Herlig chai latte med smak av jul

Jeg har lenge prøvd å lage en perfekt chai latte her hjemme som er lik den man får på kafé, men jeg har liksom ikke fått det ordentlig til. Vanilla Chai fra Pukka har blitt favoritten, men da kun med varmt vann. Så fort jeg har hatt litt steamet melk i, forsvinner smaken. Så da jeg her om dagen bestilte en chai latte på Picasso i Drammen, som var veldig søt og god med masse smak, spurte jeg rett og slett hvordan de får det til. Jeg fikk beskjed om at det var et pulver de brukte, og at hun trodde de solgte det på kafeen Jordbærpikene. Og det stemte! Hurra! Hos Jordbærpikene fant jeg en stor boks med Spiced Chai fra Big Train. Dette er en chai latte pulvermix med smak av honning, vanilje og sort te samt krydder som kanel, kardemomme, anis og ingefær. Den lages enkelt med varmt vann og litt steamet melk. Den kan visstnok også drikkes kald, men det har jeg ikke prøvd enda.

Chai latte 1

Til en stor kopp som dette bruker jeg en full måleskje med pulvermixen (måleskjeen følger med). Jeg fyller koppen litt over halvfull med vann og resten med steamet melk. (På boksens bruksanvisning anbefales det å bruke ca. to måleskjeer i et glass som dette, men det synes jeg ble for sterkt).

Chai latte 2

Mmm… Jeg er veldig fornøyd med endelig å ha funnet en deilig, kremet, krydret og søt chai latte. Dette er ikke akkurat grønn te, men litt må man jo kose seg nå i førjulstiden.

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..