Hva er vel bedre til frokost, lunsj eller kveldsmat enn grove rundstykker proppfulle av masse sunt og godt? Jeg fant en fantastisk oppskrift på Silje Austnes sin blogg. Disse herlighetene er helt uten gjær, melk og gluten.
Her er oppskriften:
8 dl havregryn
1.5 dl linfrø
1.5 dl solsikkefrø
1.5 dl sesamfrø
2 dl mandler (Jeg bruker ferdig finmalte mandler. Kjøpes i helsekostbutikker.)
3 egg
2 ss fiberhusk (gul pakke)
ca 5 dl vann
1 liten ts salt
2 ss bakepulver
Jeg hadde også en dæsj gresskarkjerner i deigen + 1-2 ss chiafrø.
Mal havregryn til mel i foodprosessor. (Jeg bruker bare havregrynene slik de er og det går fint)
Mal mandler til grovt mel i foodprosessor (med mindre du har ferdigmalte mandler)
Bland alt det tørre i en stor bolle (også fiberhusken, så sant du ikke har den varianten som bør svelle litt i vann først).
Bland egg og vann oppi alt det tørre, rør godt.
Deigen skal være ganske bløt. Tilsett mer vann om den blir for kompakt, deigen skal være seig.
Ta ut passende mengder med deig ved hjelp av to spiseskjeer og legg på et stekebrett, ca 3 ss per rundstykke. Jeg får ca. 12 stk avhengig av hvor store jeg lager. Ikke legg rundstykkene for tett, da de hever litt under steketiden.
Stek rundstykkene på 225 grader, midt i ovnen, i ca 30-40 minutter. Avkjøl på rist. Jeg oppbevarer rundstykkene i en brødpose i kjøleskapet.
Jeg er veldig glad jeg fant denne oppskriften! Rundstykkene er blitt en ny favoritt her i huset sammen med hjemmelagede knekkebrød (spesielt oppskrift nummer to) :-)
Ha en finfin helg!
Hilsen Trude
Hei! Prøvde rundstykkene i dag. De ble kjempegode!!! Tusen takk for oppskriften, kommer til å bruke den flittig framover ;)
Hei Elisabeth!
Tusen takk for en veldig hyggelig tilbakemelding! Så bra at du likte rundstykkene:-) Jeg har blitt helt hektet selv, for i tillegg til at de er gode er de superenkle å lage. Me like!
Ha en finfin dag!
Hilsen Trude
Tilbaketråkk: Sjarmerende matpakkeposer i papir | Happy Times
Tilbaketråkk: Deilig quinoagrøt til frokost | Happy Times
Tilbaketråkk: En fantastisk Norseman-helg | Happy Times
Tilbaketråkk: Proteinrik frokost med Skjørost | Happy Times
Tilbaketråkk: IronMan 70.3 Mallorca: For en opplevelse!! | Happy Times
Heisann :) Vet du ca kcal i hele deigen? :)
Hei Johanne! Nei, det vet jeg dessverre ikke.