Tips til helgekosen: Snasen snickerskake

Har du lyst til å skjemme bort deg selv, venner og/eller familie i helgen med en skikkelig godbit av en kake? Er sjokoladen Snickers en av dine favoritter? Da bør du lese videre…

Snasen snickerskake

Til jul fikk jeg boka ” Den store kakeboka” som er skrevet av mesterkonditor Sverre Sætre i gave, og av Lars Petter fikk jeg en KitchenAid Artisan kjøkkenmaskin. Her om dagen ba jeg LP om å ta en titt i boka og velge ut en kake som jeg lovet å bake til han nå før helgen siden jeg fikk så fin julegave av han. Valget falt på Snickerskake.

Den store kakeboka

Dette står skrevet om kaken i boka:
”Denne kaken har jeg faktisk vunnet OL-gull med sammen med kokkelandslaget. Jeg vet ikke om dommerne tenkte på Snickers da vi serverte vår dessert basert på peanøtter, karamellganache og sjokolade, men det gjorde i alle fall vi. Gullkombinasjonen fra kiosken fungerer nesten enda bedre som eksklusiv kake. Men pass på å skjære små stykker! Dette er mektige – og uhyre fristende – saker».

Du trenger:

Snickerskakens ingredienser

Slik gjør du:

Peanøttbunnen
Forvarm ovnen til 170 grader. Pisk eggehviter og sukker til marengs i en kjøkkenmaskin eller for hånd. Grovhakk peanøttene i en matprosessor sammen med melis. Vend nøtteblandingen forsiktig inn i marengsen med en slikkepott. Ha røren i den smurte kakeringen. Stek bunnen midt i ovnen til den er gyllen, det tar ca. 25 minutter. Avkjøl.

Marengsbunn og karamellganache

Karamellganache
Smelt sukkeret til karamell i en kjele. Ta kjelen av platen og ha i fløte. Småkok under lokk til all karamellen er løst opp (dette tar litt tid). Finhakk sjokoladen og ha den i den varme fløten, rør til den smelter. Rør inn smøret til slutt. Grovhakk en neve peanøtter og strø over kakebunnen. Hell så over karamellblandingen slik at den dekker hele kakebunnen.

Sjokolademoussen
Finhakk sjokoladen og smelt den i vannbad sammen med smøret. Bløtlegg gelantinen i kaldt vann i minimum fem minutter. Lag espresso eller sterk kaffe. Kryst vannet ut av den oppbløtte gelantinen og la den smelte i den varme kaffen. Rør eggeplommen i sjokoladeblandingen. Rør så inn den varme kaffen. Pisk blandingen godt sammen med en håndvisp slik at den blir blank og glatt. Pisk eggehviter og sukker til marengs. Vend 1/3 av marengsen i sjokolademassen med en slikkepott. Vend så inn resten av marengsen med slikkepotten.

Hell moussen oppå karamellganachen og sett kaken kjølig til den stivner. Ta ut av ringen før servering.

Sjokoladefigurer

Jeg pyntet kaken med peanøtter og sjokoladefigurer. Jeg har aldri laget slike sjokoladefigurer før, så det var veldig moro. Hvordan jeg gjør det lærte jeg også i kakeboka. Trikset er riktig temperering av sjokoladen.

Slik gjør du:
Finhakk sjokoladen og smelt 2/3 av den i vannbad til den blir 45 grader. (Jeg brukte et digitalt termometer). Fjern bollen fra vannbadet og tilsett resten av sjokoladen litt etter litt mens du rører. Når sjokoladen når 28-30 grader er den klar. Jeg har ikke sprøyteposer, men helte sjokoladen i en brødpose jeg klippet hull i. Legg bakepapir på et fat og lag for eksempel krussiduller og hjerter. Sett sjokoladen kaldt til den har stivnet. La den så ligge på fatet på benken litt slik at den herdes i romtemperatur.

Jeg tror dette er en av de beste kakene jeg noen gang har laget. Nam, nam, nam, sier jeg bare:-)

Snickerskake til helgekosen

Har du lest alle innleggene mine her på bloggen om kaker må du tro at jeg er en skikkelig kakemoms. Jeg er egentlig ikke det, men jeg synes det er veldig morsomt å lage kaker (og sier selvfølgelig ikke nei takk til et stykke etterpå). Denne kaken er utrolig mektig og aaalt for mye for bare LP og meg. Derfor skal mamma og pappa få en stor bit av den som de kan å kose seg med i helgen. Gode kaker er ment for og deles slik at flest mulig kan få den deilige ”Mmm- følelsen” .

Snickerskake til helgekosen 2

Heldigvis har vi planer om å bruke opp disse kaloriene i løpet av helgen;-) Det har jo lavet ned med positiv nedbør de siste dagene, så i morgen blir det langrennstur i Drammensmarka og på søndag blir det tur til Norefjell med slalomskiene. Tjohooo!!!

God helg alle sammen!

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..