Jeg har lenge prøvd å lage en perfekt chai latte her hjemme som er lik den man får på kafé, men jeg har liksom ikke fått det ordentlig til. Vanilla Chai fra Pukka har blitt favoritten, men da kun med varmt vann. Så fort jeg har hatt litt steamet melk i, forsvinner smaken. Så da jeg her om dagen bestilte en chai latte på Picasso i Drammen, som var veldig søt og god med masse smak, spurte jeg rett og slett hvordan de får det til. Jeg fikk beskjed om at det var et pulver de brukte, og at hun trodde de solgte det på kafeen Jordbærpikene. Og det stemte! Hurra! Hos Jordbærpikene fant jeg en stor boks med Spiced Chai fra Big Train. Dette er en chai latte pulvermix med smak av honning, vanilje og sort te samt krydder som kanel, kardemomme, anis og ingefær. Den lages enkelt med varmt vann og litt steamet melk. Den kan visstnok også drikkes kald, men det har jeg ikke prøvd enda.
Til en stor kopp som dette bruker jeg en full måleskje med pulvermixen (måleskjeen følger med). Jeg fyller koppen litt over halvfull med vann og resten med steamet melk. (På boksens bruksanvisning anbefales det å bruke ca. to måleskjeer i et glass som dette, men det synes jeg ble for sterkt).
Mmm… Jeg er veldig fornøyd med endelig å ha funnet en deilig, kremet, krydret og søt chai latte. Dette er ikke akkurat grønn te, men litt må man jo kose seg nå i førjulstiden.
Hilsen Trude