Snaddertips: Søte, saftige persimon

Made with Repix (http://repix.it)

For et par år siden introduserte Elena meg for frukten persimon, eller kaki, som den også kalles. Jeg hadde sett den i frukt- og grøntavdelingen i mange butikker, men aldri puttet den i handlekurven. Nå tar jeg derimot alltid med meg en stor pose med persimon hjem når de som regel dukker opp i matbutikken på høsten. Kjennetegnet for denne frukten er at den har en herlig sødme og et saftig fruktkjøtt. Og det er nettopp derfor jeg skriver dette innlegget, slik at de av dere som enda ikke har smakt persimon kanskje får lyst til å prøve denne lille delikatessen. Del den opp i skiver eller båter (legg merke til det lekre mønsteret inni), og spis den som et mellommåltid, dessert eller bare som snacks når du er fysen. Den er også supergod i en fruktsalat.

Persimon 2

En moden persimon kan ofte ha små, brune flekker i fruktkjøttet, men dette betyr bare at den er fullmoden og på sitt aller søteste. Den kan spises i sin helhet, og har ingen kjerne eller store steiner.

Nam! Jeg elsker sunt snadder:-)

Ønsker alle en fin lørdag.

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..