Drømmedag med Team Sky

17. mai-feiringen med Team Sky ble akkurat så morsom som jeg hadde håpet på. LP kjørte meg til Tønsberg hvor starten gikk, og det var ikke akkurat vanskelig å finne teamet i mylderet av festkledde mennesker og andre sykkelteam. En lastebil, en buss, en kassebil og to stasjonsvogner (Jaguarer:-)), alle dekorert med Sky-logoen og andre sponsorer, gjorde at det var lett å få øye på laget ved brygga i Tønsberg. Her fant jeg også sportsdirektør Kurt Asle Arvesen, som jeg hadde en avtale med, og som jeg skulle sitte på med i følgebilen underveis i tredje etappe av Glava Tour of Norway. Så og si alle lag har to biler i bilkortesjen, og Kurt Asle og jeg satt i bil nr. 1 sammen med en mekaniker. Vi satt med andre ord langt fremme i kortesjen av biler. Vi var bil nr. 2 bak Katusha, så jeg så rytterne godt. Moro!

Via radio kunne vi høre meldinger fra rittkommissæren og kommunisere med den andre Sky-bilen. Sportsdirektørene har ikke radiokontakt med rytterne i denne typen ritt, så skulle de ha noe fra bilen måtte de gi beskjed til rittkommissæren som så kallet opp bilen via radioen. Da henter/leverer rytterne klær og briller, henter flasker eller får teknisk hjelp. Sky sitt team under Glava Touren består av Edvald Boasson Hagen, Josh Edmondson, Bernhard Eisel, Mathew Hayman, Gabriel Rasch, Luke Row, Ben Swift og Jon Tiernan Locke, og det var veldig moro å få se dem i akjson fra følgebilen. Gårsdagens etappe fra Tønsberg til Drammen var relativt enkel og flat med unntak av en bakke opp fra Holmestrand sentrum og Hanekleivsbakkene, men det ble kjørt skikkelig fort når de kom inn i Drammen og skulle kjøre fem runder. Det ble dessverre ikke seier til Edvald på bursdagen hans (Theo Bos fra Blanco Pro Cycling Team tok etappeseieren), men kanskje han kliner til med seier på Lillehammer i dag? Tusen takk til Kurt Asle som lot meg få sitte på. Dette var en utrolig morsom sykkelopplevelse jeg aldri kommer til å glemme :-)) Jeg er ikke mindre fascinert av sykkelsporten etter dette!

Resultater finner du her.

Gårsdagen var en drømmedag for en sykkelnerd som meg. Her er noen bilder:

Før start:
Glava Tour med Team Sky

… og så var vi i gang:-)

Glava Tour med Team Sky 2

I langesonen i Sande var det ikke bare rytterne som fikk matposer. Her fikk også vi i bilen påfyll av energi av to av Skys ansatte. Blir jo ikke 17. mai uten is;-)

Glava Tour med Team Sky 3

Ha en finfin lørdag! Nå skal jeg ut å lufte sykkelen i finværet:-)

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Annet, Trening og merket med , , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..