iskaffe og smoothies. Den planen klarte vi å gjennomføre veldig bra, og her er noen bilder fra dagene på North Shore:

Utsikten fra leiligheten og stranden nedenfor:

Den første dagen startet vi dagen med en løpetur i nabolaget. Beina var overraskende gode, men det hadde kanskje noe med omgivelsene å gjøre :-)

Her løper Lars Petter gjennom Haleiwa «sentrum». Dette er skikkelig landsbygda på Hawaii, men handlegata har koselige butikker og gode spisesteder. Det finnes ikke hoteller her, så vil man bo her må man leie en leilighet, et hus eller en liten bungalow nær stranda.

Har du ikke spist Acai bowls eller smoothie bowls før, kan det anbefales på det sterkeste. Her spiser jeg en Majik Blue Bowl på Haleiwa bowls og under ser du er vanlig acai bowl fra The Beet Box Cafe.

Her er forøvrig våre tips til spisesteder i Haleiwa:

  • Rajanee Thai Haleiwa
  • The Beet Box Cafe
  • Coffee Gallery
  • Uncle Bo´s Haleiwa
  • IL Gelato Cafe Haleiwa
  • Cholo´s Homestyle Mexican
  • Haleiwa Bowls
  • The Sunrise Shack ved Sunset Beach

På den kjente og vakre stranda Sunset Beach er det urolig gøy å se på surferne som mestrer de store bølgene. Det var faktisk så store bølger og så sterke strømmer akkurat  der at vi ikke våget å svømme/bade, men en liten dupp ble det jo. Jeg ble også, av en eller annen ukjent grunn, en turistattraksjon for et lass japanske turister. De dro meg nærmest opp fra solstolen for at jeg skulle ta et bilde sammen med girlsa i reisefølget. Snodige greier:-) Jeg lo, de kniste og LP lo enda mer mens han tok bilder. Lurer på hva de sier når de kommer hjem? «Her er vi sammen med ei jente i bikini vi fant på stranda på North Shore.» Hehehe. (Se bilder litt lengre ned.)

Vi ble overrasket av en stor bølge mens vi prøvde oss på en romantisk selfie.

Under ser du den mildt sagt snodige fotoseansen i regi av team Japan:-)

På dag to av oppholdet gjorde vi noe vi har drømt om i to år. Da vi var på Oahu sist oppdaget vi den siste dagen av oppholdet at det faktisk er mulig å svømme/snorkle med hai utenfor strendene i Haleiwa. Vi rakk det ikke den gangen, så jepp – noe av grunnen til at vi ville tilbake var unfinished business utenfor kystlinjen på North Shore. Et familiedrevet selskap som heter Islandview Hawaii har drevet med dette i mange år, og vi tenkte at hvis vi først skal svømme med hai ville vi gjøre det med disse folka. Vi dro ut sammen med tre stykker fra selskapet – en kaptein, en fotograf og en guide som svømte med oss, samt tre andre turister. Vi fikk sikkerhetsbrief før vi dro ut, og de forklarte hva vi skulle gjøre og hva vi ikke skulle gjøre. De ba oss om å legge igjen alle tanker og fordommer vi måtte ha om haier, og se på de fine skapningene med nye øyne. Vi kjørte 15-20 minutter ut fra havnen i Haleiwa, og idet de stanset båten kom haiene opp til overflaten og sirklet rundt båten. Vi fikk vite at det var både Galapagoshaier og Sandbar sharks vi så, men at det også kunne dukke opp hammerhaier og tigerhaier. Guiden hoppet ut først, og deretter kom vi etter en etter en. Hjertet slo rimelig raskt, og da jeg kikket under vann kunne jeg nesten ikke tro det jeg så. Fire haier kruset rolig under oss (den største var ca. tre meter lang). Det var på mange måter en litt sånn ut av kroppen-opplevelse, men samtidig følte jeg meg merkelig nok trygg og rolig etterhvert. De virket bare litt nysgjerrige – akkurat som oss. Men jeg skal innrømme at hjerterytmen tok seg opp igjen da jeg kom opp i båten igjen. Da tenkte jeg: «Shit, nå har jeg akkurat snorklet med hai!! Det der kommer jeg aldri til å glemme».

Sist vi var på Oahu utforsket vi så å si hele øya. Denne gangen ønsket vi å holde oss mer i ro på North Shore siden det ble favorittstedet da vi var her sist. Dagen etter haieventyret kjørte vi vestover fra Haleiwa mot Keana Point. Herifra løp vi den fine stien Kaena Point Trail. Det ble en knallfin joggetur på ca. 17 km.

Det var utrolig digg å kjøle seg ned etter et par timers løpetur i sola :-)

Solnedgangen på Hawaii er noe helt for seg selv, og vi prøvde å få den med oss på stranda utenfor leiligheten hver eneste ettermiddag.

Ellers brukte vi mye tid på stranda rett ved leiligheten. På Haleiwa Beach park kryr det av surfere i alle aldre, og vi fikk sett på en surfekonkurranse for barn og ungdom i tillegg til at vi fikk prøvd oss litt selv også. Surfing er virkelig ikke lett, men vi kom oss i alle fall opp. I leiligheten var det både body boards og surfebrett som vi kunne benytte.

LP ser på en surfekonkurranse for barn og prøver å snappe opp noen tips og triks.

Skilpadder så vi så mange av at vi etterhvert ble vant til at de var der.

Vi bodde i det hvite bygget som synes så vidt til venstre i bildet.

Etter lange dager med surfing, soling og lesing på stranda, var det digg å ta små løpetur i det fine nabolaget vårt. Den ene kvelden løp vi rett før solnedgang og en morgen løp/gikk vi opp til utsiktspunktet Ehukai Pillbox Hike på North Shore.

Bilder fra The Ehukai Pillbox Hike:

Vi kommer til å savne stranda, palmene, varmen, skilpaddene, den gode maten, den deilige laidbacke atmosfæren, menneskene, sola, solnedgangene, «surfingen» +++

Beundrer The Big Banyan tree ved Kawela Bay.

Tusen takk for denne gangen, Hawaii. Jeg er nesten helt sliten i smilemusklene etter disse ukene. Vi har storkost oss og er så glade for alle de fantastiske opplevelsene vi har hatt. Vi er heldige. På vei hjem fra Hawaii hadde vi tolv timer mellomlanding i San Francisco. Det ga oss muligheten til å besøke byen mens vi ventet. Vi spiste frokost ved Pier 39, så på de fine sjøløvene som holder til her, vi fikk sett Golden Gate Bridge og ruslet rundt i gatene.

Hilsen Trude (og Lars Petter) :-)

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Mat, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..