Treningstips: Langrennsutstyr for frysepinner

Sliter du som meg med kalde fingre og føtter når du går på ski? Da har jeg kanskje noen tips som kan hjelpe deg til å få en mer behagelig skiopplevelse.

Etter å ha trent mye ute i kaldt vær har jeg etter hvert fått problemer med at jeg veldig fort får ekstremt kalde hender. Selv på sommeren når jeg sykler og løper i varmt sommervær, kan mine fingre plutselig bli helt hvite og kalde når jeg begynner å svette. På vinteren blir det naturlig nok enda verre. Men jeg har kommet frem til noen triks som gjør at det går ganske greit likevel. Dette er ting jeg er helt avhengig av på de kaldeste dagene:

Tips til kalde langrennsdager

1. Varme skoovertrekk fra Yoko. Trekkene er laget av vannavstøtende materiale og er kledd med varmt fôr på innsiden. De har ripstop-materiale på undersiden slik at de ikke blir ødelagt. De er lette å ta på og passer best til NNN/Rottefella skisko. Disse er også geniale å ha på seg før skirenn for å unngå kalde føtter før start. Trekkene finnes også i barnestørrelser.

2. En god hals i deilig, myk ull. Denne er fra Buff og er i 100 % merinoull. Den klør ikke og tørker raskt. På mindre kalde dager bruker jeg en bomullshals fra Buff.

3. På ønskelisten: THERM-IC SmartPack Set IC 1200 batteripakke med TrimFit varmekabler. Dette er Therm-ics toppmodell blant batteripakkene. Litiumbatteriene er små og lette, har kort ladetid og svært høy effekt. Settet leveres med Therm-Ic TrimFit varmeelementer som kan monteres på de fleste vanlige og anatomisk formede såler. Jeg har ikke disse selv enda, men har prøvd de og det var helt fantastisk. Dersom februar blir en veldig kald måned skal jeg helt klart skaffe meg dette settet. Varmesåler som disse er et fantastisk produkt som hever opplevelsen uansett hva du liker å gjøre ute i kulda. De egner seg både til alpint, langrenn, sykling, aking osv.

4. Sealskinz linerhansker i merinoull. Er det kaldt bruker jeg disse som et mellomlag under skivottene.

5. Håndledds-/pulsvarmere begynte jeg å bruke på fjellet i romjulen. Av og til blir det en liten glippe mellom vottene og jakka, og det er da disse er gode å ha. Pulsvarmere er forresten også fine å bruke til vanlig hvis man fryser mye. De varmer overraskende godt, og kan du strikke kan du jo lage de selv.

6. Swix Christy mitts langrennsvotter. Disse skaffet jeg meg nå i vinter, og jeg er superfornøyd. Vottene er vindtette og fôret, og har et yttermateriale i Gore Windstopper. Selv om de er store og varme har de god passform. NB! Votter er mye varmere enn hansker.

Varmt skotrekk 2
Ett av mine favorittplagg på kalde dager: Skotrekk fra Yoko med et deilig, varmt fôr på innsiden.

I tillegg er det selvfølgelig viktig å kle seg riktig ellers på kroppen når man går på ski i kaldt vær. Jeg bruker en ulltrøye under skijakka og gjerne en vindvest utenpå der igjen. Det samme gjelder underkroppen: en god super- eller ullbukse under skibuksa. Ullsokker med god passform er også avgjørende for å holde varmen og unngå gnagesår. Er det skikkelig kaldt (15 minus og kaldere), hender det at jeg også tar en Brynje under ulltrøya.

Kle deg godt på langrennstur

Et annet tips for å unngå at kulda setter seg fast i marg og bein: Har du kjørt bil for å gå på ski, er det lurt (for meg er det helt nødvendig) å ha et varmt skift i bilen. Jeg tenker da hovedsakelig på skift til overkroppen samt en ny lue. Ta også gjerne med deg en stor og deilig dunjakke som du kan pakke deg inn i før du skrur setevarmen på full gass. Det er ofte kaldt å kle av seg i mange minusgrader, men å få på seg tørt gjør underverker for en kald og svett kropp. Det føles godt, og du unngår å bli forkjølet og enda kaldere.

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Trening og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..