AXTRI 2015 – Norge på sitt vakreste

Aurlandsfjorden
Foto: Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon

Noe av det beste med å være en svært aktiv mosjonist, er alle opplevelsene jeg får med på kjøpet både når jeg trener og underveis i ulike konkurranser jeg deltar i. En av hovedfordelene med trening og konkurranser uten tak er jo nettopp alle naturopplevelsene jeg kan se tilbake på, og ikke minst frem imot. Neste år har jeg blant annet meldt meg på halvironman-konkurransen Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon (AXTRI). «The most scenic triathlon in the world», skriver arrangøren på konkurransens hjemmeside, så det lover jo veldig godt med tanke på det å fylle opp sekken med flotte naturopplevelser. Triatlonkonkurransen, som går av stabelen 15. august, består av en 1900 meter lang svømmeetappe i Aurlandsfjorden, deretter venter en veldig hard sykkeletappe på 98 km med over 3050 meters stigning totalt. Ruta går fra Aurlandsdalen, opp på fjellet og ned til Erdal. I Erdal snur man, og sykler opp fjellet igjen og ned til Aurland. Jeg krysser fingrene for klarvær og sol slik at jeg kan nyte utsikten underveis på den flotte sykkeletappen. Etter syklingen skal vi ut å løpe, og når jeg ser videoen fra årets konkurranse, gleder jeg meg virkelig til å ta fatt på den 21 km lange løpetraséen før målgang i Østerbø. Total stigning i løpet av konkurransen: 4 200 meter… Puh! Godt jeg er glad i både å sykle og løpe oppover:-)

SE VIDEO LENGER NED.

Axtri 1
Foto: Aurlandsfjellet Xtreme Triathlon.

Denne konkurransen blir ett av mine hovedmål neste år. De andre hovedmålene skal jeg fortelle om litt senere når alt er på plass.

Se videoen fra årets konkurranse (Løpetraséen ser helt rå ut):

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Trening og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til AXTRI 2015 – Norge på sitt vakreste

  1. Tilbaketråkk: Norseman 2015 fra følgebilen | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..