Vi lader opp til VM i Ironman

I år som i fjor er Lars Petter, Jarle og jeg på plass på The Big Island of Hawaii for å delta i VM i Ironman 13. oktober. Vi kom frem sent lørdag kveld 29. september. Vi valgte å komme hit to uker før for å få best mulig oppladning mot konkurransen. Det tar tid å venne seg til både varmen og tidsforskjellen på hele 12 timer. Vi bor i en veldig koselig leilighet nær sentrum av Kona, og da vi ankom ble vi møtt med denne hyggelige gaven fra eieren av leiligheten. Tusen takk, Wendy:-)

Dag 1:

Dag 1 startet med frokost på Splashers Grill i sentrum av Kona, før vi hoppet ut i Stillehavet. Det var hele 28 grader i sjøen :-) Helt herlig! Etter svømmeturen ble det en liten trilletur på Queen K for å vekke til live slitne og hovne reisebein. Det er litt uvirkelig å være tilbake og vi føler oss veldig heldige.

Fullstendig døgnville etter en lang reise, men det finnes ikke et bedre sted å være jetlagged.

Same procedure as last year: Iskaffe på piren etter morgenbad!

Back on Queen K – veien sykkeldelen av VM går på.

Vi bor i bygget til venstre med utsikt ut mot havet og der hvor svømmdelen av Ironman VM går.

Dag 2:

De første dagene våknet vi grytidlig fordi vi var døgnville. Da var det digg å nyte utsikten fra terrassen med en kopp kaffe og lokal dragefrukt før frokost.

På dag to våknet vi til nok en herlig og solfylt dag. Vi har veranda, eller en lanei som de kaller det her, og der har vi en fantastisk utsikt mot havet. Etter frokost møtte vi Marius Elvedal, Karoline Rønning og Willy Hatlevoll for nok en liten svømmetur i sjøen. Etterpå tok vi en rolig løpetur på Ali’i Drive. Der er det jammen varmt i år også;-)

Deler av den norske truppen klare for morgensvøm: LP, Jarle, Karoline, meg, Willy og Marius.

Svettefest på Ali’i Drive.

Dag 3
På dag tre startet vi dagen med en bassengøkt. Det er rett og slett utrolig gøy å svømme side og side med noen av verdens beste triatleter. Etter morgenøkten tok LP, Jarle og jeg en sykkeltur fra Waikoloa til Hawi med noen innlagte drag, og så syklet vi videre over fjellet mot Waimea. En utrolig fin runde!

På vei opp mot Hawi:

Dag 4:
Dag fire var det klart for en rolig formiddag. Vi tok turen til Two Step i håp om å treffe på noen delfiner slik som vi gjorde i fjor og året før der. De var ikke der denne morgningen dessverre, men vi koste oss med snorkling og soling. På ettermiddagen kjørte vi til The Energy Lab – det ytterste punktet på løypetraseen – for en liten joggetur i solnedgangen.

Klare for en liten ettermiddagsøkt i The Energy Lab:

dag fem svømte vi en fartsøkt i bassenget før vi igjen tok turen ut til Energy Lab for å løpe intervaller i solsteken. På dag seks startet vi dagen med en morgensvøm, før en sykkeløkt på Queen K med en påfølgende overgang til løp – etter en Acai bowl ;-) Hu hei hvor dagene går når man gjør det man elsker å gjøre.

Acai bowl er et must på Hawaii! Digg energipåfyll i varmen:-)

Jepp! Vi hviler også:-)

Solnedgangen nytes hver kveld fra terrassen vår:

Dag 7:
På dag sju var det klart for Hoala training swim – en svømmekonkurranse som går i VM-traseen. Det var 650 startende, så denne konkurransen er en veldig fin gjennomkjøringen før dagen det virkelig gjelder. LP svømte på 55 min, Jarle på 1:05 og jeg på 1:10. Fem minutter for sakte for min del, men det var mye bølger og det er og blir veldig tungt og uvant. Går for bedre tid på lørdag :-)

På kvelden dro LP, Jarle og jeg på en guidet Manta Ray-snorkleekspedisjon sammen med foreldrene til Lars Petter. Det var en helt rå opplevelse. Vi dro ut med båten rett før solnedgang og hoppet ut i vannet rett før det ble mørkt. Vi holdt oss til et surfebrett som hadde påmonterte lys. Lyset tiltrekker seg plankton som igjen tiltrekker seg de fantastiske manta raysene. Vi lå musestille med snorkel og dykkermaske og tittet ned på de vakre og fredfulle skapningene i nesten en time.

Her ser du brettet vi holdt oss til før det ble løsnet fra båten.

Møtet med de vakre rokkene ble et minne for livet! Helt magisk, rett og slett.

Dag 8
På dag åtte kjørte vi nok en gang til Waikoloa for å sykle derifra og tur-retur Hawi (ytterste punkt på sykkelløpa) Etterpå løp vi en liten overgang.

Tre stk svette nordmenn etter overgangsøkta:

Dag 9
Dag ni startet med morgensvøm i sjøen. Det har vært skikkelig choppy de siste dagene, så håper sjøen roer seg litt før konkurransen. Det ser ganske ok ut på filmen, men det føles som om vi svømmer oppover og nedover i bølgene:

Dag 10:

I dag har vi gjort litt av alt, både svømt, syklet og løpt, men kun korte økter. Og så har vi registrert oss, så nå begynner det virkelig å kile i magen. Det nærmer seg!

Så langt har forberedelsene gått veldig bra, og vi har fått gjennomført en lang og god opptrening. Tidligere år har vi kjørt Norseman i starten av august, og har da hatt litt knapt med tid til å bygge opp en god form. I år valgte vi å kjøre Ironman Haugesund i starten av juli, for så å fokusere 100 % på VM på Hawaii etter det. Vi føler nå begge at formen er veldig god og vi er superklare for å gi alt vi har til lørdag. Det blir en lang og ekstremt hard dag, men det blir moro å komme i gang. Nivået i VM er høyere enn noen gang, så vi må begge ha en ekstremt god dag og være sterke mentalt for å lykkes. Treffer vi på dagsformen og gjennomfører alt som planlagt har vi tro på at vi kan nå målene våre.

Nå gjenstår kun de siste dagene frem mot konkurransen, så nå handler det kun om å samle overskudd og å forberede seg mentalt til den store dagen. Det blir 2-3 korte treningsøkter hver dag for å holde følelsen og spenningen i kroppen ved like. Vi er veldig klare for å komme i gang med konkurransen nå, så vi kan nesten ikke vente til startskuddet går kl. 07.00 lørdag morgen (dvs. Kl. 19.00 lørdag kveld hjemme i Norge).

På NRK Sportsrevyen på søndag ble det vist en reportasje om LP og meg. Hvis du ikke har sett den finner du den her:

https://tv.nrk.no/serie/sportsrevyen/MSPO10100718/07-10-2018

Hilsen Trude (og guttaboyz)

 

 

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Konkurranser, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..