Juletrepynting og julebakst

Jeg har lett litt etter julestemningen i det siste, men da juletrepynten ble hengt opp på juletreet i går kom den snikende. Det hjalp også godt på julestemningen at jeg hadde mammas sjokoladekjeks i ovnen og julemusikk på høyttalerne. Som mange andre har vi valgt å kjøpe kunstig juletre i år. Yes, du leste riktig:-) Vi har gått for plast. Lp var superskeptisk, men ble overbevist da jeg tok han med i butikken og viste han hvor ekte de fineste faktisk ser ut. I tillegg til at det er jevnt og fint slipper vi vanning, barnåler og småkryp. Det eneste som mangler er lukten av nyhugget juletre, men det kan jeg/vi leve med.

Juletre

Treet har jeg pyntet med juletrepynt fra blant annet Jette Frölich, Sia og Mestergrønn. I tillegg er treet pyntet med sløyfer, 200 lys og snøkrystaller og istapper fra bryllupet vårt.

Juletrepynt

Og så var det kjeksene jeg nevnte da. Disse er bare så gode, og blant alle sortene mamma alltid har laget er det boksene med disse som tømmes raskest. De er superenkle å lage, smaker veeeldig godt og smelter på tungen…

Mammas sjokoladekjeks

Oppskrift på «Mammas sjokoladekjeks»:

200 g smør (Bremykt Steke og Bake)
300 g sukker
2 egg
275 g hvetemel
1 ts bakepulver
Ca. 150 g mørk sjokolade

Rør smør og sukker hvitt (det tar litt tid). Ha så i ett og ett egg mens du blander godt. Deretter blander du inn hvetemel og bakepulver. Hakk opp sjokoladen og vend den inn til slutt.

Bruk to teskjeer og sett passe store dæsjer på en stekeplate kledd med bakepapir. De sklir litt utover, så beregn litt plass mellom hver.

Stekes på 180 grader i ca. 10 minutter. La kjeksene kjøle seg ned på en rist før du putter dem i en kakeboks.

Mammas sjokoladekjeks 2

I kveld skal jeg pakke inn julegaver. Kanskje jeg skal herme litt etter noen av Elenas pakker eller gjøre det litt som jeg gjorde i fjor.

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

8 svar til Juletrepynting og julebakst

 1. Veronika sier:

  Så fint juletre! :)

 2. Hei Trude. For noen dager siden laget jeg trelags kaken med glutenfritt mel. Den ble veldig vellykket og gikk ned på høykant. I kveld skal jeg lage sjokoladekjeks. Ønsker deg og familien en riktiig god jul og et godt nyttår. Hilsen Turid (kusine til din mor)

  • Hei Turid!:-)

   Så bra at trelagskaken falt i smak:-) Den er helt klart en av favorittkakene her i huset! Håper og tror sjokoladekjeksene også vil falle i smak.

   Ønsker deg og dine en riktig god jul!

   Hilsen Trude :-)

 3. v sier:

  Hvor har du kjøpt de sløyfene?

 4. Merete sier:

  Hei.

  Så fint juletre! Hvor er det kjøpt?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..