En deilig start på dagen

Hjemmelaget musli

I dag startet jeg dagen med en deilig frokost med blant annet hjemmelaget müsli med gresk yoghurt blandet med litt vaniljekesam. På toppen hadde jeg deilige, friske, norske bringebær. Det var rett og slett skikkelig snadder!

Har du lyst til å lage din egen müsli du også? Her er i så fall en oppskrift som kan anbefales:

Hjemmelaget musli 3

Slik gjør du:
– Sett ovnen på 175 grader
– Bland alt det tørre, grovhakk mandler og valnøtter og bland alt sammen i en bolle. Tilsett kanel og kardemomme etter hvor mye smak du vil ha.
– Smelt kokosolje (Cocosa) og honning (jeg bruker flytende akasiehonning) sammen i en kjele på svak varme til det blir flytende.
– Hell kokos- og honningblandingen over müslien og vend den inn med en slikkepott.
– Legg bakepapir på en langpanne og fordel müsliblandingen utover.
– Stek müslien midt i ovnen på 175 grader i ca.15-20 minutter. Rør i blandingen underveis, slik at den blir jevnt stekt.
– Avkjøl müslien godt før du putter den på f. eks. et glass. Rosinene tar du på når müslien er kald. Det er også veldig godt å tilsette hakkede, tørkede aprikoser. Jeg spiste müslien med gresk yoghurt og vaniljekesam. Den er også veldig god med Biola.

Hjemmelaget musli 4

(PS: Flaskene og det hvite fatet er fra Kremmerhuset:-)

Tips! Hjemmelaget müsli er en perfekt vertinnegave. Putt müslien i et syltetøyglass, eller som jeg har gjort, på to saftflasker, pynt med et bånd og en håndskrevet lapp, og vips – gaven er klar!

Ha en fin dag!

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Mat, Trening og merket med , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

6 svar til En deilig start på dagen

  1. Tilbaketråkk: Løpetur og blåbærplukking | Happy Times

  2. Tilbaketråkk: Ny blender fra KitchenAid i hus | Happy Times

  3. Tilbaketråkk: Farlig gode sjokosnacks | Happy Times

  4. Tilbaketråkk: Deilig quinoagrøt til frokost | Happy Times

  5. Tilbaketråkk: Proteinrik frokost med Skjørost | Happy Times

  6. Tilbaketråkk: Smakfull smoothie bowl | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..