Aktiv ferie på naturskjønne Kreta

Reklame – Innlegget er skrevet i samarbeid med Apollo Sports Norge.

Kun to dager etter hjemkomst fra Sivota, satte Lars Petter og jeg oss på flyet tilbake til Hellas. Denne gangen var det Kreta vi skulle besøke og oppdage. Vi hadde med oss sykler til den vakre ferieøya for åtte år siden også, og den gangen hadde vi Rethymnon som utgangspunkt for sykkelturene våre. Denne gangen bodde vi vest for Chania, på hotellet Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotels, ikke langt fra det lille stedet Kolymbari.

På hotellet har de lagt til rette for en aktiv treningsferie for de som ønsker det, samtidig som det er et herlig sted bare å slappe helt av. Vi liker begge deler, og det er spesielt digg å slappe av på solsengen etter en god og fin treningsøkt. Det synes i alle fall vi :-)

Vi hadde rom med eget basseng rett ut fra terrassen. Heeelt ok :-) 

Vi hadde også denne gangen med oss egne sykler, og løpeskoene var som vanlig selvfølgelig med. For de hotellgjestene som ønsker, er det også mulig å leie sykler på hotellet. I tillegg har hotellet tennisbaner, treningsrom, gruppetimer med både sirkeltrening og spinning, et nybygd utendørs treningssenter med solbeskyttelse for styrketrening, gruppetrening og annen utendørstrening, samt et eget område på stranden for yogatimer. Noe for alle, med andre ord.

Treningsrom med mye utstyr.

Her ble det holdt yogatimer på morgningen i regi av hotellet.

Utendørs styrketreningsområde med solbeskyttelse.

Hotellets forslag til løpeturer. De hadde også laget kart med forslag til sykkelruter. Vi benyttet oss av tipsene, men brukte også Strava aktivt for å finne ut hvor det var populært å sykle i området.

Dag 1:

Dag en startet med en morgensvøm fra den fine rullesteinsstranden foran hotellet, etterfulgt av en herlig frokost. Deretter satte vi kursen mot fjellene. Vi skulle ikke sykle langt unna hotellet før vi følte at vi hadde hele Kreta for oss selv.

Link til sykkelturen.

Dag 2:

På dag to måtte jeg dessverre ta det heeelt piano. På flyet ned merket jeg at en forkjølelse var på vei, og da jeg våknet denne lørdagen kjente jeg at det var en veldig dårlig idé å få høy puls. Men når jeg først skulle bli litt småsyk på ferieturen, var det godt å bo på et superfint hotell. Jeg koste meg på rommet og i skyggen under en parasoll på stranden, mens LP fikk seg et par skikkelig gode løpeøkter på veldig fine veier.

Dag 3:

Da jeg våknet var jeg fortsatt litt snufsete, men jeg var bare nødt til å komme meg ut på sykkelen for å oppdage mer. LP og jeg syklet en knallfin tur vestover, og opp og ned på veier med så å si null trafikk. Her er en liten video fra turen:

Link til turen.

Og her er noen bilder fra turen:

Dag 4:

Denne dagen la vi ut på en tur vi planla før vi kom til øya. Hvis du har vært på Kreta har du helt sikkert besøkt den nydelige stranda Elafonissi på vestkysten. Vi var der da vi var på Kreta sist, men rakk ikke da å utforske vestkysten videre. Det ønsket vi derfor å gjøre nå. Vi syklet veien du kjører på når du skal til Elafonissi, som forøvrig hadde overraskende lite trafikk selv nå i høysesongen, deretter fortsatte vi rundt vestkysten. Det ble en knallfin og kupert tur med vakker utsikt mot havet underveis. Nok en gang fikk vi følelsen av å ha den fine øya for oss selv – helt herlig!

Link til turen.

Vi la også inn en liten løpetur etter sykkeløkten.

Dag 5:

Da vi var på Kreta sist gikk vi ned den kjente Samariaravinen. På bussturen dit merket vi oss hvor fin bilveien var og hvor frodig og kupert landskapet var, så denne gangen fant vi ut at vi ville sykle opp til toppen av ravinen. Vi syklet fra hotellet og oppover i Lefka Ori-fjellene på knallfine veier i 2,5 timer, og på toppen av ravinen smakte det helt nydelig med ferskpresset appellsinjuice og en is. Vi syklet en annen vei ned slik at det ble en runde, og det er en av de morsomste utforkjøringene jeg noen gang har syklet. Vi smilte hele veien tilbake til hotellet.

Link til turen.

Dag 6:

Å nei, siste hele dag av oppholdet! Vi hadde en lang punktliste med ting vi hadde lyst til å gjøre, valget falt på morgensvøm og en løpeøkt med 1000-meters intervaller med havutsikt.

Vi løp her.

Avkjøling etter løp. LP fant en dusj på stranden, mens jeg hoppet i havet.

Etter å ha blitt skjemt bort i tre uker på hotell, med herlig mat og fantastisk service, er det alltid rart å komme hjem. Jeg savner allerede utefrokosten, den gode greske salaten til lunsj og middagsbuffeten med alt du kan ønske deg. Jeg savner også det å kunne bruke dagen til enten svømming, sykling eller løping – eller litt av alt. Og så vil vi gjerne tilbake for å utforske mer av øya på to hjul. Det var mange veier vi ikke fikk syklet og mange småbyer vi ikke fikk besøkt.

På gjensyn, fine Kreta.

Hilsen Trude

 

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening. Bokmerk permalenken.

2 svar til Aktiv ferie på naturskjønne Kreta

  1. Så flinke dere er! Dette var veldig inspirerende. Når jeg er i utlandet er det stort sett drinker/øl og strandliv. Deilig å fått beveget seg litt, og sett litt mer også!

    • Så gøy å høre at du synes det var inspirerende å lese:-) Ja, det er deilig å røre på seg litt på ferie – får sett mer + at det blir ekstra digg å slappe av på solsengen etterpå:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..