I morgen står langtur på programmet for Team Stormo, og lagrene må fylles opp med god og sunn næring. På fredagsmenyen sto derfor søtpotetgrateng med karbonadedeig og masse grønnsaker. Inspirasjon til denne middagen fant jeg på bloggen kriweb.no.
Les også: Ååå du herlige, herlige søtpotet
Oppskrift:
(Nok til to middager for to personer)
400 g karbonadedeig
1 boks hakkede tomater
1 ss ketchup u/sukker eller pizzasaus
Spisskummen, kanel, oregano, chilipulver, salt og pepper (eventuelt ditt eget hjemmeblandede tacokrydder)
2 fedd hvitløk
1 chili
1 løk
1/2 paprika
Litt brokkoli
Litt squash
1 stor søtpotet
Revet gulost + litt mozzarella
♥ Stek karbonadedeigen. Tilsett ønsket krydder, en boks hakkede tomater og ketchup/pizzasaus. Tilsett finhakket hvitløk, hakket løk, chili og paprika. Bland inn brokkoli og squash til slutt.
♥ Skrell og skjær en søtpoteten i mindre biter og kok den mør. Hell av vannet og mos søtpotetene.
♥ Legg kjøttsausen i en ildfast form, smør søtpotetmos over og topp med revet ost. Stek gratengen i ovnen på 200-210 grader i ca. 20 min.
♥ Jeg serverte gratengen med babyspinat, tomater og pinjekjerner.
Yummy!
Ønsker deg en finfin helg:-)
Hilsen Trude