Hvis du får vann i munnen av å tenke på gulrotkake i kombinasjon med kokos, bør du lese videre…
På soma.no fant jeg nemlig en gulrotkakeoppskrift jeg bare var nødt til å prøve. Jeg bruker en del Cocosa i matlagingen, så da jeg så at Cocosa Extra Virgin Coconut Oil også kan brukes i en kakeoppskrift fikk jeg lyst til å bake.
Slik gjør du:
Pisk eggene og cocosasukkeret sammen. Sikt og bland inn speltmel, natron, kanel, salt og vaniljesukker. Rør inn Cocosa Extra Virgin som du har smeltet over vannbad. Tilsett gulrøttene, sjokoladen og mandlene (hakkede). Kle en 26 cm rund form med bakepapir. Hel i røren/deigen og stek kaken på 190 grader i ca. 30-40 min (sjekk at den er gjennomstekt).
Kremen:
Smelt Cocosa Extra Virgin over et vannbad og bland oljen med melisen. Pisk deretter inn romtemperert Philadelphia-ost, vaniljesukker og noen dråper sitron. NB: Jeg doblet kremoppskriften:-) Bre kremen utover kaken når den er helt avkjølt.
Jeg pyntet gulrotkaken med sitronmelisse og revet gulrot.
Vi reiser til fjells i helgen i håp om å finne litt skiføre. Tradisjonen tro tar vi med litt godsaker, og denne kaken samt hjemmelagede makroner blir med oss til hytta.
God helg, alle sammen:-)
Hilsen Trude
Gleder meg til å smake.fjellet byr på noen små varmegrader nå,men velkommen skal dere være med alle godsakene🎿 ⛄⛄🍕
Hei.
Jeg så oppskriften din og fikk veldig lyst å prøve den.
Hvor får du kjøpt Cocosa produktene (Oslo/Drammen), foruten på nettet?
Mvh
Pia
Hei Pia!
Cocosa-produktene får du kjøpt i alle helsekostforretninger, for eksempel på CC eller på Gulskogen Senter her i Drammen. På soma.no (http://soma.no/produkter/cocosa-kokosolje/) kan du lese mer om de to Cocosa-oljene. (Det er den med smak og lukt som brukes til denne kaken)
Lykke til med bakingen!
Hilsen Trude