Ferietips: Sykkelferie ved Gardasjøen

Er du i gang med å planlegge sommerferien 2014? Ønsker du deg en aktiv ferie med sykkel i bagasjen har jeg et veldig godt tips til deg. Egentlig bør man jo være litt forsiktig med å tipse andre om sine ferieparadis, i alle fall hvis man er den typen som ikke liker å møte på altfor mange nordmenn på ferieturene sine;-) Men men, for dere skal jeg nå avsløre et av våre (Lars Petters og mine) favorittreisemål i Italia. Stedet jeg tenker på er Riva del Garda i nordenden av Gardasjøen. Et fantastisk vakkert sted, og et perfekt utgangspunkt for uforglemmelige sykkelturer både på terrengsykkel og landeveissykkel, særlig hvis du liker bratte fjellsider og storslått natur.

På toppen av Mt Altissimo i 2010
På toppen av Mt. Altissimo di Nago (2079 moh).

Vi dro til Riva del Garda første gang sommeren 2008, og siden den gang har vi vært innom byen hver eneste sommer. Vi har bodd både i leiligheter og på B&B i gamlebyen, men vårt favorittsted å bo er Garda Sporting Club Hotel. Hotellet er veldig godt tilrettelagt for en aktiv ferie, med 25-meters utendørs basseng og et litt kortere innendørsbasseng, eget barnebasseng ute, tennisbaner, spa-senter og eget «bikeroom» med muligheter for mekking og sykkelvask. Man får også sin egen bod i garasjen til oppbevaring av sykler og utstyr.

Garda Sporting Club Hotel

Det finnes mange veldig gode kart å få kjøpt på stedet med merkede stier for fotturer og sykkelruter.

Passo del Tremalzo er en ekte klassiker som alle terrengsyklister som besøker dette området må sykle. Den smale veien, som ble bygget under første verdenskrig, svinger seg oppover fjellsiden og gjennom tunneler med en spektakulær utsikt hele veien:

Passo Tremalzo

Mt. Altissimo di Nago på 2079 moh er en annen tur som virkelig kan anbefales. Opp til ca. 1617 moh er det asfaltvei, mens de siste snaue 500 høydemetrene er en kjempefin serpentinersti opp til toppen. Der oppe blir man møtt av en fantastisk utsikt i alle retninger og kan nyte sol og en kald Cola før man starter på utforkjøringen ned igjen til Torbole og Riva. For å komme opp til Mt. Altissimo kan man også ta gondolen fra Malcesine til Monte Baldo, for så å sykle over Mt. Altissimo og videre ned til Torbole.

Bilder fra Mt. Altissimo

Vi har veldig mange gode minner fra dette området og opplevelsene vi har fått på sykkelsetet kommer vi aldri til å glemme. Her er enda flere bilder fra turene våre. Dette er fra steder som blant annet Passo Notta, Passo Rocchetta, Mt. Zenone, Bocca di Fobia, veien opp fra Avio mot Mt. Baldo , Lago de Tenno og Lago de Ledro.

Sykling ved Gardasjøen
Sykling ved Gardasjøen 2

Området rundt Gardasjøen er ikke bare et sted for landeveis- og terrengsykling, men også for fotturer, strandferie, vannsport, klatring, shopping og/eller som et utgangspunkt for bilturer. En ferie ved Gardasjøen kan også fint kombineres med for eksempel storbyferie i Milano eller en tur til vakre Dolomittene.

Jeg har skrevet om ferie og MTB-konkurranse i Dolomittene her.

Selve Riva del Garda by er utrolig koselig og i gamlebyen får man virkelig følelsen av det gode liv i Italia. Småbyene ligger som perler på en snor langs hele Gardasjøen. Her er et aldri så lite bildedryss:

Bilder fra Riva del Garda og Gardasjøen
Riva del Garda og Gradasjøen
Riva del Garda og Gardasjøen
Riva del Garda og Gardasjøen 2

Jeg kjenner at jeg allerede begynner å gleder meg til sommeren når jeg ser på disse bildene. I år blir det derimot ikke Italia som skal utforskes fra sykkelsetet, men øya Skopelos i Hellas siden vi skal dit i Peter og Elena sitt bryllup:-)

Her er noen nyttige lenker for deg som fikk lyst til å reise til Gardasjøen:
www.gardatrentino.it
www.rivadelgarda.com
www.visitgarda.com
www.gardalake.com
www.gardamtbtours.com

Hvordan komme hit:
– Fly til Bergamo, Milano eller München , leiebil videre.
– Biltur fra Norge – Vår favoritt fordi vi ofte har med oss så mye utstyr og kombinerer en tur innom Riva med turer til andre steder/land.

