Aktive sommerferie i vakre Starigrad i Kroatia

I sommer var Lars Petter og jeg så heldige at vi fikk oppleve vakre Kroatia sammen med vår samarbeidspartner Apollo Sports Norge/Apollo Reiser . Vi var en uke på skjærgårdscruise og en uke på sportshotellet Alana Beachclub Neilson på fastlandet, nærmere bestemt i Starigrad. Her kan du lese om den fantastiske uken med skjærgårdscruise, og under kan du lese om uken i naturskjønne fjellområder ved Starigrad.

Reklame – Innlegget er skrevet i samarbeid med Apollo Sports Norge.

Byen Starigrad ligger vakkert til ved inngangen til nasjonalparken Paklenica og Velebit-fjellene, og hotellet vi bodde på ligger en kort gåtur utenfor byen. Området har vakker natur, flotte områder for fotturer, svømming og store muligheter for både klatring,  vannsport og terrengsykling. Med andre ord helt perfekt for oss som liker å være aktive i feriene våre.

Hotel Alana Beachclub Neilson. Foto over: Apollo Reiser

Utsikt fra balkongen på hotellrommet vårt.

Her er bilder fra en super uke med mange fine opplevelser i nydelige omgivelser:

Svømming
Sportshotellet Alana Beachclub Neilson ligger ved Velebit-kanalen som skiller fastlandet fra øyene utenfor. Det var rett og slett utrolig flott å svømme open water her, da vannet var krystallklart og det var trygt og fint å svømme langs land.

Klare for morgensvøm fra rullestenstranden ved hotellet.

Krystallklart vann!

Hotellet tilbyr også guidede turer for vandring, klatring, kajakkpadling og rafting. På stranden har hotellet et stort vannsportsenter med blant annet gratis SUP (Stand Up Paddling), windsurfing, kajakk og seiling. Wakeboard og vannski er gratis to ganger, deretter mot avgift. Man kan også melde seg på privattimer i open-water svømming mot avgift hvis man ønsker det.

Det var rett og slett fantastisk flott å svømme i disse omgivelsene!

Hotellet har et nybygd og oppvarmet basseng med olympiske mål.

Løping
Området rundt Starigrad viste seg å by på veldig fine løpemuligheter både i terreng og på asfalt. Den ene dagen tok vi en løpetur opp i nasjonalparken som ligger rett bak hotellet. Naturen her var utrolig vakker og høydepunktet var helt klart dukkerten vi fikk i en av de mange kulpene oppover i den frodige dalen.

Vi løp oppover retning der LP peker. (Paklenica nasjonalpark)

Wow!! Vi bare løp og løp! Det var så flott :-)

Vi klatret litt opp fra stien og fant denne herlige kulpen!

Det går en veldig fin turevei/promenade langs sjøen ikke langt fra hotellet. Denne var som skapt for intervaller, og vi fikk en knallfin økt med 10×1000 m:

Kokt etter endt økt, men veldig digg!

Kjøler ned varme og slitne muskler.

Vi fikk også tatt noen veldig fine morgenløpeturer:

Terrengsykling
Området rundt hotellet har mange fine veier, stier og grusveier for terrengsykling. Vi hadde ikke med sykler selv denne gangen, så da passet det jo tipp topp at det var gratis utlån av terrengsykler (Ikke landeveissykler). Det eneste vi hadde med selv var sykkeltøy, sykkelsko, hjelmer og pedaler, men man kan også få låne hjelm dersom man ikke har egen. De ansatte hadde mange gode forslag til runder, og vi brukte også Strava for å se hvor det er vanlig å sykle i området.

Det arrangeres også turer med engelsktalende guide på terrengsykkel hvis man ikke ønsker å finne frem selv.

Bilder fra sykkelturen vår på halvøya på den andre siden av Velebit-kanalen:

Vi la inn ruta vi ønsket å sykle på vår Garmin Edge 530 før vi dro ut. Den guidet oss frem!

De to sykkelturene vi tok ligger på våre Strava-profiler.

Vi syklet også en tur opp en betong/asfalt- og grusvei som går oppover i fjellet bak hotellet. Vi ble belønnet med en fantastisk utsikt både underveis og på toppen:

Det er lenge siden vi har syklet terrengsykling nå, så det var utrolig gøy å kjøre litt på i terrenget igjen.

Vi storkoste oss på Alana Beachclub Neilson. I tillegg til å sykle, løpe og svømme, fikk vi også trent en god styrkeøkt på hotellets treningsrom. Andre treningsmuligheter de tilbyr er: gruppetrening, tennis, sandvolleyball, klatring og vannsport. På et slikt hotell er det rett og slett umulig å kjede seg.

Takk for denne gang!

Vi kommer heller ikke til å glemme kveldsbadene våre i den vakre solnedgangen som Starigrad er kjent for:

Dette innlegget ble publisert i Ferie, Trening. Bokmerk permalenken.

1 svar til Aktive sommerferie i vakre Starigrad i Kroatia

  1. Tilbaketråkk: Gode minner fra et fantastisk skjærgårdscruise i Kroatia | Happy Times

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..