To boktips fra meg til deg

Jeg elsker å lese bøker og har alltid en eller to liggende på nattbordet. Jeg leser med andre ord mye i løpet av et år, og nettopp derfor blir jeg ekstra gira når jeg leser en bok som er virkelig god. I juleferien leste jeg to bøker som jeg gjerne vil anbefale videre. Mange bøker er bra, men handlingen og/eller budskapet glemmes fort. Slik er det ikke med disse to. Innholdet kommer jeg til å huske for alltid, og den ene skal jeg til og med lese flere ganger.

Made with Repix (http://repix.it)
Jeg ble helt oppslukt i boka «Bli best med mental trening» av Erik Bertrand Larssen, og jeg leste den ferdig på to dager. Dette er en bok som er så bra at du leser mens du pusser tenner og mens du går, og du finner frem en lommelykt slik at du kan lese når du egentlig burde sove.

Made with Repix (http://repix.it)

Boktips nr.1:
Bli best med mental trening av Erik Bertrand Larssen

Erik Bertrand Larssen er en av Norges beste mentaltrenere. Hans kunder er fra både næringslivet og toppidretten, men også helt vanlige folk søker hans hjelp. I denne boka skriver han om metodene han bruker, og om hvordan du kan få ut potensialet ditt og prestere bedre enn du hadde trodd var mulig. Han setter ord på ting du på mange måter vet og har hørt før, men han gir konkrete tips til hvordan du kan bli bedre. For å si det sånn: det er bare å ha notatblokka eller markeringstusjen klar. Jeg har allerede skrevet ned masse og kommer til å lese boka igjen og igjen;-) Jeg er allerede i gang med å følge tipsene hans, og straks jeg var ferdig med boka ga jeg den til Lp og sa: LES!

Denne boka kom ut i 2012. Heldigvis ga han ut en i 2013 også. Den heter ”Helvetesuka – 7 dager som forandrer livet ditt”. Den skal jeg ha!

Made with Repix (http://repix.it)

Boktips nr. 2:
Et helt halvt år av Jojo Moyes

Denne boka fikk jeg låne av ei god venninne før juleferien, så tusen takk til deg Silje for det. Jeg skjønner veldig godt hvorfor du ønsket at også jeg skulle få denne leseopplevelsen. Romanen er både en fantastisk kjærlighetshistorie og en historie om hvordan to mennesker kan påvirke hverandre.

Boka er både trist, lærerik og morsom, og den minner om hvor viktig det er å gjøre det beste ut av hver eneste dag. Jeg vil ikke røpe så mye om handlingen, jeg vil jo ikke ta fra deg leseopplevelsen, men her er teksten fra bokas omslag:

Lou Clark vet en god del. Hun vet hvor mange skritt det er fra bussholdeplassen og hjem. Hun vet at hun liker jobben sin på kafeen The Buttered Bun, og hun vet at hun kanskje ikke elsker kjæresten sin, Patrick. Det Lou ikke vet, er at hun snart kommer til å miste jobben, eller at hun er avhengig av å vite hva som venter rundt neste sving, for ikke å gå fra forstanden.

Will Traynor vet at motorsykkelulykken tok fra ham viljen til å leve. Han vet at alt føles veldig smått og meningsløst, og han vet nøyaktig hvordan han skal få slutt på det. Det Will ikke vet, er at det er like før Lou stormer inn i livet hans som et levende fyrverkeri. Og ingen av dem vet at de kommer til å forandre hverandre for alltid.

Boka er solgt til 30 land og har sjarmert seg inn på bestselgerlistene også her i Norge. Boka planlegges som film i 2014, – jeg gleder meg!

Made with Repix (http://repix.it)

Jeg trengte virkelig disse bøkene nå, uten at jeg skal gå i detalj om hvorfor. Jeg elsker bøker som gjør noe med meg, og tårene trillet da jeg leste siste side på begge bøkene…

Made with Repix (http://repix.it)

Made with Repix (http://repix.it)

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Annet og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til To boktips fra meg til deg

  1. unnido1 sier:

    Heisan :-)
    Erik Bertrand Larsen er utrolig dyktig, og jeg har lest begge bøkene hans flere ganger – leste den LP skal lese nå for 3.dje gang i Romjula :-) Og enda er jeg ikke «ferdig» med den. Det som gjør boka interessant er alle de erfaringene han sier noe om, og hvordan man kan jobbe med å komme seg framover – og ikke minst det at ALLE har denne muligheten her! Han sier en del om hvor viktig det er å tenke gjennom hva man vil og hvilke verdier man har – og hvordan man skal legge løpet ut ifra disse. Jeg liker veldig godt tanken om at ALT er mulig, bare du går inn for det og tar i bruk teknikker som hjelper deg gjennom prosessene og de barrierene man møter. Brukte faktisk denne boka aktivt foran Hof 10 Toppers i 2013 – og ja, jeg kom inn til tidsfristen og fikk den svarte Finisher skjorta til odel og eie :-) Helvetesuka er et must og lese! Den er virkelig interresant og tar et visst utgangspunkt i den første boka. Her får man masse gode innspill, og begge bøkene gir deg en del og tygge på :-)

    Er selv en liten bokorm, men får sjelden tid til å lese – så i feriene prøver jeg og ta igjen dette litt. Takk for gode boktips! Jeg fikk en liten bok som er skrevet av Frank Beck – som heter «Det er meg det kommer an på» Den er lest på kort tid, men du for en tankevekkende og fin bok med tanke på det mentale. Den kan anbefales :-) Ha en super kveld!

    Hilsen Unni

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..