Og til slutt en liten videosnutt. Ikke rart jeg/vi elsker dette stedet:-))

Lyst til å lese enda et ferietips fra Italia? Jeg har skrevet om Lucca og Cinque Terre her.

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

7 svar til Ferietips: Sykkelferie ved Gardasjøen

 1. eikelund sier:

  Hei! Tusen takk for at du deler reisetips, dette stedet ser jo bare helt herlig ut! Har dere hatt med egne sykler, eller er det mulig å leie sykler i Riva del Garda?

  • Hei!

   Ja, dette stedet er akkurat så vakkert som det ser ut som på bildene:-) Vi har hatt med egne sykler de gangene vi har vært der, men jeg har sett en rekke steder med sykkelutleie. Her kan man få leid både racer og terrengsykkel:-) Sikkert lurt å google et utleiested før man eventuelt reiser (særlig hvis man reiser dit i høysesongen) slik at man kan reservere en god sykkel.

   Hilsen Trude:-)

 2. Erna sier:

  Foreldrene til Trude har vært med en uke til Rive, vi gikk noen fantastiske fotturer i fjellene rundt der, bada og satt på kjempekoselige klaffer, spiste verdens beste is, jo dette kan bare anbefales, selv for de som ikke sykler millevis hver dag. Ta leiebil å kjøre opp i Dolemittene en spektakulær og vakker opplevelse. Hilsen Egil og Erna W.

 3. HEI.
  Først må jeg få si at jeg er utrolig glad for at dere har laget denne artikkelen fra sykkelturene dere i gardasjøen. Jeg og min samboer bestemte oss i vår om at vi skulle å sykle i gardasjøen i sommer. Vi var på nettet og søkte etter atikler og vi fant deres blogg fra deres tur i gardasjøen. Tusen takk. Vi har vært der nå i sommer og det var en fantastisk opplevelse. vi bodde på et hotell i gardasjøen i 6 dager og sykla i fjellet der. Var blant annet på Tremalzo. Utrolig flott
  Men så har jeg et spørsmål til deg, hvor syklet dere da dere var på Altimisso. Som vi forstod på artikkelen deres, så sykla dere opp de første 1700 meter på asfalt. Så det vi trodde var at dere sykla til den byen som gondolen går i fra og sykle opp istede for å ta gondolen. Så vi gjorde så… men vi fant aldri den asfalt veien, så vi sykla og havna på en sti,,,, og måtte trille / bære enkelte plasser syklene. men vi kom oss opp til 1700m – møtte ingen sykelister der – syns det var litt merkelig. Fortsatte på en sti nedover noen hundre meter, før vi igjen sykla oppover på en hovedvei. til vi kom til en restaurang. Veien med steinene de siste 500m fant vi . Men jeg lurer på hvor dere syklet på den turen?

  • Hei Rita!
   Beklager sent svar! Veldig koselig å høre at dere også likte dere ved Gardasjøen:-) Skulle virkelig ønske jeg hadde forklart turen opp til Altissimo bedre slik at dere hadde unngått å sykle så mye feil! Vi syklet først til Torbole, deretter til Mori, videre langs motorveien (A22) på småveier til Avio. Deretter syklet vi opp en veldig lang, men veldig fin asfalt vei til San Valentino og videre til Albergo Rifugio Graziani. Der starter grusveien, som dere også fant, opp til Altissimo. Fra toppen av fjellet går det en sti ned mot Torbole. Den er veldig steinete i starten, men går ganske raskt over til å bli en asfaltvei hele veien ned.

   Håper dette var et greit svar! Spør gjerne igjen dersom dere trenger flere tips:-)

   Hilsen Trude

 4. magne breiland sier:

  Kan bare skrive under på at områdene rundt Garda sjøen er et fantastisk feriemål både for sykkel og fotfolk. Har vært i Torbole, Riva og Malcesine et titals ganger , med sykkel og uten kombinert med noen dager i Seizer Alm (Dolomittene) et paradis på jord kan anbefales på det varmeste, skal nok en tur til sommeren også , bil med sykklene bakpå
  Hilsen Magne

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..