I dag har vi syklet årets første langtur på racer her hjemme, og det ble en tur på 11 mil i strålende sol på Hurumlandet. På en så lang tur er det viktig å få i seg næring underveis. I dag tok jeg med hjemmelagde energibarer med blant annet havregryn, rosiner, frø og peanøttsmør på ingredienslisten. Oppskriften som heter Perles granola-bar fant jeg på bloggen til Berit Nordstrand. Hun er en overlege og forfatteren bak bøkene Mat med mer, Mat til sinns, 12 Uker og barneboken Sukkerkok i hodet. Disse energibarene er ikke bare super lommemat på treningsturer, de gjør seg også godt som et lite mellommåltid eller snacks. De er kjempegode, fulle av energi og superenkle å lage!
Du trenger:
135 g havregryn
35 g oppskårne mandler
35 g rosiner
3 ss honning (jeg brukte Akasiehonning)
4 ss økologisk peanøttsmør (Jeg brukte den crunchy typen fra Green Choice med 99,3 % peanøtter)
1 helt egg
1 eggehvite
2 ts økologisk vaniljesukker (kjøpes i helsekostbutikker)
2 ss solsikkefrø
2 ss sesamfrø
1 ss gresskarfrø
♥ Forvarm ovnen til 175-180 grader.
♥ Bland det tørre og det våte i to forskjellige boller. Hell deretter det tørre over i det våte og rør blandingen godt sammen.
♥ Press blandingen ned på en stekeplate kledd med bakepapir i et ca. 1-1,5 cm tykt lag. Jeg brukte en slikkepott.
♥ La blandingen stå i ovnen i ca. 15 minutter. Blandingen er ferdig når den har blitt gylden.
♥ Kutt opp biter med en pizzarulle. Flytt deretter barene over på en rist slik at de blir avkjølt.
Jeg oppbevarer barene i en kakeboks i kjøleskapet. Før dagens tur pakket jeg et par av dem inn i litt plastfolie og la dem på lomma.
Jeg har tidligere laget energibarer med både Cocosa og sjokolade. Oppskriftene finner du her.
Hilsen Trude