Deilig quinoagrøt til frokost

Det er alltid gøy å prøve noe nytt, så i dag bestemte jeg meg for å lage quinoagrøt til frokost. Jeg har brukt quinoa i salater og som tilbehør til kjøtt, fisk og kylling en del ganger, men jeg har aldri prøvd å spise disse næringsrike frøene som frokostgrøt.

Quinoagrøt til frokost

Det finnes mange oppskrifter og tips til hvordan du kan bruke quinoa på nettet, så det er bare å google seg frem. Jeg endte opp med å lage denne grøten:

Quinoagrøt til frokost oppskrift
Quinoafrø

Jeg lot quinoafrøene ligge i vann i kjøleskapet over natten fordi jeg leste på nettet at dette gjør frøene ekstra myke og gode. (Men du trenger ikke gjøre det.)

Slik lager du grøten:
Hell av vannet som frøene har ligget i over natten og mål opp 1 dl frø (hvis du har bløtlagt mer enn du trenger til grøten). Hell deretter frøene over i en sil og skyll dem godt i kaldt vann. Quinoafrøene er visstnok dekket av et harpiksstoff som skummer i kontakt med vann og som må vaskes ut.

Kok frøene, melken (jeg brukte soyamelk naturell) og vannet sammen med krydderet i ca. 15-20 minutter til frøene har «åpnet» seg og er myke. Rør litt underveis. Tilsett linfrøene etter hvert og eventuelt mer vann eller melk dersom grøten blir for tørr mot slutten.

Jeg serverte grøten med hakkede mandler, bringebær (fordi jeg ikke hadde epler), litt vaniljekesam, mer kanel og litt sukrin gold.

Quinoagrøt til frokost 2

Andre tilbehør jeg har lyst til å prøve til denne grøten er eple, banan, syltetøy, honning, peanøttsmør, solsikkefrø, tørket frukt og gojibær.

Quinoa smaker ganske nøytralt, i alle fall denne hvite, men en litt nøtteaktig smak er det likevel. Frøene smaker godt både kalde og varme, og kan fint kokes i forkant og oppbevares i tett boks i tre til fire dager i kjøleskap. Da er det enkelt å putte litt opp i en enkel salat for eksempel(hvis den da er det kokt opp på vann eller buljong – ikke på melk som i grøten).

Diverse faktafunn om Quinoa etter litt surfing på nettet:

Fakta om Quinoa

Jeg tror absolutt at quinoagrøt kan bli en ny frokostfavoritt her i huset. Vanligvis spiser vi hjemmelagede rundstykker, hjemmelaget müsli eller havregrøt til frokost, men det er fint med et nytt alternativ. Vi liker alt som er godt, sunt og mettende!

Jeg er nybegynner på å bruke disse frøene, så gode oppskrifter med quinoa mottas med et stort takk:-))

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Deilig quinoagrøt til frokost

  1. Tilbaketråkk: Proteinrik frokost med Skjørost | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..