Kom i skiform med elghufs

Mens vi venter på snøen er elghufs en fin øvelse som virkelig får fart på skikondisen. I går kveld ble LP og jeg med treningsfellesskapene Gardsgutta og Mafian på elghufsintervaller i Drammen. Klopptjernveien ved Strøtvet er perfekt for å gjennomføre en økt med elghufs, og nærmere 20 stk. møtte opp for å bli med på en knalltøff og morsom treningsøkt i høstmørket.

Link til økten på Strava.com.

2013-11-13 22.09.43

– Elghufs er spretten skigang med staver. Istedenfor å løpe, spretter man oppover og bruker stavene/armene aktivt som under diagonalgang på ski. Her skal du ha snert i frasparket og hoppe litt fremover. Elghufs er mer skispesifikt enn bare å løpe i motbakker.

– Øvelsen er hard og egner seg bra som intervalltrening i en motbakke med jevn stigning. Forslag til intervalløkt: 2-5 minutter per drag og 4-8 drag totalt.

– Varm godt opp før du starter, og hold litt igjen på de første dragene slik at du klarer å holde cirka samme tempo på alle dragene.

– Blir det for hardt å hufse, kan du gå skigang uten å sprette. Bevegelsene blir da ganske like diagonalgang i lav fart. Du kan også veksle mellom skigang og elghufs på ett og samme drag hvis det blir for hardt å hufse hele veien.

– Staver til skigang og elghufs bør være 5-10 cm lavere enn klassiskstavene dine.

– Husk å løpe deg ned etter endt intervalløkt.

Jeg hadde planer om å lage en liten videosnutt av øvelsen i går kveld, men det ble for mørkt. Her er derfor en video fra Skiforbundet istedenfor:

Ønsker alle en fin kveld!

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Trening og merket med , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..