Ferietips: Lucca og Cinque Terre

Har du planlagt hvor årets sommerferie skal tilbringes? Lars Petter og jeg holder på å planlegge, men alt er ikke i boks enda. I mellomtiden tenkte jeg at jeg kunne gi et ferietips om et sted i Italia som absolutt kan anbefales. Vi har vært der to ganger, og vi skal garantert tilbake en gang. Stedet jeg tenker på er Lucca, og sommeren 2009 og 2011 tilbrakte vi noen veldig fine uker der. I 2009 bodde vi i en leilighet i et stort, gammelt gårdhus på det lille og utrolig sjarmerende stedet, Matraia, i åssiden utenfor Lucca. Her koste vi oss ved bassenget, nøt utsikten fra huset, syklet lange turer i det fantastiske landskapet, kjørte på dagstur til Firenze, Pisa og badebyen Viareggio, og sist, men ikke minst: spiste god mat, drakk nydelig vin og ble bortskjemte på perfekt cappuccino hver eneste dag.

I 2011 feiret vi 60- årsdagen til svigermor, og hele familien bodde på et hotell midt i Luccas historiske sentrum. Lucca har etter min mening en perfekt beliggenhet i Toscana, midt mellom middelhavskysten og turistmagneten Firenze. Lucca har et lite intimt sentrum med trange bilfrie gater. Hele byen oser av italiensk sjarm og en gå- eller sykkeltur på toppen av bymuren kan anbefales. Rundt om i byen vrimler det av store og små spisesteder med den beste italienske maten på menyen. Lucca er garantist for trivsel og hygge, og et mekka for livsnytere. La dolce vita!!

Reiser man med barn vil jeg anbefale agriturismo (slik vi bodde i 2009). Jeg vet at et norsk ektepar har spesialisert seg på utleie av både hus og leiligheter i Lucca-området, og nettsiden deres finner du her. Et annet råd er å ha leiebil når du ferierer i dette området slik at du lett kan oppleve alt det fine Toscana har å by på.

Her er noen bilder fra feriealbumet:-)

Bilder fra Lucca-området
Flere bilder fra Lucca-området

Cinque Terre
Begge gangene vi har vært i Lucca har vi kjørt bilen til havnebyen La Spezia for å besøke området Cinque Terre i Liguria-regionen. Hele området er en nasjonalpark og står på UNESCOs verdensarvliste, og det er svært populært å gå den fine kyststien som går fra fiskelandsby til fiskelandsby («De fem byer»). Vi startet i Riomaggiore begge gangene og endte i Monterosso al Mare. Det går tog mellom byene, så du kan fint kun gå deler av kyststien hvis du ønsker det. Det er lurt å ta toget ganske tidlig om morgningen fra La Spezia, slik at man er blant de første som begynner å gå. Det blir nemlig fort kø på første etappe. Kyststien starter veldig greit med en bred fin gangsti, den såkalte Kjærlighetsstien Via dell’Amore, men etter hvert bærer det oppover og nedover på kroglete stier. Ønsker man å gå hele strekningen er rådet derfor klart: ha gode sko, husk vann og kleeskift. Vi brukte litt over fem timer med matstopp på turen, og gikk da ganske fort. Begge gangene har vi avsluttet turen med et bad og middag i Monterosso al Mare før vi har tatt toget tilbake til La Spezia.

Bilder fra Cinque Terre
Bilder fra Cinque Terre 2

Klikk her for å komme til hjemmesiden til nasjonalparken i Cinque Terre.

Er man først i Lucca-området kan det også anbefales å ta en båttur ut til Portofino, en gammel fiskelandsby som var et ekte internasjonalt jetsetsted på 60-tallet. Stedet er lite, veldig pent og fortsatt et dyrt sted som tiltrekker seg dem med de største båtene. For meg som elsker pittoreske hus, var dette stedet som en liten pose med godteri. Synet av de pastellfargede husene mot den blå sjøen er verdt turen, selv om lunsjen ble feriens dyreste.

Portofino

Er du glad i å sykle er Toscana et kjent sykkelområde. Det bølgende landskapet er som skapt for sykkelturer. Her er noen bilder fra noen av våre superfine sykkelturer i Lucca-området. Husk kart, og så er det bare å tråkke i vei :-)

Sykling i Lucca-området

Hilsen Trude

Dette innlegget ble publisert i Ferie og merket med , , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Ferietips: Lucca og Cinque Terre

  1. Tilbaketråkk: Ferietips: Sykkelferie ved Gardasjøen | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..