AXTRI-overlevelseskit på plass

Hjelp! Hva har jeg gjort? Axtri nærmer seg med stormskritt, og hetebølgen jeg hadde håpet skulle ramme Vestlandet, lar vente på seg…

På lørdag stiller jeg til start i Aurlandsfellet Xtreme Triathlon. Her venter en 1900 meter lang svømmeetappe, en 98 km lang sykkeletappe (med over 3000 høydemeter) og en 18 kilometer lang løpeetappe (med over 1000 høydemeter) oppover Aurlandsdalen, med målgang ved Østerbø Fjellstue. Ryktene sier at vanntemperaturen er 10 grader. 10 grader!! Det ER så sinnsykt kaldt det. De som kjenner meg vet at jeg foretrekker varme strøk, sol og varme – i alle fall når det skal bades og svømmes. Jeg vet egentlig ikke helt hva jeg tenkte på da jeg meldte meg på, men de fantastiske bildene fra traséen var nok utslagsgivende… Temperatur glemte jeg helt å tenke på, til tross for at jeg har sett Norseman fra sidelinjen såpass mange ganger, at jeg burde vite at det sjelden blir sydentemperaturer i de traktene. Så, for å overleve svømmeetappen, har jeg nå skaffet meg diverse stæsj som inngår i «Trudes Survival Kit». Kittet består av, i tillegg til våtdrakt: neoprenvest, neoprensokker, neoprenhette (uten hals – må jo klare å puste og røre på hodet),calfs og engangsvarmebelte fra Apotek 1.

Jeg testet outfiten her om dagen, og det funket fint – men vanntemperaturen var da på 15-16 grader.

Utstyr til Axtri 2
Engangsvarmebeltet produserer varme straks posen det ligger i åpnes. Jeg kommer til å ha det utenpå konkurransedrakten slik at jeg enkelt kan ta det av i T1.

Utstyr til Axtri 3
Utstyr til Axtri 4
Neoprenvest, neoprensokker og neoprenhette på plass:-)

På sykkeletappen vil jeg også kle meg godt, men ikke for godt. Trener`n (LP) er veldig opptatt av at jeg ikke må kle meg unødvendig godt. Men så spørs det da, om jeg skal høre på en mann som syklet over vidda på Norseman i år kun iført tridrakt…

Jeg har skaffet meg vindtette tåhetter som jeg fester utenpå skoene i forkant slik at jeg ikke trenger å bruke tid på det i T1. Ellers blir det vann- og vindtette hansker, vindjakke, calfs og engangsvarmeelementer i hanskene og i skoene.

Utstyr til Axtri 5

Jeg skal også for første gang teste min nye klokke Garmin Forerunner 920 XT (med swim-HRM og tri-HRM) i konkurranse. Pulsbeltet fungerer under vann, samtidig som klokken vil gi meg en detaljert analyse av syklingen og løpingen.

Nye Garmin Forerunner 920 XT

Da skal det ikke stå på utstyret i alle fall…:-) Jeg gleder meg veldig, men gruer meg også. Jeg tror dette kommer til å bli den tøffeste konkurransen jeg har deltatt i. Wish me good luck;-)

2015-08-05 19.50.10-1

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Konkurranser, Trening og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til AXTRI-overlevelseskit på plass

  1. Tilbaketråkk: Seier i Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon 2015! | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..