Ironman 70.3 Mallorca 2018: Supermann leverte, mens jeg fikk den litt sure fjerdeplassen

Lars Petter klinket til i årets utgave av Ironman 70.3 Mallorca. Han vant klassen sin og ble nummer to totalt av alle. Jeg fikk den litt kjedelige fjerdeplassen i min klasse, men er fornøyd med ny personlig rekord i denne løypa på svøm og sykkel. Løpingen derimot…

For fjerde året på rad tok LP og jeg turen til Mallorca for å delta på Ironman 70.3 i Alcudia. I reisefølget var også bror Jarle, Thomas og Silje Dahlsrud og Charlotte Knudsen. I tillegg var det flere andre gode venner og kjentfolk på startlista og i heiagjengen.

Konkurransen var på lørdag 12. mai, og vi kom ned natt til torsdag. Torsdagen fikk vi svømt litt i sjøen, som forøvrig holdt en rimelig frisk temperatur til å være på denne tiden av året (ca. 17 grader). Vi tok også en liten sykkeltur for å trå ut flyreisen av beina, vi fikk registrert oss, vært på race brief, og jammen fikk vi ikke shoppet litt i expoen også. På fredagen tok vi igjen en liten svømmetur og en rolig løpetur. Det fine med å være på tur med så mange gode venner er at jeg helt glemmer å grue meg. Det hjalp også litt på nervene å vite at målet med denne konkurransen var å gjennomføre med litt lavere skuldre og med litt mindre ambisjoner enn ellers fordi det kun er noen få uker siden fulldistansen i Sør-Afrika. Konkurransen på Mallorca ble satt opp på planen fordi det er glimrende trening mot årets hovedmål (VM på Hawaii), samt at det er vanvittig gøy å gjøre denne tradisjonsturen med en innlagt konkurranse med venner og familie. Her er noen bilder fra dagene før konkurransen:

Få ting slår morgensvøm i solskinn med disse folka her :-)

Fiiine folk klare for tur :-) Fra venstre: Thomas, Jarle, Lp, Silje og Charlotte.

Silje og meg.

Samlet trupp etter innsjekking av sykler og utstyrsposer dagen før dagen. Ironman 70.3 på Mallorca er verdens største halvironman med nesten 4000 påmeldte deltagere.

Race day
Vi våknet kl. 05.00 og fikk tid til en god frokost med gjengen før vi tuslet til startområdet. Det var en nydelig morgen med en vakker soloppgang – og det var ganske rått å være en av de nesten 4000 triatletene som gjorde seg klare til start på stranden denne morgningen.

LP og meg kl. 06.00 i skiftesonen for en siste sjekk av utstyret:-)

Svømmingen
Jeg følte meg offensiv da jeg gikk inn i båsen for antatt svømmetid sub 30 minutter, men den som intet våger intet vinner, tenkte jeg. Med fullklaff visste jeg at det kunne gå. Jeg fikk en fin svømmestart, men kjente etterhvert at jeg manglet den siste ekstra punchen. Jeg kom opp av vannet på 30:56 – ny pers på distansen med noen sekunder. Ikke superfornøyd, men pers er pers :-)

Syklingen
T1 gikk greit, og nå var det bare å tråkke på. Det er jo tross alt på sykkelen jeg føler meg mest selvsikker. Jeg syklet på 02:44:20. Det er ny pers i Mallorca-løypa:-)

Løpingen
Jeg følte meg bra inn i T2 og skiftingen gikk fint. Men da jeg begynte å løpe, startet jeg å hyperventilere. Jeg prøvde å løpe rolig for å roe ned pusten, men det gikk ikke. I ca. 5 km løp jeg med en veldig anstrengt pust, og det hørtes mer ut som  jeg løp maksdrag i motbakke, enn sånn passe fort i ei flat løype. Det var litt ekkelt, og planen om å ligge på 4.30-fart var bare å glemme… Jarle passerte meg kort tid etter at jeg hadde begynt å løpe, og han sendte meg et bekymret blikk da han så ansiktsuttrykket mitt. Han spurte hvordan det gikk, og alt jeg klarte å respondere med var en lyd av det litt rare slaget. Pusten roet seg heldigvis etter ca. 5 km, men da var jeg helt slapp i beina og kroppen. Jeg fikk ikke opp farten, og måtte jobbe med korte delmål for å karre meg fremover. Skikkelig ekkelt og frustrerende å føle seg slik, men samtidig helt greit fordi jeg vet og visste hvorfor. Kroppen var nok ikke helt klar for en halvmaraton så kort etter fulldistansen i Sør-Afrika. Jeg løp på 1:44:17. (Målet var 1:35…) Etter målgang fant jeg ut at det ble den kjipe fjerdeplassen… (av 79 stk i min aldersklasse) Jeg ble nr. 21 totalt av de 450 damene som kom til mål) Totaltid: 5:07:34.

På vei ut av T2, rett før hyperventileringen startet.

Link til resultatene her.

Lars Petter gjennomførte nok en knallsterk konkurranse. Han ble nummer to av alle deltagerne og vant klassen sin! Helt rått:-) Jarle tok en svært god syvende plass i aldersklassen i et knallsterkt startfelt.

Les Lars Petters racerapport her. (Kommer snart!)

Nå har Lars Petter og jeg flyttet over fra hotellet i Alcudia til favoritthotellet vårt i Port de Pollenca, Aparthotel Hoposa Villaconcha Family & Sports, for å ha noen roligere feriedager her før vi vender hjemover igjen. Her er noen bilder fra dagene etter konkurransen:

Lunsjstopp på Sa Rutaverda i Caimari.

Nok en god lunsj – denne gangen for å feire bursdagsjenta Terezia :-)


Utsikten fra balkongen vår på hotellet i Port de Pollenca.

Digger 25-metersbassenget på hotellet :-)

Morgensvøm i Port de Pollenca kl 07.30.

Sykkeltur på strøkne veier til Canyamel.

Sjekker kartet underveis.

Lunsjstopp i Canyamel nord-øst på øya. Blir aldri lei av ferskpresset appelsinjuice:-)

På vei til Cap de Formentor.

Lars Petter og jeg blir her i Port de Pollenca til over pinsen. Det er veldig deilig med rolige treningsdager i disse omgivelsene – balsam for både kropp og sjel før vi igjen lader sakte med sikkert opp mot nye mål.

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Konkurranser, Trening. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..