Klar for å pumpe jern!

Yes! Endelig har jeg utstyret jeg trenger for å få trent litt skikkelig styrke. I det siste har jeg trent en del styrke og blant annet lånt en stang med relativt lette vekter (kun 20 kg totalt) til knebøy. Siden jeg nå ønsker å trene mer maksstyrke , dvs. relativt stor belastning og få repetisjoner, er det rett og slett ikke nok vekt. Derfor har jeg nå gått til innkjøp av en ”basic styrkepakke” fra Sportsmaster.no, og gjett om jeg gleder meg til å komme i gang. Med dette frivekstapparatet kan jeg få trent blant annet knebøy, markløft, utfall og skulderpress. Jeg har alltid trent litt styrke ved siden av sykling og løping, men det er mange år siden jeg brukte tyngre vekter. Siden jeg trener mye sykkel, må jeg være nøye med å få nok hvile etter styrkeøktene slik at musklene får en sjanse til å restituere seg før jeg kliner til med en hardøkt på sykkel. Blir moro å komme i gang!
Basic.ashx

Hvis du tror at jeg nå har planer om å bli en muskelbunt, er svaret nei. Det er verken ønskelig eller mulig. Det florerer av myter når det kommer til jenter og styrketrening. Vi får ikke svære muskler av å trene styrke. Vi har rett og slett for lite testosteron i kroppen til å få det. Det vi jenter derimot får, er for eksempel økt forbrenning, sterkere skjelett, sunnere hjerte, en stram, fin, sterk kropp og bedre holdning. Og hvem vil ikke ha det? :-)

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Trening og merket med , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Klar for å pumpe jern!

  1. Tilbaketråkk: Treningstips: Fire favorittøvelser for stumpen | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..