Langhelg, løping og la dolce vita i Roma

Her kommer denne bloggens lengste innlegg noen gang. Grunnen til det er kombinasjonen av nytt kamera (Olympus OM-D E-M10) og langhelg til en by stappfull av vakre motiver. Jeg er forelsket i både kameraet og Roma, og mannen jeg dro dit med selvfølgelig;-)

Lørdag morgen satte Lp og jeg oss på flyet for en langhelg i den vakre italienske hovedstaden. Lp var der på guttetur i fjor høst, men dette var min første tur til byen. Vi ble plukket opp av en sjåfør på flyplassen og kjørt til My Navona, en superkoselig bed and breakfast rett ved Piazza Navona. Dette er et veldig koselig område med trange gater og sjarmerende spisesteder. Her var det også kort å gå til de store severdighetene. Vi hadde ingen andre planer for denne turen enn å kose oss skikkelig, og det har vi gjort. Vi har ruslet gatelangs, spist god mat og drukket deilig cappuccino og prosecco. Vi har vært inne i Pantheon og nytt utsikten fra toppen av vakre Peterskirken.

Langhelg i Roma 1

Vi er begge enige om at noe av det fineste med storbyferier er å ta en tidlig morgenløpetur og se at byen våkner til liv. Dette er også en fantastisk måte å få sett hvordan alle de kjente stedene virkelig ser ut uten masse folk. Vi fikk to løpeturer i løpet av oppholdet, og var ute kl. 07.00 for å få byen for oss selv.

Vi løp i Milano også da vi var der i mai i fjor. Les mer om det her.

Her er bilder fra den første løpeturen vår, som gikk til Peterskirken, videre til Forum Romanum, rundt Colosseum og forbi Monumento Nazionale a Vittorio Emanuele II. Det var virkelig fantastisk å se morgensola skinne på Peterskirken.

Roma løping dag 2

Kart løpetur i Roma 1

Da vi kom tilbake til My Navona sto frokosten klar på rommet og ventet på oss.

Frokost hos My Navona i Roma

Etter frokosten var det bare å nyte byen:

Roma dag 2
Roma dag 2 Peterskirken

På mandag startet vi dagen med nok en løpetur. Vi løp drag rundt Vatikanstaten og fikk bestetid på Strava-segmentet for dame og herre. Vi spurtet deretter opp Spansketrappen og løp et kortere drag i Borghese-parken.

Løpetur i Roma 2

Kart løpetur i Roma 2

Etter løpeturen tok vi en tur til området Trastevere og koste oss med ferskpresset appelsinjuice på Piazza di Santa Maria. Etter middagen på kvelden gikk vi over Englebroen mot Castel Sant’Angelo og videre mot Peterskirken. Det var virkelig stemningsfullt og vakkert.

Langhelg i Roma 3

To tips til gode middagssteder: Maccheroni og La Pace del Palato.

Etter noen dager i sol og varme må jeg innrømme at det var litt kaldt og guffent å komme hjem til Norge. Men, nå er det bare å glede seg til helgens svømmecamp!

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..