14 herlige dager i vakre Sivota i Hellas

Reklame – Innlegget er skrevet i samarbeid med Apollo Sports Norge.

Da har Lars Petter og jeg kommet hjem fra Hellas etter å ha tilbrakt to uker med Apollo Sport Norge på deres hotell Sivota Retreat Beach Club i den sjarmerende og koselige byen Sivota. Her fikk vi kombinert soling og bading med våre favorittaktiviteter: sykling, svømming og løping. I tillegg fikk vi padlet kajakk, vi prøvde SUP, samt wakeboarding og vannski. Vi kunne også delta på ulike fellestreninger, både styrkeøkter og yoga, samt spille tennis og volleyball. Les mer om trenings- og aktivitetsmulighetene her. (De hadde tilbud til både voksne og barn.)

Hotellet ligger vakkert til i en åsside, med fantastisk utsikt mot det joniske hav og Korfu. Da vi ankom hotellet var vi gode og varme etter reisen, så det tok ikke mange minuttene fra vi fikk rommet til vi fant veien ned til sjøen for en svømmetur:

Det var vanvittig digg å stupe ut i det krystallklare vannet etter reisen hjemmefra :-)

Utsikten fra hotellrommet vårt. For meg som drømmer om å bo ved havet, var det rett og slett heeelt fantastisk å våkne opp til denne utsikten hver dag.

Utsikten fra frokost- og middagsrestauranten:

Dag 2:

Vi hadde med våre egne landeveissykler til Sivota, men hotellet tilbyr både leie av landeveissykler og terrengsykler, samt guidede turer for dem som ønsker det. Vi hadde gjort litt research på forhånd og sett oss ut noen ruter vi ønsket å prøve. De ansatte i sykkelavdelingen på hotellet var også svært hjelpsomme med å komme med tips. På dag to gikk vi for en tur som både tok oss langs kysten og opp i fjellene.

Du kan se ruta på Strava her.

Hellas og Sivota-området imponerte allerede første sykkeldag. Veiene var veldig fine med lite trafikk og utsikten underveis var fantastisk:

Frokost med drømmemannen og drømmeutsikt.

Etter den turen smakte det svært godt med lunsj på hotellet:

Dag 3:

Mulighetene for å trene med andre gjester er stor på hotellet Sivota Retreat. Her ser du deler av treningstilbudet for én uke. På dag tre ble vi med på en felles svømmetur rundt øya utenfor hotellet, kalt Goat Island (ca. 2100 m). En fantastisk svømmeopplevelse i krystallklart vann.

Klare for open water-svømming fra Bella Vraka Beach på nedsiden av hotellet med en stor gjeng fra hotellet.

Senere på dagen, etter litt tid på brygga nedenfor hotellet, tok vi en kajakktur og testet SUP:

Post vannsport og bryggeliv-smoothie:

Noen kvelder tok vi turen ned til Sivota by på kvelden – et urolig koselig lite gresk kyststed med svært hyggelige tavernaer.

Dag 4:

På dag fire av oppholdet bestemte vi oss for å sykle fra hotellet langs kysten til den albanske grensen og tilbake, en tur på litt over 100 km. Det ble en fantastisk fin tur med nydelig utsikt underveis og lunsjstopp i Sagiada.

Du kan se ruta på Strava her.

Dag 5:

På dag fem startet vi dagen med nok en fellessvøm rundt Goat Island, før vi utforsket Sivota med løpesko på beina.

Turen finner du på Strava her.

Etter løpeturen testet jeg wakeboard for aller første gang, mens LP børstet støv av gamle vannskiskills (én ski). Når du bor på Sivota Retreat har du mulighet til å teste vannski og/eller wakeboard to ganger i løpet av en uke, og bestille ekstraturer mot kostnad hvis du ønsker mer. Vi benyttet oss av gratisturene begge ukene og bestilte en ekstratur med wakeboard i uke to fordi det var utrolig moro!!

20 år siden sist, men dette fikset han lekende lett :-) LP i farta:

Mine gamle snowboardskills kom til nytte og etterhvert klarte jeg også å krysse bølgene. Men det ble ikke like mye luft under brettet mitt som brettet til LP :-) (se video under)

Meg på wakeboard:

Og på vannski:

Happy nybegynner!

