Puh! Det er hardt å trene med en supermann

Det er ikke bare bare å være meg når treningsmakkeren min har startet hardtreningen mot Norseman 2014. LP har nemlig bestemt seg for å melde seg på Norseman Xtreme Triathlon for tredje gang (Les mer om det i bloggen hans på www.oslosportslager.no). Han har fra før en første og en andre plass i konkurransen, så det sier seg selv at han satser topp tre nok en gang.

Rapport fra konkurransen i 2012 og mange bilder finner du her!

Lars Petter NXTRI

Siden vi er like treningsnarkomane begge to, blir det mange fellesøkter. Det kunne selvfølgelig fort vært umulig for meg å henge med han på treningsturer hvis han bare trente langt og hardt, men heldigvis trener han mye intervaller og da går det fint å trene sammen. Men, hardt (og moro) det blir det, enten vi løper, sykler, trener styrke eller går på ski!

Jeg synes det er veldig gøy at han prøver seg på Norseman enda en gang. Jeg skulle innerst inne gjerne vært med selv, men jeg er verken sprek nok, tøff nok eller gal nok:-) Jeg har derimot vært en del av supportteamet hans de to andre gangene også og er klar for denne oppgaven nok en gang. Som support må man være 100% tilstede for utøveren på konkurransedagen, men for min del starter supportjobben allerede nå. Med det mener jeg at min jobb fra nå av rett og slett er å være en god støttespiller.

Lars Petter NXTRI 4

På selve konkurransedagen må jeg ha full kontroll på alt av utstyr sammen med Thomas Nesset Midelfart som også blir med som support for tredje gang. Før selve konkurransedagen er vi drillet på alt i fra splittider, konkurrenter, mat og drikke til regler, ekstra klær og utstyr. Som support er det helt klart en fordel å kjenne utøveren godt og kunne lese tegn som sier at han/hun må ha mer mat/drikke, trenger litt peptalk eller mer/mindre klær. Både Thomas og jeg trener mye sammen med LP, så begge ser raskt hvordan han har det:-) I tillegg til oss to har familien også fulgt etter i bil, stått langs veien og heiet han frem. Når man konkurrerer i over 10 timer er det godt, og helt nødvendig, å få mye positiv støtte underveis! Det er ingen tvil om at Norseman er en stor påkjenning både psykisk og fysisk for utøveren, men jeg kan love at også hjertet mitt pumper unormalt raskt gjennom hele dagen. Det er ganske tøft og nervepirrende å se sin kjære jobbe så hardt, så lenge, i det som ofte kan være ganske tøft, norsk ruskevær.

Her er noen bilder fra NXTRI 2012:
Lars Petter NXTRI 3

Uansett, jeg gleder meg maks til 2. august neste år! Det er jo leeenge til enda, men som LP sier selv: Veien mot målet, all treningen og andre konkurranser er jo også en stor, viktig og ikke minst veldig morsom del av forberedelsene mot Norseman.

I ettermiddag/kveld trente vi intervaller i Drammensmarka. LP i kjent stil langt foran, med meg heseblesende etter. Blir jammen tidlig mørkt nå, så kjekt med lommelykt på mobilen:-)) Note to self: Lad opp batteriet på hodelykta.

Intervaller i høstskumring

Her er en inspirerende video fra årets utgave av NXTRI:

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Trening og merket med , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

9 svar til Puh! Det er hardt å trene med en supermann

 1. Erna sier:

  Hele familien har høy puls 2august,2014.En utrolig spennende dag.Lykke til med treningen Lars Petter.

 2. Hilde sier:

  Apropos mobil-lykt, husker du da vi syklet oss bort i Drammensmarka…? Det var sti-finnerne sine det :-) Forresten, tror du fint kunne gjennomført Norseman! Men krever jo mye tid og logistikk da.

 3. Hei Hilde! Ja, gjett om jeg husker den turen!!:-) LP og jeg pratet om det på løpeturen i går faktisk:-) hehehe:-) Godt vi fant frem til slutt! Puh, ja en eventuell satsing mot Norseman vil helt klart kreve mye tid og logistikk. Det aller skumleste med hele konkurransen for min del er egentlig svømmingen. Redd jeg kommer til å fryse i hjel, så foreløpig er jeg fornøyd med supportrollen:-))

  Hva med deg? Blir det ny deltagelse neste år?

  Klem fra Trude

  • Hilde sier:

   Jeg har funnet ut at hvert tredje år er passelig, så det blir evt i 2015… Akkurat nå har jeg en arbeidssituasjon som ikke akkurat oppmuntrer til Ironman-satsing, skal være glad om jeg får vedlikeholdt formen sånn noenlunde, og sykkelformen er dessverre langt fra hva den var. På logistikk-fronten får det holde med eget bryllup i august neste år! :-) Hils supermannen din og lykke til med oppkjøringen begge to!

 4. Tilbaketråkk: Første svømmeøkt i basseng unnagjort | Happy Times

 5. Tilbaketråkk: Ny spinningsykkel fra CycleOps i hus | Happy Times

 6. Tilbaketråkk: Bildedryss fra Skopelos | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..