Birkebeinerløpet 2015: 3. plass i klassen

I helgen var det mange morsomme konkurranser å velge mellom i kalenderen, og jeg hadde egentlig lyst til å bli med på alt. Valget sto mellom Farrisrunden, NC landevei på Eidsvoll, Hove Tri og Birkebeinerløpet. Valget falt på Birkebeinerløpet. Grunnen til det er at jeg trenger å få løpt mer, samtidig som det hadde vært moro å få med seg alle grenene i trippelen i år. Jeg angrer ikke på valget, og det ble et hardt, men knallfint løp.

Lars Petter og jeg dro opp til Nordseter etter jobb på fredag. Her hadde vi leid en liten leilighet. Vi kunne selvfølgelig kjørt opp tidlig lørdag morgen, men med start kl. 10, er det digg å få sove så lenge som mulig og slippe en lang kjøretur før man skal ut å løpe så fort man bare kan. Vi sovnet til slutt, til tross for 70 bjellesauer rett utenfor soveromsvinduet:-)

Jeg har ikke løpt Birken siden 2009, så jeg var spent på den nye traséen. Jeg fikk til et bra løp, i en kneikete jobbeløype, som stort sett veksler mellom stier og kjerreveier. Jeg klarte å holde igjen litt i starten slik at syra ikke plantet seg i beina for tidlig i løpet. Å løpe oppover og flatt gikk fint, men når det gikk utfor slet jeg med å få flyten. Det er rett og slett litt uvant å løpe bånn gass utfor. Før start var jeg i tvil om jeg skulle bruke terrengsko (Inov8-X-Talon 212) eller vanlige asfaltsko. Jeg endte opp med det siste, favorittene Asics Gel-Super J33. Fordi løypene var tørre, med unntak av noen sølehull og pytter her og der, fungerte disse skoene kjempefint.

Jeg kom i mål på tiden 1.36. Det holdt til en 3. plass i klassen. Det betyr at jeg nå har et godt utgangspunkt i trippelen når kun syklingen gjenstår.

LP løp veldig bra, og kom i mål på tiden 1:15! Det holdt til en knallsterk 4. plass i klassen:-)

Link til resultatene her.

Birkebeinerløpet 2015

Neste helg drar LP og jeg til Norefjell for å sykle Norefjellrittet – et morsomt terrengritt på 58 km som virkelig kan anbefales.

I ettermiddag svømte jeg ute på Drammensbadet for første gang i år. Veldig deilig, men det hadde ikke gjort noe med litt bedre sommertemperaturer i lufta snart og litt mindre vind;-)

Utesvøm på Drammensbadet
Fra kveldens svømmeøkt på Drammensbadet.

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Konkurranser, Trening og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..