George og resten av gjengen i vannsportteamet var utrolig hyggelige og flinke til å lære bort. Både barn og voksne kunne prøve seg, og det var gøy å være vitne til masse herlig mestringsfølelse hver eneste dag.

Video:

Solnedgangen i Sivota er helt nydelig – en turistattraksjon i seg selv.

Dag 6:

På dag seks tok vi en tur til Parga. Det ble en fantastisk flott tur hvor vi også syklet oppom borgen Ali Pasha Castle hvor vi kunne nyte en nydelig utsikt over kysten og Parga.

 Se kart over ruta på Strava.

Dag 7:

Dag syv av oppholdet var min bursdag, og dagen startet med en nydelig svømmetur rundt Goat Island med LP. Etter litt tid på stranda tok vi en løpetur langs kysten. Jeg løp rolig, mens LP klinte til med noen drag. På kvelden koste vi oss med bursdagsmiddag inne i byen.

Link til løpeturen.

Dag 8:

På dag åtte fikk vi lyst til å kline litt til i bakkene og kjørte derfor bakkeintervaller ikke langt fra hotellet. Du kan se ruta her.

Men først, frokost:

Dag 9:

På dag ni fikk vi lyst til å teste ut løpemulighetene i fjellet bak hotellet, og vi fant en knallfin rundtur med nydelig utsikt underveis. Link til ruta her. 

Dag 10:

På dag 10 passet det fint med en rolig trilletur (Link til Strava). Vi utforsket noen veldig fine veier langs kysten. Veikvaliteten er veldig god i området, og det er frodig og vakkert.

Dag 11:

På dag 11 var vi igjen sugne på litt hardkjør i bakkene (link til Strava), og tok en runde med tre litt lengre drag. Å kjøre drag var veldig moro, men det mest minnerike fra denne turen ble likevel vårt møte med en vill skilpadde som tuslet sakte over en trafikkert vei. Jeg ga den en hjelpende hånd på veien :-)

Etter sykkelturen tok vi en padletur. (Når du er gjest på hotellet kan du låne SUP og kajakker når og hvor ofte du vil)

Klare for middag etter en herlig og aktiv dag:

Dag 12:

På dag 12 startet LP dagen med å svømme rundt Goat Island. Jeg hadde lyst til å padle litt kajakk, så jeg fulgte etter han på runden. Etter svømmingen og padlingen løp vi bakkeintervaller i en av bakkene ut fra Sivota. Hardt og varmt, men veldig moro også :-)
Link til løpeøkta på Strava.

Dag 13:

På dag tretten var vi igjen klare for en langtur på sykkelen. Vi syklet en runde på 100 km innover i landet før vi syklet mot kysten, spiste lunsj i Parga og syklet kystveien tilbake til hotellet.

Link til Strava.

Dag 14:

På den siste dagen bestemte vi oss for å få en skikkelig god løpeøkt, så vi løp en tempoøkt i racepace. LP løp 18 km og jeg løp 15. Varmt og digg – og perfekt trening mot Hawaii. Etter løpeturen koste vi oss på stranda.

Link til Strava.

Klare for siste middag i vakre Sivota:

Jeg føler meg uthvilt og i bedre form etter 14 dager med masse herlig aktivitet! Sivota og hotellet Sivota Retreat kan virkelig anbefales, og jeg håper bildene viser hvorfor. Nå har vi hatt to dager hjemme, men allerede i morgen setter vi oss på flyet for å dra ut på nye eventyr med Apollo Sports Norge. Turen går igjen til Hellas, men den nesten uken skal vi tilbringe på ferieøya Kreta. Her skal vi bo på hotellet Cavo Spada Deluxe & Spa Giannoulis Hotels. Vi gleder oss veldig til å utforske øya! Det blir ikke Norseman på oss i år. Vi har valgt å ha fullt fokus på best mulig trening frem mot årets hovedmål på Hawaii i oktober.

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening. Bokmerk permalenken.

1 svar til 14 herlige dager i vakre Sivota i Hellas

  1. Tilbaketråkk: Aktiv ferie på naturskjønne Kreta | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..