En fantastisk Norseman-helg

Nå har jeg landet, i hvert fall nesten, etter en fantastisk helg som support for Lars Petter under årets Norseman Xtreme Triathlon. Superhelten min endte på en fjerdeplass, kun syv uker etter bruddet i foten. Jeg er så vannvittig stolt og imponert.

I bilen på vei til Norseman 2014
Tradisjonen tro fikk vi låne en knalltøff Porsche Cayenne som følgebil fra Autostrada Sport.

Torsdag dro LP, Jarle, Thomas og jeg til Eidfjord hvor vi sjekket inn på ”Norseman-hotellet” Vøringsfossen hotell. Stemning i lille Eidfjord er veldig spesiell i dagene før Norseman, og nervene og spenning blant utøverne og deres støtteapparat er til å ta og føle på. Fredagen ble brukt til å få en oversikt over alt utstyret som skulle brukes på konkurransedagen, og det er ikke rent lite. LP fikk syklet en liten tur, og Jarle og Thomas tok en liten svømmetur i den kalde fjorden.

Dagen før dagen 1 Norseman 2014

Dagen før dagen Norseman 2014
Fra Oslo Sportslager stilte Lars Petter, Charlotte Knudsen og Jon Almaas. (I tillegg til Lars Christian Vold og Hans Alexander Mangen som ikke var til stede da bildet ble tatt).

Etter pre race-møtet var det klart for Eidfjord Mini Triathlon (400 meter svømming, 20 km sykling og 4 km løping). Dette er et arrangement for alle, og supportene til Norseman-utøverne oppfordres spesielt til å bli med. Jeg tok jo rollen som ”support nr. 1” seriøst og stilte til start:-) Jeg må innrømme at jeg angret litt da det iskalde vannet fylte seg opp i våtdrakten… Men, jeg kom meg på land etter mye kaving i vannet sammen med 130 andre triatleter. Både syklingen og løpingen gikk greit, og jeg kom i mål som dame nummer fire totalt og som nummer tre i seniorklassen. Hurra! Triatlon er moro! Etter en god middag var det bare å komme seg i se seng. En lang dag lå foran oss…

Link til resultatene fra Eidfjord Mini Triathlon.

Eidfjord Mini Triathlon 2014

Eidfjord Mini Triathlon 2 2014

I mål på Eidfjord Mini Triathlon

Natt til lørdag hadde vi vekkeklokken på til kl. 02.00, og klokken 02.30 gikk vi til frokostsalen. Med medbrakte rundstykker (har blitt avhengige av disse energibombene før konkurranser vi nå), ble Mr. Norseman, som jeg kaller han, mett og klar for en lang dag. Jeg ble med han ned i T1 og gjorde alt klart der, før han sammen med 260 andre spente Norseman-deltagere, gikk om bord i fergen som frakter dem ut til startpunktet.

Før start Norsman 2014

LP gjorde en god svømmeetappe, men mange av de beste var foran, så han kastet seg på sykkelen for å starte jakten på dem. Den 18 mil lange sykkeletappen gikk veldig bra, han fikk nest beste sykkeltid totalt og beste sykkeltid fra Geilo til Austbygde.

Lars Petter Stormo på sykkeletappen Norseman 2014

De fem første kom så å si samlet inn i T2 i Austbygde. Jeg hjalp LP med å få skiftet raskt fra sykkel til løp, og nå var det selvfølgelig ekstremt spennende å se om foten, som brakk for syv uker siden, ville klare å løpe en full maraton opp til Gaustatoppen. Svaret kom dessverre ganske kjapt… Med kun to korte løpeturer siden bruddet, ga kroppen raskt beskjed om at en fart på 3.30- 4 minutter på kilometeren ikke var mulig. Konkurrentene, som han under normale forhold ville klart å følge, seig i fra. Men, han er hard i hodet og bet tennene sammen. Vi heiet som gale og håpet at engasjementet skulle løfte han gjennom de 42 kilometerne. Opp asfaltbakken fra Rjukan kviknet han litt til med hjelp fra storebror Fredrik, som hadde fått jobben som fartsholder her, og han klarte å løpe hele veien opp til Gaustatoppen. Det var et magisk øyeblikk å gå sammen med Jarle og Thomas bak LP når han krysset målstreken på toppen av Gaustatoppen som nummer fire.

Lars Petter Stormo på løpeetappen Norseman 2014

LP sitt mål før beinbruddet for syv uker siden var pallplass og selvfølgelig helst førsteplassen. Bruddskaden gjorde at han ble nødt til å justere på målet, siden han ikke en gang visste om han ville klare å løpe maratondistansen. Fjerdeplass ble derfor som en seier denne gangen.

Finisher Norseman 2014

Supportteamet Norsman 2014
Dreamteamet!

Gratulerer så mye til Allan Hovda og Line Foss med seier i henholdsvis herre- og dameklassen. Gratulerer også så mye til teamkompis Lars Christian Vold som tok en strek andreplass. Vår teamvenninne Charlotte Knudsen lå an til en klar andreplass i dameklassen, men en skade i leggen satte dessverre en stopper for det. Du kommer strekt og sterkere tilbake, Charlotte! Gratulerer også så mye til Trude Gran med tredjeplass og Hilde Hoff med niendeplass. Jon Almaas sikret seg også den svarte t-skjorten og fikk en svært god tid.

Link til resultatlistene.

Jeg er mektig imponert over alle som gjennomfører denne konkurransen. Det er ikke uten grunn at denne konkurransen kalles ”Verdens hardeste triatlon”.

Lars Petter Stormo på vei mot Gaustatoppen Norseman 2014

Målgang Norseman 2014
Mitt favorittbilde fra Norseman-dagen. Foto: Agurtxane Concellon

Neste helg stiller både LP og jeg til start på Norefjellrittet. Jeg har ikke syklet rittet før, men har hørt at dette er et veldig morsomt og fint ritt, så jeg gleder meg veldig.

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Trening og merket med , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til En fantastisk Norseman-helg

  1. Tilbaketråkk: Svømmekurs med Tom Remman | Happy Times

  2. Tilbaketråkk: I want to be an Iron(wo)man | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..